Μετά τις απογοητεύσεις από «Αρχελάου 5» και «Τζέλα Δελαφράγκα»: Η πρώτη κανονική κωμωδία στη φετινή μυθοπλασία που κέρδισε το κοινό

Τα πρώτα γέλια της χρονιάς.

Ο σεναριογράφος της σειράς Μάκης Πιτταράς και ο Γιάννης Μπέζος είχαν συνεργαστεί σε δύο σειρές την τελευταία πενταετία, το «Πέτα τη φριτέζα» και του «Παρουσιάστε». Οπότε η παρουσία του δεύτερου ως γκεστ στη νέα σειρά του πρώτου, το πολυαναμενόμενο VΙΠ-Καλά Γεράματα του ΑΝΤ1 έμοιαζε κάτι σαν γούρι. Γούρι που μάλλον πέτυχε τον σκοπό του αφού επιτέλους είδαμε μία αστεία κωμωδία.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς VIP – Καλά γεράματα του ΑΝΤ1 προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 8/10. Η σειρά ξεκινά δυναμικά, με μία πρωτότυπη θεματολογία που επικεντρώνεται στη ζωή διάσημων ή πλούσιων προσωπικοτήτων σε ένα πολυτελές γηροκομείο. Το γηροκομείο Buona Mattina, όπου η τρίτη ηλικία ψάχνει μία δεύτερη ευκαιρία στη δύση της ζωής, είναι το κεντρικό σκηνικό της σειράς, η οποία από τα πρώτα πλάνα της θύμιζε περισσότερο δραματική σειρά.

Ακόμα και η κινηματογράφησή της. Σκηνές τραβηγμένες με drone, πλάνα που συναντάμε περισσότερο σε δράματα, εξωτερικά φωτεινά και γεμάτα ήλιο και χρώματα πλάνα συνθέτουν μία πρεμιέρα κωμικής σειράς που επιτέλους μάς βγάζει από τα κλειστά στούντιο των ελληνικών sitcom σειρών. Σειρές που έμαθαν το ελληνικό κοινό στα ίδια πάνω κάτω σκηνικά, σαλόνια, κουζίνες, κρεβατοκάμαρες σπιτιών, στούντιο πνιγερά που μετατρέπονται σε σκηνικά διαμερισμάτων. Στο VΙΠ-Καλά γεράματα είδαμε από παραλίες και πισίνες μέχρι κήπους και αληθινά κτήρια.

Η σειρά ακολουθεί την ιστορία διάφορων γνωστών προσώπων, που τώρα βρίσκονται στη δύση της ζωής τους, αντιμέτωποι με τις προκλήσεις της τρίτης ηλικίας. Ωστόσο, η προσέγγιση είναι φανερά κωμική, μετατρέποντας την όλη εμπειρία της “χρυσής εποχής” σε μία ξεκαρδιστική περιπέτεια γεμάτη ανατροπές.

Το ξεκαρδιστική ακόμα και αν έχει μία δόση υπερβολής, είναι πιο πολύ η ευχή μας, καθώς το πρώτο επεισόδιο είχε πολλά γέλια, γέλια από ατάκες αλλά και από καταστάσεις. Διαφορετικών ειδών γέλια και κωμικές σκηνές και μάλιστα όχι μόνο από μία ομάδα ατόμων. Αστείες ατάκες εν έχουν μόνο οι ηλικιωμένοι χαρακτήρες του γηροκομείου, οι οποίοι παίζονται από έμπειρους κωμικούς με πολλές δεκαετίες στην πλάτη τους. Η κωμωδία μοιράζεται ισάξια και στους νέους ηθοποιούς που παίζουν τους νεότερους χαρακτήρες.

Mετά από τις απογοητεύσεις της Αρχελάου 5 και της Κατάρας της Τζέλας Δελαφράγκα, τα οποία πολλοί προσπάθησαν, λίγοι κατάφεραν να γελάσουν μαζί τους τα Καλά Γεράματα μοιάζουν σαν μια μικρή όαση μπροστά τους. Δεν «πέρασαν» φυσικά όλα τα αστεία, δε θα ισχυριστεί κανείς ότι πρόκειται για την κωμωδία της εικοσαετίας, το σίγουρο όμως είναι ότι τελειώνοντας το επεισόδιο νοιώθεις καλά. Και το πιο σημαντικό; Θέλεις να δεις και το επόμενο.

Φυσικά δεν έλειψαν και τα υπερβολικά αστεία, όπως πχ δύο αστεία με αφόδευση δύο διαφορετικών χαρακτήρων και τις μυρωδιές που τις συνόδευαν. Ακόμα και αυτές όμως λειτούργησαν, με τον τρόπο τους, καθώς χρειάστηκαν στην εξέλιξη του χαρακτήρα του «θύματος»-αυτόπτη μάρτυρα και πρωτομυριστή.

Η συνολική εντύπωση που άφησαν τα Καλά Γεράματα είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Φρέσκια σκηνοθεσία, πολύ όμορφο στο μάτι, με ατάκες και χιούμορ για όλες τις ηλικίες, με πρωτότυπο σενάριο και μοντέρνο στήσιμο, όχι μόνο στα λόγια και στα promo video όπως άλλες σειρές της χρονιάς, αλλά και στα έργα.