Μέγα φάουλ από το GNTM...
Βρείτε μας στο
Media

Μέγα φάουλ από το GNTM…

Ακόμα δεν αποτυπώνεται στα νούμερα, οπότε είναι μόνο δική μας άποψη

Μετά από τέσσερα επεισόδια του GNTM 5, είναι θαρρώ επαρκές το δείγμα για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα που δεν τα λες και τόσο πρώιμα.

Πρώτο και κύριο, βρήκαν τη φόρμουλα για να επανέλθουν στα νούμερα τηλεθέασης των πρώτων δύο σεζόν. Το GNTM 5 κάνει 20άρια στο δυναμικό. Κι αυτός είναι ένας αριθμός που προς το παρόν κρίνει το ριάλιτι ως επιτυχημένο στη νέα του δομή.

Δεύτερον, η Σοφία Χατζηπαντέλη, όσο κι αν σου βγάζει αντιπάθεια ή φουλ συμπάθεια, όπου κι αν στέκεσαι στο ντιμπέι «ζήτω οι φρυδούμπες/τύφλα να χει ο Άντονι Ντέιβις κοπελιά», είναι το αστέρι αυτού του κύκλου. Με άκρως τηλεοπτικούς όρους, αυτή αποτελεί το αλατοπίπερο.

Η Καγιά προκαλεί εκνευρισμό στο κοινό από μόνη της, ο Σωφρονίου δεν είναι κάτι το τρομερό, ο Καράβας είναι πολύ ενδιαφέρον τύπος, αλλά μάλλον θα αρκεστεί στο να βγάζει τη μπλούζα ή το πουκάμισο και να μένει με το φανελάκι.

Τη διαφορά στον φετινό κύκλο την κάνει η Σοφία Χατζηπαντέλη.

Την κάνει όμως και αυτό που για εμάς συνιστά το μέγιστο φάουλ και έχει φάει ήδη αρκετό κράξιμο το GNTM γι΄αυτό. Ακόμα κι από την Έλενα Χριστοπούλου, που ήταν εκεί για τις πρώτες δύο σεζόν.

«Βλέπω μπόλικο ριάλιτι και ελάχιστη μόδα». Αυτό είπε η Χριστοπούλου, αυτό άφησε να εννοηθεί και ο Σκουλός. Ήταν μια αιτίαση που ακουγόταν και πέρσι. Φέτος σε πιο έντονο βαθμό. Γιατί συμβαίνει και πιο έντονα.

Πέρσι κιόλας, υπήρχε μια Ζενεβιέβ να υπενθυμίζει κάθε φορά που έλεγαν την λέξη «ριάλιτι», ότι είναι διαγωνισμός. Δεν πρέπει να το πίστευε κι η ίδια, αλλά φέτος δεν θα τολμούσε καν να φέρει αντίρρηση.

Το καταλαβαίνεις όταν η Βίκυ Καγιά λέει σε αρκετές παίκτριες «πες μας την ιστορία σου, φέτος θέλουμε να ακούσουμε ιστορίες». Η μετάφραση είναι «ξεφτιλίσου, πες μας ότι σε έδειραν, ότι δε σε γούσταραν οι γονείς σου γιατί ήθελες να κάνεις διόρθωση φύλου, γίνε παρατράγουδο της Αννίτας, να ανέβουν τα νουμεράκια».

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Η επάνοδος της Καγιά έγινε από το STAR ακριβώς γιατί έχει το τηλεοπτικό μέγεθος για να πάρει πάνω της αυτή την ευθύνη: τη μετάβαση του GNTM στη σφαίρα του απόλυτου ριάλιτι. Και στην πορεία εικάζουμε πως θα κάνει το Survivor να τρέμει. Αν δε, το Love Island κάνει καλά νούμερα, τότε το GNTM θα πατήσει το γκάζι βουρ για ριάλιτι.

Οκ, δεν είναι εύκολο από την παραγωγή ή το STAR να βγουν και να το πουν ανοιχτά πως θα το γυρίσουν στη χαρντκορίλα για να επανέλθουν μετά την περσινή ζόρικη χρονιά που τους πήγε τάπα και με το GNTM 4 και με το MasterChef 6.

Καλώς ή κακώς, στο κανάλι στηρίζονται σε αυτά τα δύο προγράμματα για να βγει η χρονιά και όλο τους το πρόγραμμα έχει φτιαχτεί για να παίρνει ψωμάκι από αυτά τα δύο. Το πρωινό τους είναι στημένο πάνω στο GNTM και το MasterChef.

Αυτό όμως που δε μπορούμε να κατανοήσουμε είναι αυτή την ακατάσχετη και φλύαρη ηθικολογία, το θεαθήναι και το στράγγιγμα του κουνουπιού.

Ειδικά με τις δύο τρανς περιπτώσεις ή με την 47χρονη που ήταν θύμα κακοποίησης, το ξεχείλωσαν. Πάλευαν να βγάλουν από τις ιστορίες την οδύνη. Αφού θα εμφανιστεί κάποια στιγμή κάποια τρανς κοπέλα, θα τους πει ότι την αγαπούσαν οι γονείς της και δεν δέχτηκε ποτέ μπούλινγκ και θα μπλοκάρει ο εγκέφαλος τους.

Μιλάμε για ένα σόου μόδας. Όχι για ένα therapy session που κάθε γυναίκα θα πρέπει να νιώσει καλά με τον εαυτό της. Οπότε όλη αυτή την κουβέντα και τα μπράβο για το ηλικιακό, για την ταυτότητα φύλου και τα σχετικά, την βλέπουμε ως μια επικάλυψη παρά ως κάτι ουσιώδες. Ως μια προσπάθεια να πιάσουμε το ρεύμα της εποχής για τα νούμερα παρά ως άποψη.

Καταλαβαίνει πολλά κανείς από το ότι κατενθουσιάστηκαν και έστειλαν στην επόμενη φάση τη Δομινίκη που είχε πάει στην Πάνια και έψαχνε σύντροφο.

Ο δείκτης ποιότητας του GNTM είναι ούτως ή άλλος πτωτικός από το 2ο και μετά. Απλώς συνήθως κατέβαινε ένα σκαλί τη φορά. Από πέρσι μέχρι φέτος πρέπει να κατέβηκε 3-4 σκαλάκια μαζεμένα.