Ο Γιώργος Λιανός δεν έπρεπε να κάνει αυτό το λάθος...
Βρείτε μας στο
Media

Ο Γιώργος Λιανός δεν έπρεπε να κάνει αυτό το λάθος…

4 σκληρές αλήθειες για το I'm A Celebrity Get Me Out of Here και τον ΣΚΑΪ

Ξεκίνησε με υποσχέσεις το I’m A Celebrity Get Me Out of Here στον ΣΚΑΪ πριν από δύο εβδομάδες. Υποσχέσεις προφανώς ανάλογες του είδους του.

Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να κρίνουμε με βάση μια ανώτερη ποιοτική στάθμη και ηθική ένα ριάλιτι που είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετήσει την trash πλευρά της τηλεόρασης, το entertainment. Πολλώ δε όταν προέρχεται από τη Βρετανία ως ιδέα, που οι Βρετανοί είναι οι κατ’ εξοχήν πιο trash στην Ευρώπη σε επίπεδο τηλεόρασης.

Το I’m A Celebrity Get Me Out of Here, σε αντίθεση με το Love Island και τα δύο Big Brother, δηλαδή τις προηγούμενες απόπειρες στον ΣΚΑΪ για ριάλιτι στο πρώτο μισό της σεζόν, έκανε ένα 15-16% στο δυναμικό κοινό. Έμοιαζε να είναι η συνταγή που θα άλλαζε το στάτους του καναλιού που βλέπει την πλάτη άλλων τεσσάρων για δεύτερη σερί χρονιά στο πρώτο μισό.

Φαίνεται όμως πως η πρεμιέρα ήταν ένα πυροτέχνημα και από ένα σημείο και μετά ο κόσμος το άφηνε για να επιστρέψει στις σειρές που κυριαρχούν και έχει χαθεί το μέτρημα. Και την ριάλιτι ανάγκη τους την καλύπτει η Φάρμα με τον Κουτσόπουλο.

Έχοντας δει το I’m A Celebrity Get Me Out of Here, μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποιες παραδοχές που, πιστεύουμε, είναι όσο πιο κοντά στην αντικειμενικότητα γίνεται. Κι είναι σκληρές για το κανάλι του Φαλήρου.

Αλήθεια 1η

Στον ΣΚΑΪ είναι εγκλωβισμένοι. Ό,τι και να κάνουν, δεν τους αποδίδει. Πάνε να επενδύσουν στη μυθοπλασία, η οποία πετυχαίνει μέχρι και στην ΕΡΤ, αλλά σε αυτούς όχι. Οι Πανθέοι φέτος, ο Γλυκάνισος πέρσι, το Λόγω Τιμής πρόπερσι, όλα τους δεν απέδωσαν σε τηλεθέαση, ασχέτως του αν ήταν καλά ή όχι. Κι όταν ξεκινάει η σεζόν και στον πρώτο μήνα βλέπουν 4 και 5%, γυρίζουν στο αποκούμπι τους, τα ριάλιτι. Που κι αυτά δεν δικαιώνουν.

Αλήθεια 2η

Παρά το ότι το I’m A Celebrity Get Me Out of Here έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Survivor, το μοναδικό ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης που για μια 6ετία τώρα είναι ανταγωνιστικό στο υψηλό επίπεδο και φέρνει διψήφια ποσοστά στον ΣΚΑΪ, περισσότερο δημιουργείται σύγχυση τελικά, η οποία μπορεί και δυνητικά να βλάψει το Survivor.

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Αλήθεια 3

Το ντουέτο Λιανός-Καλομοίρα είναι ευχάριστο, έχει ωραίο interaction, αλλά δεν είναι αρκετό. Μετά και την αποχώρηση του Γαρδέλη που ήταν το αλατοπίπερο του ριάλιτι, τα εναπομείναντα πρόσωπα έχουν στιγμές, παρά μια συνολική παρουσία που θα γοητεύσει το κοινό. Αν δηλαδή το I’m A Celebrity Get Me Out of Here φτάνει να στηρίζεται στον Βαμβακούλα, τη Ραχήλ Μακρή και το ξαναζεσταμένο φαγητό του Τρύφωνα Σαμαρά, κλάφτα Χαράλαμπε…Ο δε Λιανός, όπως το πάει, θα «καεί» και μετά θα επηρεάσει και το Survivor αυτό το ζήτημα. Ένα τόσο ταλαντούχο πρόσωπο όσο ο ίδιος, σίγουρα δεν χρειαζόταν να συνδέσει το όνομά του με ένα τέτοιο προϊόν που μόνο κακό μπορεί να του κάνει.

Αλήθεια 4

Εδώ θα χρειαστεί να ξεφύγουμε από τους τηλεοπτικούς όρους και να μιλήσουμε για ένα ηθικό ζήτημα. Οκ, οι Βρετανοί έχουν μηδέν τηλεοπτική ενσυναίσθηση. Δε χρειάζεται να τους αντιγράψουμε και σε αυτό. Δε νοείται να έχουμε στην τηλεόραση ένα ριάλιτι που κακοποιεί τα ζώα. Αν τρομάζουν μια φορά οι παίκτες με τα φίδια που τους τυλίγουν, φανταστείτε τα ίδια τα φίδια και όλα τα υπόλοιπα έμβια όντα που βλέπουν μεγαλύτερα μεγέθη να κινούνται αδέξια και να τους προκαλούν ταραχή με τις φωνές.

Δεν είναι μόνο τα θηλαστικά που αξίζουν σεβασμού. Και επειδή κάποια όντα δεν βρίσκονται στην καθημερινότητα μας για να τα γνωρίζουμε, δε σημαίνει πως είναι ανούσια η  ύπαρξή τους, άρα δώστου εκμετάλλευση και κακοποίηση.