Δεν αλλάζει πλέον: Το εξόφθαλμο λάθος με τον Παπαμιχαήλ στη «Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» δεν έχει ξαναγίνει (Pic)

Θα το βλέπουμε για πάντα!

Όλοι μας έχουμε δει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας την ταινία «Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» αλλά μάλλον ελάχιστοι αποδείχτηκαν τόσο «τσακάλια» ώστε να παρατηρήσουν και το λάθος το οποίο είναι τόσο εξόφθαλμο που βγάζει «μάτι»!

Το φιλμ βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1969 και έγινε ανάρπαστη, όπως συνέβαινε με κάθε ταινία που το δίδυμο των πρωταγωνιστών Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ φιγουράριζε στους τίτλους αρχής, καθώς η κοινή παρουσία του (και στην πραγματική ζωή) ζευγαριού αποτελούσε εχέγγυο επιτυχίας για τον Φίνο.

Αυτό αποδείχτηκε και με αριθμούς καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έκοψε 739.001 εισιτήρια! Ένα νούμερο άκρως εντυπωσιακό, το οποίο εκείνη την εποχή την κατέτασσε στην τρίτη θέση με τις πλέον ελληνικές εμπορικές ταινίες, πίσω μόνο από τις παραγωγές «Υπολοχαγός Νατάσα» και «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», στις οποίες επίσης πρωταγωνιστεί το «χρυσό» δίδυμο του ελληνικού κινηματογράφου!

Σε αυτό το φιλμ η Βουγιουκλάκη ήταν ήδη έγκυος στον γιο τους Γιάννη (πράγμα που είχε συμβεί και στην «Νεράιδα και το παλικάρι») και για αυτόν τον λόγο σε ορισμένες σκηνές την «Εθνική Σταρ» ντουμπλάρει η Μήτσι Καρά. Ωστόσο αυτό μάλλον πέρασε απαρατήρητο από το κοινό και προφανώς δεν είναι αυτό το λάθος για το οποίο γράφονται αυτές οι γραμμές.

Επιπλέον ίσως να μην είναι ευρύτερα γνωστό, αλλά ο αρχικός τίτλος ήταν άλλος και συγκεκριμένα «Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά» και μάλιστα έτσι είχαν τυπωθεί και οι πρώτες αφίσες. Όμως οι κληρονόμοι του Στρατή Μυριβήλη διατύπωσαν ενστάσεις αφού νωρίτερα ο σπουδαίος Έλληνας συγγραφέας είχε γράψει το κλασικό μυθιστόρημα «Η Δασκάλα με τα χρυσά μάτια», αλλά ούτε εδώ υπάρχει το λάθος.

Και για να μην σας κουράζουμε άλλο, περνάμε στο «φάουλ» το οποίο ίσως να είδατε και εσείς στην παραπάνω εικόνα. Στους τίτλους αρχής όπου προβάλλονται τα ονόματα των πρωταγωνιστών, εκείνο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ έχει κάτι… παραπάνω και συγκεκριμένα ένα «Πα», δηλαδή αντί για Παπαμιχαήλ αναγράφεται Παπαπαμιχαήλ! Παρά το γεγονός ότι πάνω από 700.000 ζευγάρια μάτια το είδαν στις αίθουσες και εκατομμύρια άλλοι στη συνέχεια στην μικρή οθόνη, ελάχιστοι το παρατήρησαν, ενώ ποτέ δεν διορθώθηκε, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται να προβάλλεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο!