MasterChef
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Αυτός είναι ο ιδανικός υποψήφιος για τους κριτές του MasterChef

Βάλαμε στον ειδικό εξομοιωτή όλα τα προσόντα που θα έπρεπε να έχει και σας δίνουμε τα αποτελέσματα.

Ο δεύτερος κύκλος του MasterChef ήρθε σαν σίφουνας να παρασύρει κοινό και κριτικούς χτυπώντας εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης. Διαδικτυακά επίσης έχουμε έντονο ενδιαφέρον για την εκπομπή με αρκετά από τα βίντεο της προσπάθειας των φετινών υποψηφίων να γίνονται viral. Τι άλλαξε τόσο από τον πρώτο κύκλο; Μα φυσικά οι κριτές του παιχνιδιού.

Θα μας πείτε ότι δύο από τους τρεις παραμένουν ίδιοι. Κοντιζάς και Ιωαννίδης ήταν κριτές και στον πρώτο κύκλο. Ναι, μόνο όμως ως φυσικές παρουσίες. Φέτος οι δυο τους όσο και ο νέος κριτής, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, μπήκαν με εντελώς νέα διάθεση και δίνουν άλλον χαρακτήρα στο παιχνίδι. Τι χαρακτήρας είναι αυτός; Καθαρά χαρακτήρας reality.

Kαλές οι μαγειρικές ικανότητες, η φαντασία και οι καινοτόμοι και γευστικοί συνδυασμοί στο πιάτο αλλά δεν κάνουν προσλήψεις στα μαγαζιά τους. Τηλεόραση κάνουν, σε reality μαγειρικής συμμετέχουν. Ο κόσμος δεν μπορεί να γευτεί ούτε να μυρίσει τα φαγητά των υποψηφίων. Μπορεί όμως να τους δει και να τους ακούσει. Και όσο μεγαλύτερη περσόνα reality έχουν, τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν να περάσουν στην επόμενη φάση.

Μπορεί οι οντισιόν για την πρώτη φάση να έχουν τελειώσει αλλά αυτό δε μας εμποδίζει να φτιάξουμε έναν οδηγό με τα απαραίτητα προσόντα που θα πρέπει να έχει ένας υποψήφιος για τους φετινούς κριτές του MasterChef. Κρατήστε τον, ίσως σας χρειαστεί για του χρόνου.

Έτσι πρέπει να είναι ο ιδανικός υποψήφιος για τους κριτές του MasterChef

Bετεράνος των reality

Ένας υποψήφιος με βαρύ βιογραφικό σε εκπομπές reality θα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους κριτές του MasterChef. Aν έχει γίνει και viral το βίντεο της συμμετοχής του ακόμα καλύτερα. Όσο πιο σκληρό το reality τόσο το καλύτερο.

Θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα δακρύβρεχτα reality παλιάς κοπής. Ένα «Επιτέλους Μαζί» με Ανδρέα Μικρούτσικο, ένα «Πάμε Πακέτο» με Βίκυ Χατζηβασιλείου θα είναι ένα καλό βιογραφικό. Αν έχει «χτυπήσει» και παρουσία σε Σία Λιαροπούλου ή σε οποιαδήποτε εκπομπή της Αννίτας Πάνια, τότε έχει πάρει την ποδιά του MasterChef σπίτι του.

Αυτός είναι ο ιδανικός υποψήφιος για τους κριτές του MasterChef

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Χαροκαμένος και χτυπημένος από τη μοίρα

Εδώ θέλουμε υποψηφίους που έχουν δεχτεί απανωτά χτυπήματα από τη μοίρα. Δυνατά χτυπήματα όμως. Τύπου ορφάνιας στη γέννα, έχασα το πόδι μου σε ναρκοπέδιο, μου έκοψε το χέρι το αλυσσοπρίονο, με δάγκωσε φίδι στα αχαμνά όταν έκοβα χόρτα στο βουνό. Προσωπικές ιστορίες πόνου και απώλειας κάποιου συγγενή πρώτου βαθμού ή κάποιου άκρου.

Μία ιδιανική παρουσία θα ήταν ενός πειρατή με ξύλινο πόδι και καλύπτρα ματιού. Ο παπαγάλος στον ώμο θα έδινε έναν παραπάνω βαθμό. Ειδικά αν ήταν το κρέας που θα μαγείρευες στην οντισιόν σου αργότερα.

Πόνος πολύς, ιστορίες που θα φέρουν δάκρυα συγκίνησης στο κοινό. Ιστορίες θάρρους. Έχασα το χέρι μου από παιδί αλλά έβαλα στη θέση του ένα κουζινομάχαιρο με άτσάλι σογκούν και δείτε με πόσο χρήγορα ψιλοκόβω το κρεμμύδι. Ακόμα και σαν cyborg να πάτε θα έχετε πολλές ελπίδες να περάσετε στην επόμενη φάση.

Τατουάζ – μαλλιά

Ναι το ξέρουμε ότι τα πολλά τατουάζ στα χέρια δείχνουν το πόσο καλός τηλεοπτικός chef είσαι. Κάποτε ήταν η ευτραφής κοιλιά και η μουστάκα. Τώρα πλέον περάσαμε στο μελάνι. Τα χέρια με μανίκια τατουάζ είναι συνηθισμένα όμως. Οι κριτές του MasterChef ψάχνουν κάτι πιο εκλεκτό.

Τατουάζ φυλακής, τατουάζ στο πρόσωπο, τατουάζ ναυτικών που έγιναν σε κάποιο κακόφημο χαμαιτυπείο της Βομβάης ύστερα από άγριο μεθύσι. Ακόμα και τατουάζ Μαρκέζα της Πολυνησίας, τα οποία έγιναν όσο ήσουν έφηβος με τους παραδοσιακούς τρόπους των τατουάζ των κατοίκων του νησιού.

Αυτός είναι ο ιδανικός υποψήφιος για τους κριτές του MasterChef

Στα μαλλιά δε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Από τρελά κουρέματα, χρώματα, ράστα έως τα dreadlocks του Predator και την κοτσίδα Κινέζου μοναχού, όλα θα εκτιμηθούν ανάλογα την πρωτοτυπία. Μέχρι και ένα νεκρό ρακούν σαν περουκίνι δε θα ήταν άσχημο.

Βάλτε και κάνα φολκλόρ στοιχείο. Μπείτε ντυμένοι Βίκινγκς με μουστάκια ως το στήθος και κράνη με κέρατα και τσεκούρια.

Γραφικοί συγγενείς και φίλοι

Δεν πας ποτέ μόνος. Πάντα θα σε συνοδεύει κάποιος συγγενής ή φίλος ή ολόκληρο σόι ή ολόκληρη η θεατρική ομάδα από το εργαστήρι που πας κάθε Σάββατο και παίζετε Ίψαν και Πρετεντέρη. Γιαγιάδες γλωσσοκοπάνες, παππούδες ντυμένοι Μακεδονομάχοι, φίλοι με τυλιγμένους βόες γύρω από τον λαιμό τους, θείοι που καταπίνουν σπαθιά ή φτύνουν φωτιές, μεταλλαγμένοι κολλητοί, εντυπωσιακά πράγματα.

Οτιδήποτε γράφει καλά στην κάμερα και δεν έχει καμία σχέση με την μπουγιαμπέσα και τα σωτέ μανιτάρια.

Κασκαντεριλίκια/ακροβατικά

Καταλαβαίνεις τι ακριβώς εννοούμε φίλε αναγνώστη. Θέλεις να γίνεις ο ιδανικός υποψήφιος. Μπες στο στούντιο με μονόκυκλο και κάνε ζογκλερικά με φλαμπέ καλαμάκια χοιρινού. Εκτινάξου από ένα κανόνι, ισορόπισσε σε σχοινί χωρίς δίχτυ προστασίας, μπες με ρόδα και φλικ, κάνε σπαγκέτι και σπαγγάτο πάνω στην ψησταριά, μπες σε πισίνα με καρχαρίες και προσπάθησε να τους μαγειρέψεις ζωντανούς. Δε θα σου πούμε εμείς τι ακριβώς θα κάνεις. Άνοιξε το μυαλό σου και ετοίμασε ένα εντυπωσιακό νούμερο.

Αυτός είναι ο ιδανικός υποψήφιος για τους κριτές του MasterChef

Σεξουαλικές προτιμήσεις

Δείξε τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Όποιες και αν είναι αυτές. Όχι ξεκάθαρα. Διακριτικά. Δε θα μπεις με φτερά, ούτε σαν τον Γιάννη από τους Απαράδεκτους. Αλλά αν μπεις και πεις «έχω έρθει με τη γυναίκα και τον άντρα της ζωής μου» σίγουρα θα τρελάνεις τους κριτές. Ούτε να ανάψεις το γκάζι δε θα σ’ αφήσουν. Θα πάρεις την ποδιά σπίτι σου τυχερούλη.

– Γιώργο έχεις οικογένεια;
– Ναι, είμαι παντρεμένος εδώ και τρία χρόνια με έναν κάκτο.
– Πέρασες στον τελικό.

Συγγένειες με σχεδόν επώνυμους

Mπαίνεις, λες ότι είσαι αδερφός του τάδε ανθυποσελέμπριτι, μαγειρεύεις μία τσίχλα με βασιλικό, πέρασες στην επόμενη φάση. Τέλος.