Είχαν προτείνει σε άλλον το ρόλο του «Μάνθου Φουστάνου»: Το «όχι» που όρισε το «Κωνσταντίνου και Ελένης»
Βρείτε μας στο

Για τo Kωνσταντίνου και Ελένης υπάρχει η σχεδόν κοινή παραδοχή ότι έχει μετατραπεί σε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο της ποπ κουλτούρας της ελληνική πραγματικότητας, ασύγκριτο με άλλες αντίστοιχες σειρές του είδους του και σε αυτό πέρα από τους δημιουργούς του, Χάρη Ρώμα και Άννα Χατζησοφιά, συνετέλεσαν και οι αμέτρητες επαναλήψεις του στον ΑΝΤ1 κάθε μεσημέρι.

Οι ακραία καρικατουρίστικοι χαρακτήρες, με όλα τα στερεότυπα κρεμασμένα πάνω τους, έφτασαν να αγαπηθούν τόσο που να παίζουν πια παντού, από memes μέχρι φράσεις της σειράς που πέρασαν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, από αυτοκόλλητα σε μπλουζάκια μέχρι κόμικ και βίντεο τεχνητής νοημοσύνης, από παρωδίες μέχρι στολές σε καρναβάλι. Το Κωνσταντίνου και Ελένης, οι χαρακτήρες του και φυσικά οι ηθοποιοί οι οποίοι τους υποδύθηκαν βρίσκονται παντού, αγέραστοι, με τα ίδια πρόσωπα που είχαν στα τέλη των 90s όταν πρωτοπροβλήθηκε η σειρά.

Η δύναμη της ατάκας και το μπουστάρισμα που πήρε αυτή με τις ατέλειωτες επαναλήψεις, έκανε τους πρωταγωνιστές να φαίνονται στη συνείδηση του κόσμου ως μοναδική επιλογή για τον ρόλο. Σαν να γράφτηκε πάνω τους ο ρόλος. Ειδικά για έναν από αυτούς, τον Βασίλη Κούκουρα, ο ρόλος του πέφτουλα, πολυγαμικού γιου εργοστασιάρχη με την Πόρσε και τις φοβερές ατάκες κάλυψης των γκομενοδουλειών του, μοιάζει να είναι το alter ego του.

Ο ηθοποιός όμως, όπως μαθαίνουμε από δηλώσεις συναδέλφου του, ίσως δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο και αυτό φαντάζει εξωπραγματικό μετά από 27 χρόνια ταύτισης του Μάνθου Φουστάνου με το πρόσωπο του Βασίλη Κούκουρα.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», ο Ρένος Χαραλαμπίδης αποκάλυψε ότι του είχε προταθεί ο ρόλος του Μάνθου Φουστάνου αλλά τον αρνήθηκε. Ο λόγος που είπε όχι στον συγκεκριμένο ρόλο ήταν γιατί εκείνη την χρονική περίοδο δεν είχε καθόλου χρόνο λόγω της ενασχόλησής του με τις ταινίες που έγραφε και πρωταγωνιστούσε. Μία απόφαση που πολλά χρόνια μετά παραδέχεται ότι μετάνιωσε.

«Μου είχε προτείνει ο Χάρης Ρώμας να κάνω το ρόλο που έκανε εξαιρετικά ο Βασίλης Κούκουρας. Είναι υπέροχος ο Κούκουρας. Κάθε φορά που τον βλέπω, χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Δεν είχα χρόνο τότε, έκανα το “No Budget Story”, έγραφα τα “Φθηνά Τσιγάρα”. Θα μου ταίριαζε πάρα πολύ ο ρόλος. Έκαναν τη μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών. Είναι ένα “όχι” που το έχω μετανιώσει” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρένος Χαραλαμπίδη στον Θανάση Πάτρα.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κούκουρας έχει αλλιώς την ιστορία στο μυαλό του και σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Στούντιο4 της ΕΡΤ, δήλωσε τι συνέβη πριν ο ρόλος προταθεί στον Ρένο Χαραλαμπίδη, αποκαλύπτοντας ότι ο ρόλος είχε προταθεί πρώτα στον ίδιο.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

«Κι εγώ έμαθα ότι προοριζόταν ο ρόλος για τον Ρένο Χαραλαμπίδη, όταν το είπε ο ίδιος. Η ιστορία έχει ως εξής. Ο Χάρης Ρώμας μου είχε προτείνει τον ρόλο, αλλά δεν τα είχα βρει οικονομικά με το κανάλι. Προερχόμουν από δύο πολύ μεγάλες επιτυχίες του MEGA, τους “Παράλληλους Δρόμους” και το “Εμείς κι Εμείς” οπότε ζήτησα κάποια χρήματα. Δεν τα βρήκαμε.

Σε αυτό το διάστημα μάλλον πήγε στον Ρένο, δεν ξέρω. Μετά έγιναν δεκτοί οι όροι μου κι έτσι γύρισα. Νομίζω ότι σε αυτό συνέβαλε και ο Χάρης Ρώμας. Δεν ήμουν υπερβολικός, αλλά θεωρούσα ότι αξίζω αυτά τα λεφτά. Να μην υποτιμάμε τους εαυτούς μας. Θεωρώ ότι ήμουν πάρα πολύ τυχερός στην καριέρα μου, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχω τρέξει, δεν έχω περάσει από οντισιόν ή ότι δεν έχω μείνει άνεργος…».