Foxy Lee
Βρείτε μας στο
Μουσική

Η Foxy Lee κάνει την μαύρη ύλη να μοιάζει με φως

Ένας τίτλος με πολλαπλές ερμηνείες και συμβολισμούς και μπράβο μου γι΄αυτό

Ακούγοντας την, το καταλαβαίνεις στις πρώτες νότες πως έχεις να κάνεις με κάτι ιδιαίτερο. Αλλά και με ένα πρόσωπο που δεν έχει μουσικά στεγανά και θα δοκιμάσει, θα πειραματιστεί. Αυτή είναι η Foxy Lee, ένα πολύ πολύ φρέσκο και γοητευτικό καλλιτεχνικά πλάσμα.

Με αφορμή την κυκλοφορία του single της με τίτλο Μαύρη Ύλη, η Foxy Lee καταθέτει τη νεανική της ματιά γύρω από τη μουσική και αυτά που θέλει να κάνει στην πορεία της.

Η Μαύρη Ύλη είναι το τραγούδι με το οποίο συστήνεσαι στο κοινό. Τι δηλώνει για σένα αυτό το τραγούδι; Ποια στοιχεία σου αποκαλύπτει;

Αυτό το τραγούδι για μένα δηλώνει ένα νέο ξεκίνημα δίπλα στους Arcade και την Panik Records και την ευκαιρία που μου δίνεται να εκφράσω τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες, τα συναισθήματα μου και τον ήχο μου μέσα από το πάντρεμα διάφορων ειδών μουσικής που με εκφράζουν.

Η Foxy Lee κάνει την μαύρη ύλη να μοιάζει με φως

– Ποια ιστορία λέει για σένα αυτό το τραγούδι;

Αυτό το τραγούδι μιλάει για μια καρδιά η οποία μέσα από διάφορα βιώματα έχει χάσει το χρώμα της, όμως συνεχίζει μόνιμα να ψάχνει την αγάπη. Προσπαθεί να δείξει ότι το μαύρο χρώμα δεν προσδιορίζει το κακό. Δείχνει ένα τέλος που παράλληλα όμως σημαίνει και μια νέα αρχή. Μια καρδιά πληγωμένη η οποία παρά τη θλίψη και τις φοβίες της, βρίσκει πάντα τη δύναμη και προσπαθεί να βρει ξανά την αγάπη.

– Οι Arcade είναι ένα brand πλέον στην ελληνική μουσική με πλήθος επιτυχιών. Πώς προέκυψε η συνεργασία σας;

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Η συνεργασία μου με τους Arcade προέκυψε τελείως τυχαία-μοιραία. Η πρώτη γνωριμία με τους Arcade έγινε χάρη στον Ανάσταση Ράμμο που υπέρ ευχαριστώ για αυτό! Είχα κυκλοφορήσει μόλις ένα τραγούδι μου που λέγεται «PANW AP’ TA ASTERIA». Ο Δημήτρης Τζιόλας που έκανε το mix- mastering αυτού του τραγουδιού είναι και ηχολήπτης του Πάνου Κιάμου.

Εκείνη την εποχή μαζί με τον Πάνο Κιάμο στο σχήμα ήταν και ο Αναστάσης Ράμμος. Όταν ανέβασε το τραγούδι λοιπόν ο Δημήτρης, το άκουσε ο Αναστάσης και επικοινώνησε μαζί μου, φέρνοντας με στην συνέχεια σε επαφή με τους Arcade.

– Ποια μουσικά ακούσματα διαμόρφωσαν την κοπέλα που είσαι σήμερα και φτάνεις να κάνεις το πρώτο βήμα με αυτό το μουσικό ύφος;

Έχω μεγαλώσει σε μια οικογένεια που ακούει πάρα πολλά είδη μουσικής. Οι γονείς μου άκουγαν από Πάριο, Michael Jackson, μέχρι Prodigy. Έτσι και εγώ έμαθα να ακούω τα πάντα και να βρίσκω σε όλα τα είδη καλά στοιχεία.

Οι μεγάλες μου αγάπες είναι η alternative metal και η rnb, αλλά ακούω rock, soul, pop, rap, drum and bass, κλασική μουσική, παραδοσιακά, έντεχνα, techno, house κλπ. Μου αρέσει μέσα στα τραγούδια μου να συνδυάζω διαφορετικά στυλ μουσικης και είμαι πολύ τυχερή που αυτό είναι ένα από τα στοιχεία μου που αρέσει στους Arcade. Έτσι δημιουργήσαμε τη “Μαύρη ύλη”, ένα τραγούδι που συνδυάζει rnb με παραδοσιακό ήχο.

Η Foxy Lee κάνει την μαύρη ύλη να μοιάζει με φως

– Αν υποθέτω, μάλλον σωστά, πως αυτό το τραγούδι ήταν για σένα ένα μεγάλο όνειρο, ένας στόχος που τον πέτυχες, ποια είναι τα συναισθήματά σου αυτή τη στιγμή; Άδειασμα ή πληρότητα;

Κάθε δημιουργία για έναν καλλιτέχνη είναι ένα παιδί του. Χαίρομαι λοιπόν που το πρώτο μας παιδί με τους Arcade πήρε μορφή και ξεκίνησε την πορεία του, όποια κι αν είναι αυτή! Για εμένα έστω και ένα άτομο να ακούσει τη μουσική μου και να του δημιουργήσει συναισθήματα, είναι πληρότητα. Οπότε ναι, είμαι πολύ χαρούμενη και πλήρης.

– Το μυαλό σου βρίσκεται στο τώρα, το απολαμβάνει, ή τρέχει στο μετά και σχεδιάζει συνεχώς το επόμενο;

Το μυαλό μου πάντα τρέχει. Δυστυχώς δεν σταματά ποτέ, και λέω δυστυχώς γιατί αυτός είναι ένας από τους λόγους που είμαι πολύ αγχώδης σαν άνθρωπος. Προσπαθώ πάντα να βάζω τις επόμενες κινήσεις μου σε μια σειρά, γνωρίζοντας ότι πολλές φορές αυτό είναι ανέφικτο. Παρόλα αυτά επειδή μου αρέσει να ζω τη στιγμή, απολαμβάνω ταυτόχρονα κάθε βήμα.

– Ποια είναι τα πράγματα που σκέφτεσαι και που σε αγχώνουν για τη συνέχεια και ποια αυτά που σε γεμίζουν με αισιοδοξία πως όλα θα πάνε όπως τα ονειρεύεσαι;

Γενικά μου αρέσει να είμαι πολύ προσγειωμένη και να μην ζω σε ένα σύννεφο. Πάντα με αγχώνει το μέλλον, όντας πολύ αγχώδης χαρακτήρας όπως προανέφερα, ιδίως γνωρίζοντας πως σε αυτό τον κλάδο υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα.

Όμως επειδή το όνειρο μου δεν είναι και δεν ήταν ποτέ να γίνω το νούμερο 1, το όνειρο μου είναι να μπορώ να εκφράζομαι μέσα από την μουσική γιατί αυτό με κάνει ευτυχισμένη, είμαι πολύ αισιόδοξη και χαρούμενη που το βλέπω να πραγματοποιείται!

Η Foxy Lee κάνει την μαύρη ύλη να μοιάζει με φως

– Στο τραγούδι λέει κάποια στιγμή πως τα τέρατα μας δε γεννιούνται σε μια μέρα, τα μεγαλώνουμε με κόπο για να τα παίρνουμε αγκαλιά. Πώς μεταφράζεται αυτό για την Foxy Lee; Το έχεις αναλύσει καθόλου;

Τα τέρατά μου προσωπικά είναι οι φοβίες μου και τα άγχη μου. Αυτός ο στίχος δείχνει πως τα τέρατα του καθενός γεννιούνται σιγά σιγά με διάφορα βιώματά, αλλά πώς ταυτόχρονα όλοι μας βρίσκουμε τη δύναμη να ζούμε με αυτά και να τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Τα αγκαλιάζουμε, τα βάζουμε στην άκρη και προχωράμε.

– Foxy Lee, είσαι άνθρωπος που του αρέσει το φως της μέρας ή τα φώτα της νύχτας, αυτά που σπάνε το σκοτάδι;

Είμαι άνθρωπος της νύχτας ασυζητητί. Οπότε τα φώτα της νύχτας που σπάνε το σκοτάδι με εκφράζουν πολύ περισσότερο από το φως της ημέρας.

– Ποια ευεργετική δράση έχει για σένα η μουσική; Ποιο είναι το πρωτεύον συναίσθημα που θες να επικοινωνήσεις;

Η μουσική για μένα είναι το φάρμακο της ψυχής. Τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου τις έχω περάσει παρέα με μουσική. Μου αρέσει να εκφράζομαι μέσα από αυτήν είτε νιώθω χαρά, είτε λύπη, είτε μοναξιά, είτε δύναμη, είτε οτιδήποτε. Κάθε συναίσθημα μπορεί να εκφραστεί μέσω της μουσικής και αυτή είναι η μαγεία της.

Foxy Lee

– Έχεις την δυνατότητα να μοιραστείς με το κοινό κάποια πράγματα που δίνουν μια εικόνα για σένα. Μπορεί να είναι από τα πιο απλά (τύπου το αγαπημένο σου φαγητό, μια αγαπημένη σου/παράξενη συνήθεια) μέχρι τα πιο σύνθετα όπως το ότι μπορεί να είσαι ρομαντική φερ΄ειπείν ή παρορμητική. Ποια πράγματα θα έδειχνες λοιπόν από το βιογραφικό σου;

Είμαι πράγματι πολύ παρορμητική και μου αρέσει να ζω στα άκρα γιατί μου αρέσει να βιώνω πολύ έντονα συναισθήματα. Επίσης λατρεύω τα ζώα και έχω δύο σκυλάκια, τον Fox και την Πίκλα, τα οποία νιώθω σαν παιδιά μου!