Την απέρριψαν όλες οι άλλες: Η άκρως τολμηρή σκηνή της Λάσκαρη που θεωρήθηκε σκανδαλιστική για την εποχή
Βρείτε μας στο

Το φημισμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 1967 είχε κάτι από Ελλάδα, καθώς η χώρα εκπροσωπείται με την ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» μέσω της οποίας γίνεται γνωστή σε όλο τον κόσμο η ύπαρξη της Ζωής Λάσκαρη που δίχως ίχνος κόμπλεξ κατωτερότητας, κερδίζει τους πάντες από την στιγμή που βγαίνει από το αεροπλάνο!

Οι παπαράτσι μένουν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας την καλλίγραμμη Ελληνίδα ηθοποιό με το αψεγάδιαστο πρόσωπο και αρχίζουν να την κυνηγούν παντού για ένα πλάνο της. Ήδη στα διάφορα «πηγαδάκια» στο περιθώριο του φεστβάλ μάλιστα, γίνεται λόγος για την «Μπριτζίτ Μπαρντό της Ελλάδας» καθώς η Λάσκαρη συγκρίνεται ευθέως σε ομορφιά με την Γαλλίδα «γατούλα» η οποία στη συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιεί και την τελευταία εμφάνισή της.

Με ένα δικτυωτό φόρεμα: Η εμφάνιση της Λάσκαρη στο Φεστιβάλ Καννών που έκανε τους πάντες να παραμιλούν με την Ελληνίδα θεά (Pic)

Εκείνη την εποχή η Φίνος Φιλμ ήθελε να κάνει ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στο εξωτερικό και το είχε επιχειρήσει λίγο νωρίτερα με την ταινία «Διπλοπεννιες». Στην δεύτερη απόπειρα με τις «Θαλασσιές τις χάντρες» ο Δαλιανίδης θέλει να παρουσιάσει ένα όσο το δυνατόν πιο «ελληνικό» μιούζικαλ και επιλέγει για πρωταγωνίστρια την Ζωή Λάσκαρη η οποία μέχρι τότε είχε στο ενεργητικό της μεγάλες εγχώριες επιτυχίες, με πρώτη την ερμηνεία της στο φιλμ «Κατήφορος», ξανά με τον ίδιο σκηνοθέτη. Δίπλα της βλέπουμε κι άλλα μεγάλα ονόματα του ελληνικού σινεμά, όπως ο Κώστας Βουτσας, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Φαίδων  Γεωργίτσης και η Μαίρη Χρονοπουλου, ενώ το φιλμ προβάλλεται στα γαλλικά μεταγλωττισμένο.

Με ένα δικτυωτό φόρεμα: Η εμφάνιση της Λάσκαρη στο Φεστιβάλ Καννών που έκανε τους πάντες να παραμιλούν με την Ελληνίδα θεά (Pic)

Οι κριτικές που λαμβάνει δεν είναι άσχημες, όμως την παράσταση κλέβει η 26χρονη τότε Ζωή Λάσκαρη. Μάλιστα το περιοδικό «Σινεμοντ» φιλοξενεί σχετικό αφιέρωμα, με την Ελληνίδα καλλονή στο επίκεντρο. Λίγες μέρες αργότερα ακολουθεί η επίσημη προβολή της στο Φεστιβάλ με τίτλο «Les Perles Grecques» και στην πρεμιέρα η «Μπαρντό της Ελλάδας» εμφανίζεται με ένα δικτυωτό αποκαλυπτικό μίνι φόρεμα που… τρελαίνει τον κόσμο. Η «Ελληνίδα θεά» την ίδια ώρα χαμογελά με απίστευτη άνεση στον φακό, δίχως να επιτρέψει σε καμία διάσημη και όμορφη ηθοποιό, από τις πολλές που βρίσκονται στις Κάννες, να της στερήσει την αποκλειστικότητα με το φλερτ με τον φακό!

Ίσως, αν δεν είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, σήμερα να μιλούσαμε για ένα αστέρι παγκόσμιας ακτινοβολίας…

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)