«Να σκάσουν ή να φύγουν! Σας έχω χ...»: Ποιος είδε τον Καρβέλα επί σκηνής και δεν τον φοβήθηκε...
Βρείτε μας στο

Πολύς ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες με τη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη.

Όταν ο διάσημος συνθέτης αποκάλεσε «βόθρο» το πολιτικό τοπίο της χώρας και η δημοσιογράφος ζήτησε διευκρινίσεις, ήρθε η πρώτη αντίδραση.

«Πιάνεσαι από μία λέξη που είπα, που παρομοιάζω τη Βουλή με έναν βόθρο, που αν ρωτήσω 12.000.000 Έλληνες, θα μου πουν και τα 12 “ναι, πρόκειται για έναν βόθρο”. Θα είσαι ίσως ο μόνος Έλληνας που θα πει “όχι”. Ίσως πρέπει να κυβερνήσεις και να αλλάξεις επάγγελμα. Δεν θα μου λες τι θα λέω. Με έφερες εδώ να πω αυτό που θέλω. Δεν σε ρώτησα εσένα, εσύ ρωτάς εμένα», της είπε.

Τότε, η Λυμπεράκη τον ρώτησε αν χωράει η γνώμη της στη Δημοκρατία, όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το… δεύτερο ημίχρονο.

«Να σκάσουν ή να φύγουν! Σας έχω χ...»: Ποιος είδε τον Καρβέλα επί σκηνής και δεν τον φοβήθηκε...

«Όταν ξεκίνησα να έρθω στην τηλεόραση, πίστεψα ότι θα μιλήσω με έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν θα είναι όπως όλοι οι άλλοι. Δυστυχώς, λες τα ίδια όπως όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι «κιτρινίζουν» την κουβέντα, πιανόμενοι από μία λέξη που είπα ότι η Βουλή είναι ένας βόθρος, ο οποίος βρωμάει και τον αισθάνονται 12.000.000 Έλληνες.

Πιάνεσαι από αυτό, και όλα αυτά που λέω μέχρι στιγμής τα περνάς “ντούκου”. Το τι λέω εγώ άσε να το κρίνει ο κόσμος. Εγώ εδώ ήρθα όχι για να μιλήσω με εσένα, αλλά στον κόσμο. Εσένα σε χρησιμοποιώ σαν μέσο. Δεν μπορείς να λες για ποιον λόγο είμαι απόλυτος.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Με ειδοποίησαν πριν έρθω ότι οι άνθρωποι με τους οποίους πας να μπλέξεις είναι, δυστυχώς, εκείνοι που έκαναν όλη τη ζημιά στη χώρα. Πιθανόν να είσαι ένας εξ αυτών. Θα πρέπει να απολογηθείς στους ανθρώπους που βλέπουν και αύριο θα φροντίσεις να πεις ο άνθρωπος αυτός… Κατορθώνεις να χάνουμε μισή ώρα για το αν είπα ότι η Βουλή είναι εξ ολοκλήρου ένας βόθρος».

Αμέσως μετά η Λυμπεράκη τον ρώτησε αν επιτρέπεται να έχει γνώμη όποιος κάθεται απέναντί του και εκείνος σχολίασε αυστηρά: «Δεν απαντώ σε αυτή την ερώτηση. Η συζήτηση μαζί σου είναι λίγο απογοητευτική».

«Να σκάσουν ή να φύγουν! Σας έχω χ...»: Ποιος είδε τον Καρβέλα επί σκηνής και δεν τον φοβήθηκε...

Πέφτετε από τα σύννεφα; Οι παλιότεροι ίσως να θυμούνται ότι τον Αύγουστο του 2000 είχε δώσει εντολή σε δύο «φουσκωτούς» να δείρουν τον Μάριο Φραγκούλη σε νυχτερινό κέντρο και να τον πετάξουν έξω, επειδή… τόλμησε να φύγει από τη θέση του την ώρα που βρισκόταν επί σκηνής.

Ο χτυπημένος τενόρος κάλεσε την Αστυνομία, έκανε αγωγή και ο Καρβέλας υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη, προκειμένου να μην πληρώσει 100.000.000 δραχμές.

Πέφτετε από τα σύννεφα; Είχε αγνοήσει μπλόκο τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι κατέθεσαν αγωγές, δικαιώθηκαν και το δικαστήριο τούς επιδίκασε συνολική αποζημίωση ύψους 75.000 ευρώ.

Πέφτετε από τα σύννεφα; Την εποχή που στήριζε το ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη αξίωνε να «μαντρώσουν τους λαθρομετανάστες» και παρότρυνε τους πολίτες να «χρησιμοποιούν όπλα εναντίον των αποθρασυμένων αλλοδαπών».

Πέφτετε από τα σύννεφα; Έχει πετάξει τσίχλα σε συμμετέχουσα του μουσικού ριάλιτι “Star Academy“, η οποία μάλιστα ήταν ευγενέστατη, προσεκτική και μετρημένη.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα τον Φεβουάριο του 2016 σε μουσικό χώρο. Έγινε έξαλλος επειδή άκουγε ομιλίες. Το ξέσπασμά του; Παροιμιώδες.

«Επειδή δεν το έχω να κάνω τον διασκεδαστή κι επειδή δεν ακούτε, σας έχω κι εγώ χεσμ… Ή πείτε τους να σκάσουν όσοι μιλάνε ή να φύγουν. Πρέπει να μάθετε να ακούτε ρε. Δεν το λέω αυτό από μαγκιά, αλλά άμα με γράφετε και μιλάτε και κάνετε πλάκα, για ποιο λόγο να παίξω ένα σοβαρό τραγούδι; Αυτοί που γράφουν σήμερα σοβαρά τραγούδια είναι σαν τους δεινόσαυρους. Κι αυτοί που παίζουν στην πραγματικότητα, μετριούνται στα τρία δάχτυλα. Έχετε την ευκαιρία να ακούσετε έναν από αυτούς. Απολαύστε τον».

Αυτά είπε τότε ο άνθρωπος των «τραγουδιών» του τηλεοπτικού προγράμματος, ονόματι “Je t’ aime”, με την Αννίτα Πάνια. Ναι, όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν το απαιτούμενο γνωστικό επίπεδο και το μυαλό για να να αντιληφθούν την αξία «ύμνων» όπως: «Bας Βας Βας», «Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι», «Σεξ, γαρδούμπα και ντονέρ», «Ο εραστής» κ.λπ. Τι θυμηθήκαμε τώρα…

Ο Νίκος Καρβέλας ήταν ένας ταλαντούχος συνθέτης, ο οποίος είτε έχει υπερβολικά μεγάλη εικόνα για τον εαυτό του, είτε κάπου στην πορεία μπήκε σε σύγχυση, είτε και τα δύο μαζί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές παραπέμπουν περισσότερο σε θιασώτες ολοκληρωτικών καθεστώτων, παρά σε ροκ μορφές. Πέφτετε από τα σύννεφα;