Αδάμαντος 4, Λυκαβηττός: Το πιο γνωστό σπίτι στην ιστορία της ελληνικής TV δεν βρισκόταν εκεί που έψαχναν όλοι
Βρείτε μας στο

Ενσαρκώνοντας το ρητό «live fast, die young», ο Βλάσσης Μπονάτσος έζησε την ζωή του λες και η κάθε μέρα ήταν η τελευταία του… Και όλοι όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στο περιβάλλον του, είτε στην σταδιοδρομία του στη μουσική είτε σε εκείνη στην υποκριτική ή σε προσωπικό επίπεδο, έχουν να θυμούνται αυτή την αστείρευτη δίψα του για νέες εμπειρίες…

Μόνο και μόνο μια ματιά στο βιογραφικό του αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν αδύνατο να περιοριστεί σε μια ιδιότητα. Έτσι κι αλλιώς δεν λειτουργούσε με ταμπέλες ούτε επέτρεπε στον εαυτό να περιχαρακωθεί από περιορισμούς και πλαίσιο.

Γι’ αυτό μπορούσε με μεγάλη άνεση να αλλάζει, λες και ήταν μια ιδιαίτερη μορφή καλλιτεχνικού χαμαιλέοντα ο οποίος είχε την δυνατότητα να μεταλλάσσεται διαρκώς και να αφήνει το προσωπικό στίγμα του σε οτιδήποτε (ή οποιονδήποτε) άγγιζε.

«Σήκω ρε μούχλα να πάμε…»: Ο καλλιτέχνης που ζούσε κάθε μέρα σαν να είχε 40 ώρες

Έτσι τον συναντάμε από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 και ακόμη πιο πολύ σε εκείνη του 1970 να χαράζει την δική του πορεία στην μουσική, στη συνέχεια στα 80’s να μεταπηδά με την ίδια επιτυχία στο θέατρο και τελικά μερικά χρόνια αργότερα τον βλέπουμε να μεσουρανεί στην μικρή οθόνη και ως παρουσιαστής τηλεοπτικών παιχνιδιών αλλά και σε σίριαλ, όπου δίχως αμφιβολία δεσπόζει ως ο δικός μας Βλάσσης στην σειρά-θρύλο του MEGA, «Οι Απαράδεκτοι».

Εκεί είναι τηλεοπτικό ζευγάρι με την Ρένια Λουιζίδου που ενσαρκώνει την κοπέλα του, με τους δυο να έχουν σημαντική διαφορά ηλικίας, αφού την συγκεκριμένη χρονική περίοδο αυτός είχε περάσει τα 40, ενώ εκείνη ήταν μόλις 23. Ακόμη κι έτσι, η Ελληνίδα ηθοποιός θυμάται ότι στην πραγματική ζωή λειτουργούσε λες και οι ημερομηνίες γέννησης που έγραφαν οι ταυτότητές του ήταν… ακριβώς ανάποδες!

«Σήκω ρε μούχλα να πάμε…»: Ο καλλιτέχνης που ζούσε κάθε μέρα σαν να είχε 40 ώρες

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

«Ο Βλάσσης Μπονάτσος με έλεγε “μούχλα”. Γιατί ήμουν εγώ 23 και ο Βλάσης ήταν κάθε μέρα έξω λες και η μέρα είχε σαράντα ώρες. Μου έλεγε, ”σήκω ρε μούχλα να πάμε…”, πού να πάει η μούχλα; Δεν τον έπιανες. Ο Βλάσσης ήταν η ζωή η ίδια, σαν να ήταν επτά άνθρωποι. Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να έχουν ούτε τους ρυθμούς του, ούτε την ενέργεια του», είπε χαρακτηριστικά όταν βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», με τους Φώτη Σεργουλόπουλο και Τζένη Μελιτά.

Συνεχίζοντας την διήγησή της για τον λατρεμένο καλλιτέχνη, χαρακτήρισε σοκαριστική την είδηση του θανάτου του και μάλιστα προχώρησε την σκέψη της ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι ανήκει σε μια κατηγορία ανθρώπων που δικαιούνται να ζουν και όχι να φεύγουν από την ζωή τόσο νέοι, αφού έφυγε από αυτόν τον κόσμο σε ηλικία μόλις 54 ετών, έχοντας δίχως αμφιβολία, πολλά ακόμη να δώσει σε κάθε επίπεδο.

«Ξέρουν να ζουν, να πάρουν την ζωή και να την ευχαριστηθούν. Όταν αυτός ο άνθρωπος πεθαίνει είναι παράλογο. Πόσω μάλιστα τόσο νέος. Επίσης πολλά πράγματα που έκανε ο Βλάσσης αν τα έκανε κάποιος άλλος δεν θα είχε το ίδιο ”συγχωροχάρτι”. Ήταν μια συγκεκριμένη προσωπικότητα που είχε όλα τα στοιχεία μαζί. Παράλληλα με την πλάκα είχε και μια τρυφερότητα. Έχω γνωρίσει και άλλους ανθρώπους που είναι σε αυτή τη κατηγορία αλλά δεν ήταν κάποιος που γνωρίζεις κάθε μέρα», κατέληξε…