«Μήπως γνωρίζετε κάποιον κύριο Γληνό;»: Τι έκρυβε η πονηρή ερώτηση του δημοσιογράφου που χαστούκισε έξαλλος ο Παπαμιχαήλ
Βρείτε μας στο

Βρισκόμαστε στα τέλη του 1964 και όλα δείχνουν ότι μέσα στην επόμενη χρονιά που ήταν προ των πυλών θα πραγματοποιούνταν η ευχή σχεδόν όλου του κινηματογραφικού κόσμου. Να δει την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της εκκλησίας και να γίνουν ζευγάρι στην ζωή, όπως ίσχυε και στο πλατό.

Ήταν Δεκέμβριος όταν το ζευγάρι κάλεσε τους δημοσιογράφους προκειμένου να καλύψουν την επίσημη ανακοίνωση για το χαρμόσυνο γεγονός. Οι δυο τους ήταν πλέον χρόνια μαζί και έμοιαζαν έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα. Το ραντεβού με τους εκπροσώπους του Τύπου που κάλυπταν το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ δόθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου 1964 στο στούντιο ΑΤΑ στα Μελίσσια και τίποτε δεν προμήνυε το τι θα ακολουθούσε.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα πνεύματα οξύνθηκαν και η ατμόσφαιρα βάρυνε απότομα. Αιτία στάθηκε μία και μόνο ερώτηση την οποία διατύπωσε ο (συγχωρεμένος πια) ρεπόρτερ Απόστολος Βραχιολίδης, απευθυνόμενος στον Δημήτρη Παπαμιχάλη.

«Μήπως γνωρίζετε κάποιον κύριο Γληνό;» ρώτησε τον δημοφιλή ηθοποιό, που μετά το αρχικό ξάφνιασμα, πέρασε στην αντεπίθεση. Εμφανώς εκνευρισμένος, παρουσία της Αλίκης, επιτέθηκε λεκτικά στον δημοσιογράφο και απαίτησε εξοργισμένος να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Η κατάσταση, ωστόσο, χειροτέρεψε… Ο διαπληκτισμός ξέφυγε και ο έξω φρενών Δημήτρης Παπαμιχαήλ πλησίασε όχι με τις καλύτερες των προθέσεων τον Βραχιολίδη και –σύμφωνα με την διήγηση του ίδιου του ρεπόρτερ- του κατάφερε ένα χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, την ώρα που έβγαινε από την αίθουσα.

Πολλοί ίσως να πίστευαν ότι το όνομα που ακούστηκε και έβγαλε τον ηθοποιό από τα ρούχα του ίσως να ανήκε σε κάποιον με τον οποίο η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε συνδεθεί συναισθηματικά στο παρελθόν. Αυτό έμοιαζε το πιο πιθανό σενάριο, όμως η αλήθεια απείχε πολύ από αυτό. Ο Γληνός ήταν μεν μια φιγούρα από το παρελθόν που σχετιζόταν με κάποιο τρόπο με το λαμπερό ζευγάρι, αλλά όχι έτσι όπως υποψιαζόταν ο κόσμος.

Στην πραγματικότητα ούτε ο ίδιος ο Βραχιολίδης είχε τις λεπτομέρειες, αλλά όπως αποκάλυψε πολλά χρόνια αργότερα, λίγο πριν αναχωρήσει για τα Μελίσσια είχε μια συνομιλία με την διευθύντρια του περιοδικού «Ντομινο» Μίνα Σημηριώτη η οποία του ζήτησε να ρωτήσει τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ αν γνωρίζει κάποιον κύριο «Γληνό».

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Η αναφορά είχε να κάνει με την σχέση που είχε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στα πρώτα βήματα της καριέρας του με την ήδη καταξιωμένη τότε και μεγαλύτερή του σε ηλικία, Δέσπω Διαμαντίδου. Οι «κακές γλώσσες» έλεγαν ότι το ζευγάρι είχε προχωρήσει μάλιστα σε μυστικό γάμο ο οποίος δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας, με κουμπάρο μάλιστα τον Γληνό. Στο άκουσμα αυτού του ονόματος ο Παπαμιχαήλ έχασε την ψυχραιμία και προχώρησε σε αυτήν την κίνηση που σχολιάστηκε άσχημα.

Μάλιστα ο Βραχιολίδης προχώρησε σε μήνυση σε βάρος του ηθοποιού για «τεντιμποϊσμό», ενώ για το επόμενο εξάμηνο επιβλήθηκε ένα ιδιότυπο εμπάργκο από τους εκπροσώπους του Τύπου οι οποίοι σταμάτησαν να μεταδίδουν ειδήσεις για το πιο «καυτό» ζευγάρι της ελληνικής σόου μπιζ. Βέβαια αυτό δεν κράτησε για πάντα αφού η πάντα προνοητική Βουγιουκλάκη κατάφερε να ρίξει ξανά γέφυρες, γνωρίζοντας πολύ καλά τους όρους με τους οποίους παίζεται το παιχνίδι των διασημοτήτων.