Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, έγινε διάσημος κυρίως μέσα από ρόλους που τον παρουσίαζαν ως έναν μάλλον γκαφατζή και άτολμο χαρακτήρα, δίχως μεγάλη πέραση στις γυναίκες. Η πραγματικότητα, ωστόσο, απέχει πολύ από την εικόνα που βλέπουμε στην οθόνη.
Για την ακρίβεια ο γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου καλλιτέχνης ήταν τόσο καλός χορευτής που τον αποκαλούσαν «Έλληνα Φρεντ Αστέρ». Με έμφυτη την μουσικότητα και τον ρυθμό να κυλά στο αίμα του, είχε την δυνατότητα εκτός από το να χορεύει και να τραγουδά, συνδυάζοντας αυτά τα σπάνια χαρίσματα στο πρόσωπό του. Μάλιστα ο Βασίλης Λογοθετίδης, ήδη μεγάλο όνομα της εποχής, όταν τον είδε στο ντεμπούτο του στο σανίδι, αναφώνησε: «Τι σπουδαίος! Τι φανταστικός κλόουν! Αυτό θα πει θέατρο!».
Σε ό,τι αφορά στην προσωπική και οικογενειακή ζωή του, ο Ντίνος Ηλιόπουλος παντρεύτηκε δύο φορές, κρατώντας μακριά από την δημοσιότητα λεπτομέρειες που έψαχναν να σκαλίσουν οι σκανδαλοθηρικές σελίδες των εφημερίδων.
Ο πρώτος γάμος του κράτησε μόλις ελάχιστο χρονικό διάστημα, μερικούς μήνες. Η δεύτερη φορά που έβαλε στεφάνι ήταν το 1963, όταν πλέον μεσουρανούσε σε κινηματογράφο και θέατρο. Η εκλεκτή της καρδιάς του ήταν η Χίλντεγκαρντ Βίτσερ. Μια γυναίκα με καταγωγή από την Αυστρία, η οποία χαρακτηρίζεται καλλονή, ακόμη και με τα σημερινά στάντραντς, όπως μαρτυρά και μια από τις ελάχιστες κοινές φωτογραφίες του που έχουν δει το φως της δημοσιότητας την εποχή του έρωτά τους.
Οι δυο τους απέκτησαν την Εβίτα το 1964 και την Χίλντα το 1972. Έζησαν μαζί για τις επόμενες δεκαετίες, με τον Ντίνο Ηλιόπουλο να την αποκαλεί την γυναίκα που λάμπει πάνω από το κεφάλι του… Η Χίλντενγκαρντ στάθηκε στο πλευρό του στο διάστημα της πολύμηνης νοσηλείας του σε διάφορα νοσοκομεία, μέχρι τον θάνατό του στις 4 Ιουνίου 2001.
Δυο ημέρες αργότερα τελέστηκε δημοσία δαπάνη και η κηδεία του. Ο θάνατος, πάντως, αποτέλεσε για τον ίδιο ακόμη μία ευκαιρία να δείξει τους τρόπους του, το ανεξάντλητο χιούμορ του και την απαράμιλλη ευγένειά του. Οι επισκέπτες του Α’ Νεκροταφείου μπορούν να το διαπιστώσουν από την πλάκα που τοποθετήθηκε στον τάφο του μετά από προσωπική επιθυμία του που γράφει: «Με συγχωρείτε κυρίες μου που δεν μπορώ να σηκωθώ»!