Οι 4 τύποι φίλων όταν κανονίζετε για καφέ
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Οι 4 τύποι φίλων όταν κανονίζετε για καφέ

Κάπου ανάμεσά τους θα διακρίνεις σίγουρα και τον εαυτό σου…

Ο καφές με τους κολλητούς είναι ιεροτελεστία.

Σε ό,τι ηλικία κι αν βρίσκεσαι (από έφηβο που κάνει κοπάνα μέχρι συνταξιούχο που είπε στην κυρά ότι θα πεταχτεί στο φαρμακείο για τα χάπια της πίεσης) είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή ενός άνδρα.

Μέχρι να φτάσουμε όμως στο σημείο της συνάντησης -στο τραπέζι όπου ανοίγονται στόματα και καρδιές για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την παρέα ή τον καθένα ξεχωριστά- προηγείται μια άλλη φάση:

Η φάση όπου ο καφές κανονίζεται.

Κι εκεί συναντώνται οι κλασικοί τύποι που υπάρχουν ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΑ. Αυτοί που κατά πάσα πιθανότητα θα αναγνωρίσεις και στη δική σου.

Όπως οι εξής:

Ο «περιμένω μήνυμα για να ξεκινήσω»

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Είναι ο πιο ενθουσιώδης απ’ όλους. Εκείνος που ψοφάει πάντα για παρέα και καυλάντα. Από τη στιγμή που κανονίζεται ο καφές μέχρι τη στιγμή που είναι ΗΔΗ έτοιμος περνάει λιγότερος χρόνος απ’ αυτόν που χρειάζεται εξοδούχος φαντάρος για να… πυροβολήσει στην πρώτη συνεύρεση με την κοπέλα του. Αδημονεί να περάσει η ώρα, αγχώνεται μήπως κάτι πάει στραβά και η φάση ακυρωθεί. Γι’ αυτό σπεύδει να ενημερώσει (ή να απαντήσει στην ερώτηση «πότε θα βρεθούμε») με ξεκαθάρισμα ότι ένα SMS αρκεί για να γίνει… πύραυλος.

Οι 4 τύποι φίλων όταν κανονίζετε για καφέ

Ο «έχω μια δουλειά πρώτα, θα σας βρω εκεί»

Από τη στιγμή που θα ακουστεί η συγκεκριμένη φράση σε τηλεφώνημα ή θα φτάσει σε κάποιο μήνυμα, έχει αρχίσει ήδη να μυρίζει… μπαρούτι: Από το «πιστόλι» που ετοιμάζεται να ρίξει ο δράστης! Είτε επειδή δεν θέλει να δώσει εξαρχής άκυρο (ώστε να μη φανεί ότι δεν έχει και πολλή όρεξη), είτε επειδή όντως δεν προλαβαίνει (αλλά δεν θέλει να δείξει ότι δίνει προτεραιότητα σε κάτι άλλο). Όπως και να ‘χει, η πιθανότητα τελικά να έρθει είναι λίγο μικρότερη αυτής του να περνούσε ΚΑΙ ο παίκτης ΚΑΙ η μπάλα από τον Βάιο Καραγιάννη.

Οι 4 τύποι φίλων όταν κανονίζετε για καφέ

Ο «στον δρόμο βρίσκομαι, σε 5 λεπτά είμαι εκεί»

Ο απατεώνας της υπόθεσης. Και μάλιστα τις περισσότερες φορές, σεσημασμένος απατεώνας: Γιατί ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ο τύπος που ξεστομίζει τη συγκεκριμένη φράση να μην έχει αργήσει δεκάδες φορές στο παρελθόν. Όπως αποκλείεται τη στιγμή που την ξεστομίζει να λέει αλήθεια. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων -όχι μόνο δεν βρίσκεται καθ’ οδόν, αλλά είναι ζωηρά αμφίβολο το αν έχει ξεκινήσει καν από το σπίτι του. Με την άφιξή του θα επικαλεστεί κάθε πιθανή ή απίθανη δικαιολογία. Και θα οδηγήσει σε πανηγυρισμούς εκείνον που είχε ποντάρει τη μάξιμουμ καθυστέρηση στα σχετικά στοιχήματα που είχαν πέσει στο τραπέζι.

Οι 4 τύποι φίλων όταν κανονίζετε για καφέ

Ο μαλάκας που είναι στην ώρα του

Είναι πάντα τυπικός. Δεν αφήνει απλήρωτους λογαριασμούς, δεν αφήνει το αμάξι χωρίς σέρβις, δεν ξεχνάει τις επετείους με τη γυναίκα του (αν μπορούσε ας έκανε κι αλλιώς). Όχι φυσικά ότι πρέπει να πληροί όλα τα παραπάνω κάποιος για να είναι απλά συνεπής, αλλά τις περισσότερες φορές το «πακέτο» πάει μαζί. Όπως και να ‘χει, είναι ο μόνος που σέβεται απόλυτα τους άλλους. Εκείνος που -δικαίως- τους κράζει όταν καθυστερούν. Αλλά κι εκείνος που (αν και θα μπορούσε να γράψει βιβλίο με τις δικαιολογίες που έχει ακούσει στη ζωή του) την επόμενη φορά θα είναι ΠΑΛΙ πρώτος στο ραντεβού.

Οι 4 τύποι φίλων όταν κανονίζετε για καφέ