Πιάτο- «ντροπή»: Η μεγαλύτερη ύβρις στην ιστορία του φαγητού έγινε απ’ τον Πετρετζίκη! (pics)

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Η μόδα της παραχάραξης της γαστρονομικής ιστορίας δεν είναι κάτι νέο, συμβαίνει πολλά χρόνια και όσο πιο πολύ εμπλέκονται οι τηλεοπτικοί μάγειρες με τους εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς ακόλουθους, οι οποίοι έχουν τοτέμ με την φάτσα του αγαπημένου τους σεφ στο σπίτι και την προσκυνούν, η μόδα αυτή θα μεταδίδεται σαν την πανούκλα.

Παραδοσιακές συνταγές αλλοιώνονται με προσθήκη ή αφαίρεση κομβικών υλικών. Συνταγές που θυμόμαστε από παιδιά τρομάζουμε να τις αναγνωρίσουμε. Τις συναντάμε στο δρόμο και σαν άλλες γιαγιάδες σε χωριό τις ρωτάμε «τίνος είσι ισί;». Και απάντηση δεν παίρνουμε.

Το τελευταίο περιστατικό, το οποίο φυσικά και έγινε viral, λόγω του σεφ που εμπλέκεται στη διασπορά του, είναι αυτό της περίφημης ομελέτας χωρίς αυγά. Ναι καλά διαβάσατε, όσοι δε γνωρίζατε την είδηση, ομελέτα χωρίς αυγά.

Ο διάσημος Έλληνας σεφ, κριτής σε ριάλιτι ζαχαροπλαστικής και τηλεοπτική περσόνα, Άρης Πετρετζίκης έκανε ένα tweet, προτείνοντας τη δική του ομελέτα χωρίς αυγά αλλά με ρεβυθάλευρο.

Πώς λέμε τσιμεντοκολόνα χωρίς τσιμέντο αλλά με άμμο και στάχυα; Κάτι τέτοιο; Θα έμπαινες ποτέ σε ένα τέτοιο σπίτι, με τέτοιος κολόνες και θα ένιωθες ασφαλής; Μπαααα.

Δε θα αναλύσουμε γιατί αυτό είναι ύβρις, το έκαναν άλλοι στη διάρκεια αυτών των ημερών που η ομελέτα του Άκη κυκλοφορεί ελεύθερη και κανένας ακόμα δεν έχει συλληφθεί για παραδειγματισμό.

Εμείς θα επιχειρήσουμε να προτείνουμε και άλλα πιάτα που θα μπορούσε να τους πάρει τη ψυχή και να την ποδοπατήσει, τόσο ο Άκης όσο και κάθε άλλος εναλλακτικός σεφ.

Δεν έχουμε τατουάζ μανίκια για να θεωρούμαστε επαγγελματίες σέφ αλλά θα σηκώσουμε τα πραγματικά μας μανίκια και θα μαγειρέψουμε.

Πέντε εύκολα και διάσημα πιάτα που όλοι έχουμε φάει, όλοι έχουμε με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο μαγειρέψει και έχουν συγκεκριμένα υλικά τα οποία ως τώρα δύσκολα μπορούσε κάποιος να αμφισβητήσει.

Τοστάκι χωρίς αλλαντικά, τυριά και τοστ

Παίρνουμε δύο φέτες πολύσπορο ψωμί και ανάμεσά τους βάζουμε μία τρίτη φέτα ψωμί. Γ@ΜΗΣΕ; Προφανώς. Τώρα μένει μόνο να μπει σε νάυλον και να πωλείται μαζικά και μεγάλες αλυσίδες μαγαζιών εστίασης. Στα καράβια θα πωλείται 5,5 ευρώ και στο Ντα Κάπο θα συνοδεύεται με μπαλαντέζα ή power bank.

 

Χωριάτικη σαλάτα χωρίς χωριάτικη

Είχες σκεφτεί ποτέ χωριάτικη χωρίς ντομάτα, φέτα, ελιές, κρεμμύδια λάδι; Μόνο με αγγούρι; Μπράβο αν είχες τέτοια φαντασία. Βάλε τώρα μέσα και λίγη κρέμα γάλακτος και λίγο άνηθο για την πουτανιά και φωτογράφισέ το για το Instagram σου. Το πουλάς εύκολα σε τουρίστα από βόρεια Ευρώπη ή σε οπαδούς του Σώρρα ως αρχαιοελληνική συνταγή των Ολύμπιων θεών.

 

Μακαρόνια με κιμά χωρίς μακαρόνια

Το αγαπημένο φαγητό πολλών παιδιών, οι αναμνήσεις του καλού μαμαδίστικου φαγητού, έρχεται σε μία μορφή που δεν περιμένατε. Τα μακαρόνια φεύγουν, καλό δρόμο μακαρόνια, ο κιμάς μένει. Μόνος του, αραχτός και ωμός στο πιάτο. Αλλά όχι από μοσχάρι ή χοιρινό, δεν είμαστε τίποτα κοινοί μάγειρες. Προτείνουμε κιμά από κάστορα ή λεμούριο, ό,τι βρείτε πιο εύκολα στο χασάπικο της γειτονιάς. Μποναπετί.

 

Τηγανίτες χωρίς τηγάνι

Εδώ δεν πειράζουμε τα υλικά της συνταγής. Τα αφήνουμε ίδια. Ό,τι γουστάρει ο καθένας. Η αλλαγή έρχεται στον τρόπο του μαγειρέματος ή του μη μαγειρέματος για να ακριβολογούμε. Ρίχνουμε όλα τα υλικά πάνω στο τραπέζι, δεν ανακατεύουμε, δεν τηγανίζουμε, δεν πλησιάζουμε καν τα μάτια της κουζίνας. Αφήνουμε τα υλικά πάνω στο τραπέζι και περιμένουμε να τα ψήσει η θερμοκρασία δωματίου. Φυσικά, όπως έκαναν οι Νεάντερταλ πρόγονοί μας. Πιο παραδοσιακή μαγειρική δε θα βρείτε. Σε 5 χρόνια αν έχει ψηθεί προσθέτουμε μέλι ή σιρόπι της αρεσκείας μας.

 

Πίτσα για τον πίτσο

Τι έχει κάθε πίτσα που λατρεύουμε; Ζυμάρι, τυριά και γέμιση υλικών ανάλογα με τα γούστα. Όχι η δική μας πίτσα. Δεν είναι καν βίγκαν πίτσα, δεν είναι καν πίτσα, είναι ψυχοσωματική ανωμαλία, θέμα μελέτης νευρολογικών παθήσεων. Τι βλέπετε εδώ κύριε; Καρπούζι με φράουλες και μάνγκο; Άσε τις μαγκιές και παραδέξου ρε ψυχάκια ότι βλέπεις μία πίτσα. Συνοδεύεται με παγωτό και ζουρλομανδύα.