Ένα αυτογκόλ αξίας 100.000 ευρώ: Ο Ηλίας Μπόγδανος χαρίζει τη νίκη στον Κατσούλη...
Βρείτε μας στο
Media

Ένα αυτογκόλ αξίας 100.000 ευρώ: Ο Ηλίας Μπόγδανος χαρίζει τη νίκη στον Κατσούλη…

Κατάφερε να τον κάνει από μαύρο πανί για το κοινό, τον πιο συμπαθή παίκτη...

Αν μπορούσαμε να έχουμε μια πλήρη οπτική των όσων συμβαίνουν στην παραλία του Άγιου Δομήνικου, θα είχαμε αλλάξει άποψη 50 φορές για πράγματα που πιστεύουμε τώρα για το Survivor. Δεν έχουμε όμως.

Είμαστε τηλεοπτικό κοινό και καλούμαστε να κρίνουμε απ΄αυτό που μας δίνει το μοντάζ, ο ΣΚΑΪ, η παραγωγή. Κι αυτό που μας δίνει από τη φυγή Τζέιμς και μετά, περιγράφεται μόνο από τη λέξη και τις εκφράσεις του Ηλία και της Καρολίνας. «Ξερνάω» είπε ο Μπόγδανος για το πώς εξελίσσεται το ειδύλλιο Σάκη-Μαριαλένας και πλέον μέσες άκρες αυτό το συναίσθημα, αφορά όλους τους παίκτες εκτός από την Ελένη Χαμπέρη.

Κι αν το όλο κόνσεπτ του Σάκη με τη Μαριαλένα το είχαμε δει να έρχεται, καθώς η παραγωγή έπρεπε να στηρίξει αυτό που πιστεύει ότι θα συντηρήσει τα νούμερα τηλεθέασης, εκείνο που δεν πιστεύαμε είναι ότι θα κατάφερναν ο Μπόγδανος με την Καρολίνα να γίνουν τόσο αντιπαθητικοί παίκτες.

Η κρίση μας γι΄αυτούς δεν είναι απόλυτη και υπάρχει πάντα ο μεγάλος αστερίσκος που αφορά στις ήττες που βιώνει η ομάδα τους και στο ότι χάνουν συνεχώς σημαντικά έπαθλα που ο καθένας μας θα ήθελε να τα ζήσει. Όταν συμβαίνει αυτό, σου φταίνε όλα και χαλάει εύκολα το μυαλό σου. Πολύ περισσότερο όταν κουβαλάς και ένα γεμάτο τρίμηνο με περιορισμένη και ελλιπή σίτιση στο Survivor.

Τα 3 στοιχεία που έκαναν το Survivor τόσο γρήγορα αδιάφορο και σχεδόν εξουθενωτικό για να το βλέπεις

Δε γίνεται όμως να παραγνωρίσουμε πως ο Ηλίας Μπόγδανος, ο μέχρι πριν λίγο καιρό πιο δημοφιλής στα στοιχήματα και φαβορί για νικητής, πάνω κι από τον Τριαντάφυλλο, έχει καταφέρει με τη συμπεριφορά του να παραχωρήσει τη θέση του στον Σάκη Κατσούλη.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Ο Κατσούλης θα ήταν πρακτικά αδιάφορος και non factor όλο αυτό το διάστημα, αν δεν υπήρχε η Μαριαλένα. Δεν είχε να προσφέρει τίποτα τηλεοπτικά, ήταν αδιάφορος και με όρους ριάλιτι φουλ ετερόφωτος. Αυτό βέβαια δε σημαίνει κάτι για τον χαρακτήρα του εκτός Survivor. Είναι μόνο η εικόνα που βγαίνει.

Ο Κατσούλης λοιπόν, που όσο ήταν μέσα ο Τζέιμς έβγαζε πολύ άσχημο χαρακτήρα, μια υφέρπουσα δολοπλοκία, σαν να καθοδηγούσε αυτός τελικά Ελευθερία, Μαριαλένα και Παππά προς τον Τζέιμς. Παράλληλα, το ότι μαζί με τη Μαριαλένα έχουν μυριστεί ότι πουλάνε ως ζευγάρι και αυτό το εκμεταλλεύονται, είναι στοιχεία που άνετα θα μπορούσαν να τον έχουν τελειώσει από το Survivor.

Στα μείον του έχει και ότι τον στηρίζει ο Τριαντάφυλλος που είναι πια κόκκινο πανί για το κοινό. Επομένως, αν έβγαινε υποψήφιος απέναντι στον Μπόγδανο ή τον Κόρομι, θα είχε φύγει. Αυτό με τα δεδομένα προηγούμενων εβδομάδων. Γιατί τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Μπόγδανος κυρίως και σε λιγότερο βαθμό ούτως ή άλλως αδιάφορος Ασημακόπουλος με την Καρολίνα, έχουν φέρει σε θέση ισχύος τον Κατσούλη.

Συμφωνούμε όλοι πως το αγωνιστικό σκέλος δεν έχει τόσο μεγάλο ρόλο στη γνώμη του κοινού, ιδίως σε αυτή τη φάση. Στην περίπτωση του Κατσούλη όμως το αγωνιστικό συνδυάζεται και με ένα one against all, το οποίο τον ηρωοποιεί.

Στα τελευταία αγωνίσματα ο Κατσούλης έχει κερδίσει μόνος του τη Μπλε Ομάδα. Χωρίς υπερβολή. Όποιος και να παίζει από τη δική του ομάδα, ο Κατσούλης φέρνει τις 6 από τις 10 νίκες στη χειρότερη. Δε χάνει  από τον Μπόγδανο, δε χάνει από τον Κόρομι, έχασε μια φορά τυχαία από τον Ασημακόπουλο. Και τους τρεις τους αφήνει μέτρα πίσω στα αγωνίσματα.

Ο Κατσούλης επίσης δεν δείχνει να χάνει πια την ψυχραιμία του. Ίσως να είναι αποτέλεσμα σχεδίου, ίσως να χαράσσει στρατηγική με τη Μαριαλένα εκτός κάμερας. Κανείς δεν ξέρει. Η εικόνα όμως μιλάει από μόνη της.

Από τη μία ο Μπόγδανος, η Καρολίνα και ο Ασημακόπουλος γκρινιάζουν για τα πάντα, κοροϊδεύουν τα πάντα, επηρεάζονται αγωνιστικά, όπως φάνηκε στο επεισόδιο της Τετάρτης που χρησιμοποιούσαν συνέχεια το χέρι τους για στήριγμα, ενώ απαγορευόταν κι από την άλλη ο Κατσούλης δε σχολιάζει καθόλου όσα κάνουν στη διάρκεια των αγώνων και μιλάει με πράξεις. Μπαίνει, τρέχει, κερδίζει.

Ο Κατσούλης δεν είναι καθόλου συμπαθής σε εμάς. Αλλά με τα δεδομένα όπως αυτά εξελίσσονται, εκτός από την Ελένη Χαμπέρη δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Η τριάδα των Μπλε έχει χάσει κάθε δικαίωμα στήριξης όταν γκρινιάζει τώρα για τον Τριαντάφυλλο και δεν έλεγε κουβέντα όσο τον είχαν στην ομάδα τους, ενώ αρκετοί πόντοι στήριξης έφυγαν κι από τη στάση τους προς τους Τζέιμς-Μπάρτζη.

Τους είδαμε κιόλας να ρίχνουν το φταίξιμο ο ένας στον άλλον, δείγμα του ότι οι φιλίες που πλασάρουν, δεν είναι τόσο ισχυρές κι ότι ο Τζέιμς κι ο Νίκος ήξεραν πολύ καλά ότι αυτό θα συμβεί. Ότι θα στραφούν αργά ή γρήγορα ο ένας εναντίον του άλλου. Δεν πρόλαβε να φύγει ο Μπάρτζης και οι 9 που τους εναντιώνονταν, χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα των 6 και των 3. Και τώρα αυτά τα στρατόπεδα μπορεί και να γίνουν περισσότερα.