«Μωρό μου καλησπέρα»: Το τηλεφώνημα της επίμονης θαυμάστριας που γέννησε ένα από τα μεγαλύτερα σουξέ του Αντύπα
Βρείτε μας στο

Πρόκειται για μια τάκα-κλισέ που όμως πολλές φορές ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Η τέχνη αντιγράφει την ζωή» συνηθίζουν να λένε και αυτή η φράση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σε ότι αφορά στο τεράστιο σουξέ «Μωρό μου καλησπέρα» του μεγάλου Αντύπα!

Ο δίσκος «Καλησπέρα» κυκλοφόρησε το 1991 και ήταν ένα διπλό άλμπουμ το οποίο εκτόξευσε την καριέρα του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή, που με την ιδιαίτερη –γεμάτη πόνο- ερμηνεία του συστήθηκε στους εκατοντάδες χιλιάδες που έσπευσαν να αγοράσουν τον δίσκο ο οποίος –φυσικά- κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων.

Από τα κομμάτια που ξεχώρισαν αναμφίβολα μπορεί κανείς να σταθεί στα πρώτα δύο που δεν είναι άλλα από το «Είμαι ανεβασμένος» και το θρυλικό «Καλησπέρα», τα οποία βέβαια εκφράζουν δύο εντελώς διαφορετικές ψυχολογικές και συναισθηματικές καταστάσεις. Προφανώς και το δεύτερο εξ αυτών αποτελεί ακόμη και σήμερα τον απόλυτο… ύμνο του καψούρη που δεν μπορεί να ξεπεράσει την απόσταση που τον χωρίζει από το αντικείμενο του πόθου του και τηλεφωνεί απλά και μόνο για να δηλώσει παρουσία και να εκδηλώσει το έρωτά του…

Ο ίδιος ο Αντύπας έχει γράψει την μουσική, ενώ τους στίχους (που λίγο-πολύ όλοι έχουμε τραγουδήσει) τους υπογράφει ο Τάκης Κωλέττης, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί πολλές φορές.

Ωστόσο η κεντρική ιδέα πίσω από αυτά τα λόγια πόνου, ζήλιας αλλά και αιώνιας καψούρας βρίσκεται πίσω από ένα περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του ίδιου του τραγουδιστή. Αν και παντρεμένος με την σύζυγό του την Στέλλα την οποία γνώρισε σε ηλικία 18 ετών όταν εκείνη είχε πάει ως πελάτισσα στο νυχτερινό κέντρο όπου αυτός τραγουδούσε, πάντοτε προσέλκυε το ενδιαφέρον των γυναικών και μία τέτοια υπήρξε η αφορμή για το θρυλικό «Καλησπέρα».

Μάλιστα την αποκάλυψη για αυτό το γεγονός την είχε κάνει πολύ αργότερα ο ίδιος ο Αντύπας ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξής του αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός.

Μία από τις πολλές είναι η αλήθεια θαυμάστριές του (σε μια εποχή χωρίς κινητά) συνήθιζε να τον καλεί σπίτι του! «Με έπαιρνε καθημερινά τηλέφωνο και έλεγε “Μωρό μου, καλησπέρα είναι δίπλα αυτή; Σ΄αγαπώ, μου λείπεις”» αποκάλυψε. Ευτυχώς το μόνο που έμεινε από αυτή την ιστορία είναι το διαχρονικό σουξέ του που θα ακούγεται για πολλές δεκαετίες ακόμα και τίποτα άλλο!

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί