Ο επιδειξίας με το τρανζιστοράκι
Βρείτε μας στο
Ιστορίες

Ο επιδειξίας με το τρανζιστοράκι

Πρόκειται για μια από τις συμπαθείς φιγούρες της γειτονιάς. Λιγομίλητος, δουλευταράς, υπομονετικός, άνετος στην επικοινωνία, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, με την παρουσία του δίνει ξεχωριστό χρώμα στα στενά μας.

Η πλειοψηφία των αντρών θα σου πει πως αν χρειαζόταν να φτιάξει μια λίστα με τα δύο πράγματα που τους αρέσουν και δεν αφορούν τους ίδιους (για να απαντήσουν η ειλικρίνεια και οι κοιλιακοί μου) είναι οι γυναίκες και τα αυτοκίνητα.

Ο επιδειξίας με το τρανζιστοράκι

Συνήθως αυτά τα δύο πάνε πακέτο. Τουλάχιστον στο μυαλό μας. Αν βρεις το κατάλληλο αμάξι, την περίφημη μ….παγίδα ή pussy magnet όπως λέει ο Μπόρατ, αυξάνεις τις πιθανότητές σου να δεις θηλυκό στη θέση του συνοδηγού αντί του κολλητού σου ή τα ψώνια του σούπερ μάρκετ.

Δυστυχώς αυτή η σχέση δεν είναι αμφίδρομη. Δεν υπάρχουν δηλαδή γυναίκες που να είναι αυτοκινητοπαγίδες ή car magnet, οπότε το να βρεις μια τέτοια να αυξάνει τις πιθανότητές σου να κονομήσεις και αμάξι. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ωστόσο, δεν λείπουν οι συμπολίτες μας που προσφέρουν μια μεταμοντέρνα εκδοχή, μια εναλλακτική βερσιόν του πώς μπορούν να συνδυαστούν οι γυναίκες με τα αυτοκίνητα. Προσεγγίζουν, δηλαδή, μια κλασική αντρική φαντασίωση με μια φρέσκια ματιά στα πράγματα.

Ο επιδειξίας με το τρανζιστοράκι είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους και κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας. Ένας πιονέρος, ένας καινοτόμος τύπος που έχει δώσει μια μαρξιστική διάσταση στα φετίχ του. Πολλοί κακεντρεχείς ίσως σπεύσουν να τον αποκαλέσουν ψυχάκι επειδή του αρέσει να φτιάχνεται με περαστικές γυναίκες στο δρόμο και να κορυφώνει την έξαψή του ολοκληρώνοντας στο καπό ή το πορτ μπαγκάζ ενός κοντινού αυτοκινήτου. Πάντα υπό τους ήχους που βγάζει το τρανζιστοράκι που κουβαλάει μαζί του.

Υπερβολές… Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για έναν μαρξιστή με φοβία δέσμευσης. Γι’ αυτό δεν έχει δική του γυναίκα ή αυτοκίνητο. Μισεί την ατομική ιδιοκτησία και τις μόνιμες σχέσεις. Δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό. Ίσα-ίσα που έτσι γλιτώνει ΚΤΕΟ, τέλη κυκλοφορίας, βενζίνες, σέρβις, δώρα, επετείους, κρεβατομουρμούρες.  Δεν χρειάζεται να στεκόμαστε επικριτικά απέναντί του επειδή αυτός στέκει αγέρωχα πίσω από τους κάδους και περιμένει. Υπομονετικός, μεθοδικός και με σύστημα, ιδανικά προτιμά τα combo αυτοκίνητα, τα πολυμορφικά. Το λες και σεξουαλική ιδιαιτερότητα αυτό, μα κανείς δεν είναι τέλειος.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Την παραπάνω άποψη δεν την συμμερίζονται πάντως όλοι. Προφανώς συντηρητικοί και απομεινάρια μιας άλλης εποχής, σχεδόν προτεσταντικής παλιομοδίτικης ηθικής, επιμένουν να τον λένε «ο ανώμαλος που την παίζει στο combo».

Αυτός όμως αδιαφορεί για τέτοιου τύπου κρίσεις και κακόβουλα σχόλια, με μόνη παρέα το πιστό τρανζιστοράκι του. Κανείς δεν έχει μείνει κοντά του αρκετή ώρα για να προλάβει να ακούσει τι ακριβώς παίζει, αφού όλοι όταν τον δουν με κατεβασμένα τα παντελόνια απομακρύνονται τρέχοντας. Φήμες όμως λένε πως αγαπημένο του τραγούδι είναι το «If it makes you happy it can’t be that bad» της Sheryl Crow.

Την τελευταία φορά που τον είδαν πριν ξεκινήσει την αγαπημένη του συνήθεια και μείνει με το εσώρουχο, έριξε ένα κατούρημα στην πόρτα ενός γκαράζ αυτοκινήτων. Προφανώς ήταν η δική του πράξη διαμαρτυρίας για το γεγονός πως κάπου εκεί μέσα βρισκόταν φυλακισμένο το λευκό κόμπο που με τις πράξεις του το κάνει ακόμη πιο λευκό κατά τόπους. Αφού τελείωσε και τινάχτηκε, πήρε χαμπάρι πως παραδίπλα ένα Citroen Xsara στεκόταν με τους προβολείς να τον κοιτούν γεμάτοι υποσχέσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσει και μια γυναίκα…