3 2 1 ΑΝΤ1
Βρείτε μας στο

Μουσική, χορός, κέφι, παιχνίδια, «δροσερά» κορίτσια, διάσημοι καλεσμένοι… Ή αλλιώς «3,2,1». Για να κάνει ρίμα με τον ΑΝΤ1, ένα κανάλι που ακόμα δεν είχε κλείσει ούτε τετραετία στις ελληνικές οθόνες. Η προβολή του γινόταν απογευματινή ώρα.

Παρουσιάστρια ήταν η Πόπη Χατζηδημητρίου, η οποία ανήκε στο ρόστερ του σταθμού από την πρώτη ημέρα λειτουργίας. Ήταν βοηθός του Στέλιου Αντωνιάδη στην παραγωγή της εκπομπής «Πρωινός καφές». Παράλληλα, εργαζόταν στο τμήμα trailer.

Ήταν ένα show που εμφανίστηκε στις οθόνες το 1993. Παρμένο από την ιταλική τηλεόραση. Η σκηνοθεσία του πρώτου κύκλου έγινε από τον Στέφανο Σαρτίνι και του δεύτερου από τον Σταύρο Ζερβάκη. Η προβολή του σταμάτησε το 1995.

Συμπαρουσιάστριες υπήρξαν, μεταξύ άλλων, η Άννα-Μαρία Λογοθέτη, η Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου και η Μαρίνα Λαμπροπούλου, ενώ ανάμεσα στις πολλές κοπέλες ήταν η Έμιλυ Παπαπαναγιώτου, η Τατιάνα Κώτσου, η Χρύσα Σαμπανίκου, η Χρύσα Κοντογιώργου και η Κατερίνα Τσαρούχη.

Στον δεύτερο κύκλο (1994-95), η Πόπη Χατζηδημητρίου αποχώρησε για να αναλάβει την παρουσίαση της εκπομπής «Πρωινός καφές», όμως, το νεανικό κοινό (κυρίως τα κορίτσια) συνέχιζε να παρακολουθεί το «3,2,1».

Η Άννα-Μαρία Λογοθέτη εμφανίστηκε αργότερα σε σειρές, όπως «Πάτερ ημών», «Δύο ξένοι», «Η καλή… πεθερά» και «Αραχτοί και λάιτ», όπως επίσης και σε τηλεοπτικές εκπομπές, με highlight «Τα Καρντάσιανς».

Κατά δήλωσή της, όταν τελείωσε τη σχολή δημοσιογραφίας, έστειλε βιογραφικό στον ΑΝΤ1 για να παρουσιάσει δελτίο ειδήσεων στα αγγλικά, αλλά κατέληξε να έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στο «3,2,1».

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Επίσης, έβγαλε δύο μουσικά albums, το «Άννα Μαρία» εν έτει 1996 και το «Η Άννα Μαρία Λόγο Θέτει» έναν χρόνο αργότερα, διατηρούσε κοσμηματοπωλείο στο Village Park του Ρέντη, ενώ είναι ιδιαίτερα ενεργή στο TikTok.

Η Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου γνώρισε στο «3,2,1» τον Μιχάλη Ρακιντζή, με τον οποίον παραμένουν ζευγάρι 30 ολόκληρα χρόνια μετά.

Το 1995 μεταπήδησε στο Star Channel και παρουσίαζε μία πρωινή live εκπομπή, διάρκειας τριών ωρών, με τίτλο «Γεύση ζωής».

«Ήταν μία πολύ καλή ψυχαγωγική εκπομπή, πρωτοποριακή τότε για τα ελληνικά δεδομένα, λίγο παρεξηγημένη θα την έλεγα. Δηλαδή με ποια έννοια; Ήταν πολλά ‘δροσερά’ κορίτσια, χαρούμενα, ανάλαφρα, με λίγη αφέλεια αν θες, με όνειρα… Ήταν, όμως, λίγο παρεξηγημένη, ενώ ήταν πολύ πετυχημένη εκπομπή. Θυμάμαι την αποδοχή του κόσμου και ειλικρινά δεν το πιστεύω πώς ένα τηλεπαιχνίδι στην πραγματικότητα προσέγγισε και άγγιξε τον κόσμο τότε», είχε δηλώσει πριν από μερικά χρόνια στην εκπομπή «Εδώ».

Η Μαρίνα Λαμπροπούλου συμμετείχε σε πολλές σειρές, όπως «Η Λάμψη», «Πάτερ ημών «Άκρως οικογενειακόν» και «Τμήμα ηθών», ενώ ασχολήθηκε με το θέατρο και επιδερμικά με την TV.

Η μοίρα ήταν σκληρή για την αγαπητή χορεύτρια, αφού «έχασε» τον πατέρα του παιδιού της στα 47 του από ανεύρυσμα εγκεφάλου.

Η Λαμπροπούλου μετακόμισε στην Καβάλα, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες τη θέλουν να εργάζεται ως χορογράφος και προπονήτρια.

Μια άλλη πληροφορία που προκύπτει από τις συμμετέχουσες είναι ότι η Έμιλυ Παπαπαναγιώτου και η Τατιάνα Κώτσου είναι ξαδέρφες. Η πρώτη εξελίχθηκε σε διευθύντρια ειδικών εκδόσεων, περιοδικών και παρουσιάστρια ραδιοφωνικής εκπομπής. Η δεύτερη συμπαρουσίασε το 1995 με τον Κώστα Μυλωνά την εκπομπή «Τα παιδιά της νύχτας» και παρέμεινε στον χώρο των media από άλλα πόστα.

Όπως επίσης ότι η Χρύσα Σαμπανίκου είναι αδερφή της πολυσύνθετης Τζέιν Σαμπανίκου (μοντέλο, παρουσιάστρια, DJ, freelancer κ.λπ.).

Η Χρύσα Κοντογιώργου, από την πλευρά της, ήταν μοντέλο στην εκπομπή «Πρωινός καφές», αναδείχθηκε «Μις Γιανγκ» το 1995 και συμμετείχε σε αρκετά σίριαλ, ενώ δήλωσε παρουσία σε θέατρο και κινηματογράφο.

Υποψηφιότητα για highlight ο γκεστ ρόλος της στη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης», όταν υποδύθηκε την «Τζοάνα», μία Αγγλίδα, εκ των… αμέτρητων ερωμένων του «Μάνθου Φουστάνου».

Εγκατέλειψε πριν από αρκετά χρόνια την υποκριτική και επικεντρώθηκε στην οικογένειά της, καθώς παντρεύτηκε τον Απόστολο Βεντούρη, άλλοτε ακτοπλόο και πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Τηλεοπτική παρουσία, μέσω σίριαλ («Η Πρόβα του νυφικού», «Το σημάδι του έρωτα», «Έρωτας κλέφτης» και «Δρόμοι της πόλης» κ.ά.), συνέχισε να έχει για τα επόμενα χρόνια και η Κατερίνα Τσαρούχη.

Αναφορά θα πρέπει να γίνει στους υπόλοιπους συντελεστές του show, όπως στον Γιώργο Τρανταλίδη (μουσική επιμέλεια), τον Αλεσάντρο Πονγκάν (σκηνικά) και τον Στέφανο Καλατρόνι (φωτογραφία).

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, το «3,2,1» προβλήθηκε σε επανάληψη από τον ΑΝΤ1 Gold, ενώ το 2013 συνέβη το ίδιο στο «Μακεδονία TV».

Παρατηρώντας με πιο καθαρή ματιά το συγκεκριμένο show τρεις δεκαετίες αργότερα, απορρέει μια ανεμελιά (ή χαζοανεμελιά) της εποχής. Κοριτσίστικη φάση και μπόλικο «μάτι» για τα αγοράκια αλλά και τους μεγαλύτερους. Και έσοδα από το νεοφερμένο 090. Όχι, σίγουρα δεν είναι κάτι που λείπει από την ελληνική τηλεόραση.