τηλεόραση, Οι 100
Βρείτε μας στο
Media

Είναι αυτή η καλύτερη εκπομπή στην τηλεόραση φέτος; Ω, ναι!

Ξεκίνησε αργά στο δεύτερο μισό, αλλά σε κάθε επεισόδιο προσφέρει ατόφια απόλαυση

Στη φετινή τηλεοπτική σεζόν δεν υπήρξαν περιπτώσεις εκπομπών που να μας προκάλεσαν το ελάχιστο ενδιαφέρον να τις δούμε. Οι σειρές κέρδισαν τις εντυπώσεις και τα προγράμματα με παρουσιαστές στην τηλεόραση δεν είχαν κάτι καινούργιο να προσφέρουν.

Εκεί όμως που αποτυγχάνουν οι παρουσιαστές, εκεί όπου τα συνηθισμένα κουράζουν, έρχονται οι κωμικοί για να κάνουν κάτι τόσο φρέσκο, τόσο αστείο, που δε μπορείς παρά να κολλήσεις.

Όταν ο Λάμπρος Φισφής άκουσε τους ανθρώπους του Star να του μιλάνε για το πρότζεκτ Οι 100 και έστηναν τη δομή του, δεν πρέπει να φαντάζονταν ότι το αποτέλεσμα θα είναι τόσο καλό.

Αρχικά, μόνο και μόνο η επιλογή της παρουσίας σε κάθε επεισόδιο είτε του Ρούμπου είτε του Μαθιουδάκη, για να αποτελούν την προσωποποίηση της μιζέριας και της θλίψης με τις απαντήσεις τους, έφτασε να είναι ο πυρήνας της επιτυχίας αυτής της εκπομπής.

Μια επιτυχία που δε μετριέται μόνο με την τηλεθέαση, αλλά και με το αποτέλεσμα, με αυτό που βλέπεις. Ρούμπος ή Μαθιουδάκης αντιμετωπίζουν δύο καλεσμένους σε έναν αγώνα συλλογής πόντων μέσα από ερωτήσεις με ποσοστά, που ψάχνουν να βρουν τι θέλει και τι είναι ο Έλληνας.

100 Έλληνες συμμετέχουν απαντώντας στις ερωτήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων καλούνται να βρουν οι 3 παίκτες σε κάθε επεισόδιο. Η ευρηματικότητα στις κατηγορίες, το γεγονός πως η εκπομπή δεν είναι μια ευθεία, αλλά ένα καρδιογράφημα, δημιουργεί και ενδιαφέρον στο κοινό για το ποιος τελικά θα κερδίσει.

Οι εξηγήσεις που δίνονται κάθε φορά για τα ποσοστά που προβλέπουν οι 3 παίκτες ότι θα βγουν ως απάντηση, είναι απολαυστικές, με τους δύο κωμικούς συν τον Λάμπρο Φισφή να παίζουν ένα πινγκ πονγκ ατάκας, σαν να να παραδίδουν μαθήματα observational κωμωδίας.

Και το θετικό είναι πως με πολύ μικρές εξαιρέσεις, οι καλεσμένοι είναι στο ίδιο μήκος κύματος, δείχνουν αντάξιοι των δύο κωμικών και δημιουργείται ένα κωμικό μείγμα που δε γίνεται παρά να γοητεύσει τον θεατή. Αυτό, όσο αναπάντεχο κι αν είναι, αποτελεί την ουσία της κωμωδίας.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Το παρεΐστικο κλίμα, αυτή η κατάθεση ψυχής που κάνουν εν είδει πλάκας οι 3 παίκτες με κάθε τους απάντηση και εξήγηση, είναι στοιχεία που καθιστούν το Οι 100 την πιο φρέσκια, την πιο μοναδική εκπομπή στην τηλεόραση για φέτος.

Ξεκίνησε τέλη Απριλίου και μέσα σε 3-4 επεισόδια έχει φανατικό και σταθερό κοινό, ιδίως στο web tv του Star και στα social.

Κι είναι σε κάθε επεισόδιο ένα στοίχημα η χημεία μεταξύ 4 ατόμων, με τον Φισφή και τους Ρούμπο-Μαθιουδάκη να βρίσκουν το κουμπί όλων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lambros Fisfis (@lambrosfisfis)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lambros Fisfis (@lambrosfisfis)