Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή επιστρέφει
Βρείτε μας στο

Σε αυτά τα 24 χρόνια από τη χρονιά που το «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή» έκανε πρεμιέρα στο MEGA και σταμάτησε στα…6.5 επεισόδια, ήταν κάμποσες οι φορές που συζητήθηκε η επάνοδός του, για να ολοκληρώσει ό,τι δεν τελείωσε τότε.

Οι συζητήσεις και η φημολογία έμεναν πάντοτε σε θεωρητικό στάδιο και ποτέ δεν κατέληγαν σε κάτι. Αυτή τη φορά όμως όλα έχουν δρομολογηθεί και το «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή» θα γυρίσει στα τηλεοπτικά δρώμενα, για να ολοκληρώσει ό,τι έμεινε ημιτελές.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο Αλέξανδρος Ρήγας έχει αναλάβει να γράψει το σενάριο για δύο ταινίες, για την ακρίβεια μία ταινία με δύο μέρη, που είναι σε παραγωγή της Showtime, εταιρείας από την οποία έχουν κυκλοφορήσει οι 4 ταινίες Bachelor.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό, υπήρξε αρκετός ενθουσιασμός στον κόσμο της τηλεόρασης, μιας και μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς μύθους. Πολλά έχουν ειπωθεί σε αυτά τα 24 χρόνια για τους λόγους που σταμάτησε το «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή», μέχρι κι ότι οι πρωταγωνίστριες πιάστηκαν στα χέρια και είχε διαλυθεί το σετ.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία με ηθοποιό για να συμμετέχει στο καστ, θα είναι δε αρκετά απίθανο να δούμε κάποια από τις 4 πρωταγωνίστριες να αναλαμβάνει ρόλο, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Για την Ελένη Ράντου θα βάζαμε το χέρι μας στη φωτιά πως δεν πρόκειται να δεχτεί να συμμετέχει με βάση όσα είχαμε γράψει παλιότερα εδώ.

Αντίστοιχα, δεν θα έχει θέση ούτε ο Παύλος Χαϊκάλης, εκτός κι αν γίνει κάποια ανατροπή μεγατόνων, ενδεχομένως και για να προκληθεί μια περαιτέρω συζήτηση για την διμερή ταινία.

Η παραγωγή βρίσκεται πάντως σε συζητήσεις με διάφορα ονόματα και μέχρι το Πάσχα θα έχουν κλείσει ένα μεγάλο μέρος του καστ, μιας και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στους επόμενους μήνες και στόχος είναι να έχουν μονταριστεί οι ταινίες μέχρι το φθινόπωρο και τον Ιανουάριο να κυκλοφορήσει στις αίθουσες το πρώτο μέρος.

Από την παραγωγή δεν έχει γίνει γνωστό αν τα δύο μέρη θα κυκλοφορήσουν σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση ή θα υπάρξει απόσταση ενός έτους μεταξύ τους.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Η σειρά-θρύλος της ελληνικής τηλεόρασης με τα 40άρια που κόπηκε στα 6.5 επεισόδια επιστρέφει 24 χρόνια μετά!

Για το φρεσκάρισμα της μνήμης, να πούμε πως το «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή» είχε κοπεί λίγο πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα του 7ου επεισοδίου, παρόλο που σε επίπεδο τηλεθέασης η σειρά ξεπερνούσε το 40%.

Στο επίκεντρο της ιστορίας ήταν 4 γυναίκες, η Αλέκα, η Ντομινίκ, η Φωφώ και η Πόπη που ενώθηκαν κάτω από έναν κοινό σκοπό, να σκοτώσουν τον άντρα που τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

Πρόκειται για ένα θέμα που σε εκείνη την εποχή είχε αποδοθεί με μια χροιά που σήμερα θα ήταν πολύ δύσκολο να μην κατακεραυνωθεί, οπότε θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε την προσέγγιση του Αλέξανδρου Ρήγα, που είναι μια από τις λίγες εναπομείνασες καλές κωμικές γραφές σε επίπεδο τηλεόρασης, που δεν μπαίνει σε καλούπια και ορίζει αυτός το τι και το πώς.

Ως προς την πιθανή εξέλιξη της πλοκής ως συνέχεια από εκεί που το άφησαν το 2001, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης είχε αποκαλύψει πριν μερικά χρόνια κάποια στοιχεία, ενώ το Βήμα, που πάντοτε ήταν στην ίδια επιχειρηματική ομπρέλα με το MEGA, είχε αποκαλύψει τότε ότι το φινάλε θα ήταν ως εξής για το «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή»:

«Το παιχνίδι βρίσκει τις τέσσερις φίλες κερδισμένες. Σκοτώνουν τον καθηγητή και ακολουθεί μία περίοδος τρόμου, ενοχών, τύψεων, πισωγυρισμάτων όπου τις φέρνει πολύ κοντά στις αστυνομικές αρχές. Όταν ο φόβος να τις ανακαλύψουν δεν είναι πλέον ορατός αρχίζουν να ηρεμούν και να νιώθουν για πρώτη φορά στη ζωή τους μια πρωτοφανή δύναμη.

Λίγο πριν από το τέλος της ιστορίας τους μπαίνουν σε ένα δίλημμα. Ο καθηγητής σύμφωνα με το δικό τους δίκιο έπρεπε να πληρώσει. Είναι απόλυτα σίγουρες ότι έκαναν το σωστό, αλλά νιώθουν μέσα τους πως κι αυτές πρέπει να πληρώσουν. Έτσι λοιπόν παρουσιάζονται στον εισαγγελέα λέγοντας πως είναι αυτές που διέπραξαν τον φόνο του καθηγητή.

Στην αρχή δυσκολεύεται να τις πιστέψει, αλλά γρήγορα η αλήθεια έρχεται στο φως. Το θέμα γίνεται πρωτοσέλιδο και συγκλονίζει την κοινή γνώμη η οποία φυσικά διχάζεται. Μέσα στη δικαστική αίθουσα βρίσκουν φανατικούς υποστηρικτές που ούτε καν τους υπολόγιζαν.

Η κοινωνία που μέχρι εκείνη τη στιγμή τους είχε δείξει ένα σκληρό πρόσωπο, τις δικαιώνει – ουσιαστικά τις αθωώνει – και μόλις κατεβαίνουν τα σκαλοπάτια του δικαστηρίου είναι πλέον ελεύθερες να αρχίσουν τη ζωή τους ξανά από την αρχή».

Θα είναι πάντως αρκετά περίεργο να δούμε το «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή» χωρίς την 4άδα των Ράντου, Ρώπα, Γαλανοπούλου, Καστάνη. Ας ελπίσουμε να υπάρξει ανατροπή.