Κίνηση-ματ του Ατζούν με Βαλάντη...
Βρείτε μας στο

Μετά την επιτυχία του περυσινού Survivor ακόμα και όσοι έχουν καταλάβει ότι ο Ατζούν είναι μια γριά- αλεπού των reality, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το εφετινό παιχνίδι θα τραβούσε το ενδιαφέρον του κοινού. Κυρίως γιατί θα ήταν δύσκολο να βρεθεί παίκτης που να κάνει τις… περυσινές ομορφιές του Ντάφυ. Τελικά όλοι αυτοί πήγαν έναν μεγαλοπρεπέστατο κουβά…

Αποδείχτηκε ότι το να κάνεις μανούρα είναι τελικά λίγο πιο εύκολο απ’ ό,τι πιστεύαμε κι έτσι αρκούσε η κίνηση-ματ του Τούρκου παραγωγού με την επιλογή του Βαλάντη για να αρχίσουν τα όργανα της ίντριγκας που φέρνει ως γνωστόν τηλεθέαση. Ο τραγουδιστής ακολουθεί τα τηλεοπτικά χνάρια του Τριαντάφυλλου στο reality επιβίωσης έχοντας προφανώς στην άκρη του μυαλού του αυτό που συζητιόταν πέρσι όταν ο Ντάφυ κατάφερνε να μένει σε κάθε ψηφοφορία, επειδή είχε τους πάντες απέναντι του. Ότι το κοινό νιώθει το σύνδρομο της φτερούγας και θέλει να στηρίξει τον ένα έναντι των πολλών.

Κάτι αντίστοιχο ίσως να επιδιώκει ο Βαλάντης. Ίσως να τοποθετεί τον εαυτό του έξω από την ομάδα των Διασήμων για να τους στρέψει όλους εναντίον του και να φαίνεται στα μάτια του κοινού ως αυτός που έχει ανάγκη προστασία και στήριξη.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο κοινό ανάμεσα στον περσινό και τον φετινό «Τριαντάφυλλο». Ούτε το ότι είναι και οι δύο Ροδίτες ή ότι μπήκαν στο Survivor σε περίοδο καθοδικής μουσικά πορείας.

  • Ο Τριαντάφυλλος έφερνε κάθε φορά ως επιχείρημα την ηλικία του και το ότι είναι ο μεγαλύτερος στο Survivor. Ο Βαλάντης δε μπορεί να πει ότι είναι ο μεγαλύτερος, γιατί υπάρχουν ο Βισκαδουράκης με τον Μπέλλο που του ρίχνουν 7-8 χρόνια, αλλά ζητάει σεβασμό επειδή είναι 46 ετών.
  • Ο Τριαντάφυλλος ανέφερε συχνά πυκνά τον γιο του και το ότι είναι πατέρας, κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα. Ο Βαλάντης έχει ήδη αναφέρει πως έχει τρία παιδιά. Γενικά το κλασικό τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» ήταν στο manual του Ντάφυ και διαρκώς τον βλέπαμε να απευθύνεται στους Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Κάτι μας λέει πως θα το κάνει και ο Βαλάντης.
  • Ο Τριαντάφυλλος υποτιμούσε διαρκώς τους συμπαίκτες του και είχε πει χαρακτηριστικά στον Μπόγδανο «τι έχεις καταφέρει στην καριέρα σου;». Κάτι αντίστοιχο είπε και ο Βαλάντης στη Μυριέλλα.
  • Ο Βαλάντης τραυματίστηκε στη μέση και έχασε κάποιους αγώνες. Όσο περισσότερο μένει, τόσο συχνότερο θα είναι το φαινόμενο. Δε χρειάζεται να θυμίσουμε τι έκανε ο Ντάφυ.
  • Τριαντάφυλλος και Βαλάντης αρέσκονται να κάνουν τους κόουτς στους αγώνες. Η αποτελεσματικότητα τους είναι πολύ κάτω του 30%.
  • Και οι δύο είχαν-έχουν έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Για τον Ντάφυ ήταν ο Κόρομι, για τον Βαλάντη η Μυριέλλα. Απλώς στη δεύτερη περίπτωση, η Μυριέλλα είναι κι αυτή μυημένη στα κόλπα του Survivor.
  • Ο Τριαντάφυλλος δεν έβαζε γλώσσα μέσα του, μιλούσε όσο οι υπόλοιποι σε κάθε επεισόδιο και διέκοπτε διαρκώς για να απαντήσει σε όσα του καταλόγιζαν. Το ίδιο κάνει φέτος και ο Βαλάντης. Και στους δύο το μοντάζ είναι κομμένο και ραμμένο πάνω τους.
  • Ο Τριαντάφυλλος, από ένα σημείο και μετά, σε κάθε ψηφοφορία ζητούσε από το κοινό να τον ψηφίσει για να φύγει. Ο Βαλάντης το έκανε ήδη στην τελευταία ψηφοφορία.

Όλα αυτά είναι τα κοινά στοιχεία που έχουν εμφανιστεί ως τώρα, με τον Βαλάντη να τα ξεδιπλώνει από πολύ νωρίς στο φετινό Survivor και ήδη να κουράζει. Σίγουρα έχει κι άλλα βέλη στη φαρέτρα, ενώ υπάρχει και μια διαφορά: ο Τριαντάφυλλος δεν έκανε απολύτως τίποτα στην καλύβα. Δε μαγείρευε, δεν καθάριζε, σε συνεισέφερε πουθενά. Ο Βαλάντης συμμετέχει. Αυτό ίσως παίξει τον ρόλο του. Αν και για τον Ατζούν αυτό που μετράει περισσότερο είναι…τα νουμεράκια. Κι όσο ο Βαλάντης βρίσκεται στον Άγιο Δομήνικο αυτά είναι εξασφαλισμένα…