Λένα Ζευγαρά συνέντευξη
Βρείτε μας στο

Από τους παίκτες του ΠΑΟΚ στον Μουτσινά κι από κει στα αστέρια. Η Λένα Ζευγαρά έγινε σε ένα καλοκαίρι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της ελληνικής μουσικής και με τρόπο διεκδικητικό, κέρδισε τη θέση της ανάμεσα στους πολύ αξιόλογους λαϊκούς καλλιτέχνες.

Έχουν περάσε 4-5 χρόνια από το πρώτο μεγάλο μπαμ και σε αυτό το διάστημα η Λένα Ζευγαρά έχει βρεθεί να κρατάει μόνη της ένα μαγαζί, να συνεργάζεται ισότιμα με εξίσου μεγάλα ονόματα, όπως αυτή την περίοδο με τον Πέτρο Ιακωβίδη στο Fantasia και έχει χτίσει το δικό της κοινό.

Από την ενσωμάτωσή της στην Panik και μετά, η πορεία της είναι διαρκώς ανοδική και με την κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού, μου δόθηκε η αφορμή και η ευκαιρία να γνωρίσω λίγο από τη Λένα Ζευγαρά.

– Κοιτάζοντας πίσω την διαδρομή που έχεις διανύσει τα τελευταία 5 χρόνια, τι θα έλεγες ότι έμαθες;

Έμαθα πολλά πράγματα. Έμαθα να έχω αντοχή, υπομονή κι επιμονή, ανακάλυψα τα όρια μου, έμαθα να διαχειρίζομαι την πίεση των πολλών υποχρεώσεων και να αντιμετωπίζω τα πάντα με χιούμορ. Ανακάλυψα πόσο πολύ αγαπώ τη δουλειά μου και πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι μου, γνώρισα καινούριους ανθρώπους (συνεργάτες και μη) · που όλοι είχαν κάτι να μου δώσουν από τη δική τους εμπειρία καριέρας ή ζωής αντίστοιχα και το κυριότερο που πήρα ως μάθημα είναι ότι: δεν είμαι το επίκεντρο του κόσμου αλλά ο κόσμος είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου.

– Τα όνειρα και η φαντασία της μικρής Λένας, μέχρι που έφταναν; Αυτό που είσαι σήμερα ανταποκρίνεται ακριβώς σε αυτό που φανταζόσουν, είναι πιο πάνω ή πιο κάτω;

Τα όνειρα μου δεν είχαν ποτέ ταβάνι. Μπορεί να σου φανεί κάπως εγωιστικό αλλά είναι η αλήθεια μου. Όταν πηγαίναμε καλοκαίρι διακοπές με τους γονείς μου και τον αδερφό μου κι ακούγαμε μουσική μέσα στο αυτοκίνητο ενώ ταξιδεύαμε, τραγουδούσα δυνατά πιο πάνω απο την ένταση του ραδιοφώνου και ο πατέρας μου χαμήλωνε διακριτικά για να με ακούσει.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Όταν τελείωνε το τραγούδι γελούσε από χαρά και περηφάνια και μου έλεγε «φωνούλα μου» και η απάντηση μου ήταν «κάποια στιγμή θα τραγουδάει όλη η Ελλάδα τα τραγούδια μου» κι εκείνος γελούσε! Όσο ψωνίστικο κι εγωιστικό και αν ακούγεται σε κάποιον εγώ το αποκαλώ ΠΙΣΤΗ.

Η Λένα Ζευγαρά έλεγε από μικρή «μια μέρα θα τραγουδάει όλη η Ελλάδα τα τραγούδια μου»

– Αν σου ζητούσα να μου πεις τα δύο περιστατικά που σου έχουν μείνει περισσότερο σε αυτή την πορεία σου στη μουσική και καθόρισαν το ποια είσαι τώρα, ποια θα ήταν αυτά;

Δεν μπορώ να περιοριστώ σε δύο μόνο καταστάσεις. Όλη μου η πορεία είναι ένα κράμα γνωριμιών με ανθρώπους του χώρου, μουσικών εμπειριών σε αρκετά νυχτερινά κέντρα, ατέλειωτων ωρών συζήτησης, επαφής με το κοινό κλπ. Η πορεία ενός καλλιτέχνη κατά τη γνώμη μου καθορίζεται απο πάρα πολλούς παράγοντες οι οποίοι συνδέονται μοιραία.

– Υπήρξαν στιγμές που να ένιωσες ότι δεν αντέχεις τις συνθήκες της νύχτας και να σκέφτηκες να τα παρατήσεις;

Φυσικά. Δεν είναι εύκολη δουλειά. Όταν όμως φτάνω σε τέτοιο σημείο κάθομαι και σκέφτομαι πως ο Θεός μου έκανε τα εξής δώρα: η μεγάλη μου αγάπη για τη μουσική μετατράπηκε σε επάγγελμα, επίσης μου έδωσε την επαφή με χιλιάδες ανθρώπους (το κοινό μου) που με κάνει να ξεχνάω τις δυσκολίες και το κυριότερο έβαλε δίπλα μου άτομα-συνεργάτες-φίλους που για μένα πλέον είναι οικογένεια οι οποίοι στα δύσκολα μου είναι εκεί για να με βοηθούν να σηκωθώ και να μου θυμίζουν το στόχο που έχω θέσει!

– Πώς αντιμετωπίζεις τις μέρες που η ψυχολογία σου είναι τέτοια που δε νιώθεις έτοιμη να βγεις στη σκηνή;

Η αλήθεια είναι πως η λύτρωσή μου τις ημέρες που είμαι ψυχολογικά πεσμένη είναι η ίδια η σκηνή! Εκεί ξεχνώ τα πάντα και διασκεδάζω με όλη μου την ψυχή, γίνομαι ένα με τον κόσμο και τους μουσικούς της μπάντας μου.

– Ένα καλό και ένα κακό πράγμα που έφερε η αναγνωρισιμότητα στη Λένα Ζευγαρά.

Το καλό είναι πως βλέπω πολλά, πολλά χαμόγελα και παίρνω άπειρη αγάπη. Το κακό είναι πως πρέπει συνεχώς να βρίσκω πηγές ενέργειας για να τη μεταφέρω στον κόσμο γιατί δε θέλω να τους απογοητεύσω ποτέ!

Η Λένα Ζευγαρά έλεγε από μικρή «μια μέρα θα τραγουδάει όλη η Ελλάδα τα τραγούδια μου»

– Αυτοπεριορίζεσαι στον τρόπο που εκφράζεσαι δημόσια σε σχέση με πριν, τώρα που ξέρεις ότι θα σχολιαστείς ή ίσως και κάποιος να σε φωτογραφίσει και να προσπαθήσει να σε «πουλήσει»;

Είμαι ο εαυτός μου. Έχω τρέλα στη ζωή μου και δε με πειράζει να τη βγάλω προς τα έξω! Δε θα μπορούσα ποτέ να προσποιηθώ κάποια που δεν είμαι! Η αλήθεια πάντα φαίνεται όσο κι αν κάποιοι θέλουν να την κρύψουν.

– Ποια ήταν τα ακούσματα σου μικρή; Τι σου έβαζαν ο μπαμπάς και η μαμά;

Άκουγα κι ακούω πολλά είδη μουσικής. Για μένα η μουσική δεν έχει όρια!

– Τι περιελάμβανε μια τυπική σου μέρα όταν ήσουν παιδί; Πώς περνούσες τον χρόνο σου εκτός σχολείου;

Διάβαζα ώρες ατελείωτες. Ήθελα να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερη σε όλα τα μαθήματα. Είμαι τελειομανής και με ό,τι καταπιάνομαι θέλω να το κάνω άριστα! Όταν λοιπόν έβρισκα ελεύθερο χρόνο και ήθελα να γεμίσω τις μπαταρίες μου βρισκόμουν με φίλες και φίλους κι έπαιζα! Μου αρέσει να παίζω ακόμα και τώρα! Δε θέλω να χάσω το παιδί που έχω μέσα μου!

– Υπάρχουν δύο διαδρομές: είτε είσαι από παιδί πολύ δημοφιλής και μέσα σε όλα και η καριέρα σε ένα επάγγελμα με μεγάλη αναγνωρισιμότητα έρχεται ως φυσικό επακόλουθο, είτε είσαι κλειστός χαρακτήρας, ντροπαλό παιδί, απόμακρο ίσως και κάποια στιγμή μετά την εφηβεία βρίσκεις το πάθος σου και μέσα από αυτό βγαίνεις από το καβούκι σου. Για σένα τι από τα δύο ισχύει;

Νομίζω το πρώτο. Δεν ήμουν ποτέ κλειστός χαρακτήρας… ήμουν κοινωνική και προσπαθούσα να ζωντανεύω την κάθε στιγμή στην παρέα!

– Το επάγγελμά σου είναι απαιτητικό σε επίπεδο διαθέσιμου χρόνου. Και αυτό σημαίνει ότι ίσως να περάσουν μεγάλες περίοδοι που δεν έχεις χρόνο για να δεις πρόσωπα που είναι σημαντικά για σένα. Έχουν υπάρξει απώλειες στη ζωή σου που να σε πλήγωσαν και να σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά για να μη χάσεις κάποιους ανθρώπους;

Η καριέρα απαιτεί θυσίες. Οι άνθρωποι που με αγαπούν πραγματικά το κατανοούν και σπεύδουν αυτοί κοντά μου όταν εγώ δε μπορώ να πάω να τους δω, με στηρίζουν στο απόλυτο!

– Πώς διαχειρίζεσαι την απώλεια, είτε μιλάμε για την απώλεια μέσω θανάτου, είτε για την απώλεια μιας σχέσης, φιλικής ή ερωτικής;

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.

Η Λένα Ζευγαρά έλεγε από μικρή «μια μέρα θα τραγουδάει όλη η Ελλάδα τα τραγούδια μου»

– Τι σου λείπει περισσότερο αυτή την περίοδο της ζωής σου; Ή, για να το θέσω διαφορετικά, ποιο είναι αυτό που θες να υπάρχει στη ζωή σου και σου φτιάχνει την ψυχολογία για να αντιμετωπίσεις όλα τα υπόλοιπα;

Δε μου λείπει τίποτα. Είμαι ευτυχισμένη με όλα όσα μου χει χαρίσει ο Θεός! Το μεγαλύτερο δώρο όπως σου είπα είναι οι άνθρωποι που έχω πλάι μου και με αγαπούν και τους αγαπώ πραγματικά! Οι στιγμές μαζί τους είναι η πηγή ενέργειάς μου!

– Όταν γυρίζεις σπίτι μετά από ένα live, τι έχεις ανάγκη να κάνεις;

Να ξαπλώσω στον καναπέ μου και να καταγράψω καλύτερα στο μυαλό μου τις στιγμές που έζησα στο live για να μην τις ξεχάσω ποτέ!

– Αγαπημένο φαγητό να τρως;

Ζυμαρικά.

– Αγαπημένο φαγητό να μαγειρεύεις;

Αστείο! Δεν τρελαίνομαι για την μαγειρική.

– Πρώτο ραντεβού σε εστιατόριο ή σε υπαίθριο χώρο με θέα την Αθήνα;

Σε υπαίθριο χώρο με θέα την όμορφη Αθήνα.

– Έξοδος για ποτό ή καναπές και ταινία;

Καναπές και ταινία.

Η Λένα Ζευγαρά έλεγε από μικρή «μια μέρα θα τραγουδάει όλη η Ελλάδα τα τραγούδια μου»

– Καλοκαιρινή περιοδεία ή μαγαζί τον χειμώνα;

Και τα δύο!

– Έρωτας κεραυνοβόλος ή φλερτ που γίνεται γουστάρισμα και μετά γίνεται έρωτας;

Το δεύτερο με χίλια!

– Διακοπές σε νησί ή ταξίδι στο εξωτερικό;

Και τα δύο. Έχω τρέλα με τα ταξίδια! Εξωτερικό μα και στη μαγευτική Ελλάδα μας.

– Και για το τέλος: οικογένεια με γάμο, παιδιά και όλα τα σχετικά ή σχέση ζωής με έναν σύντροφο που θα ζείτε μέχρι τα βαθιά γεράματα τη ζωή σας χωρίς υποχρεώσεις και πιο ελεύθεροι;

Δε σε δεσμεύει με κάποιον η βέρα αλλά τα συναισθήματα σου. Είμαι υπέρ του γάμου παρόλα αυτά και ονειρεύομαι μία ευτυχισμένη οικογένεια.

Η Λένα Ζευγαρά έλεγε από μικρή «μια μέρα θα τραγουδάει όλη η Ελλάδα τα τραγούδια μου»

* Φωτογραφίες: VasileiosF