Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
Βρείτε μας στο

Όταν κάτι συμβαίνει όλο και συχνότερα, το συνηθίζεις και δεν του δίνεις τόσο μεγάλη σημασία. Έτσι, το ότι μια 20χρονη Ελληνίδα τραγουδίστρια έφτασε να δίνει συναυλία στη Νέα Υόρκη και να μη χωράνε 600 άτομα, μπορεί να μην εντυπωσιάσει, εφόσον μιλάμε για αυτό το κορίτσι.

Η Αναστασία είναι μάλλον το μεγαλύτερο wonder της ελληνικής λαϊκοπόπ μουσικής και εν γένει μουσικής, αν το δούμε με βάση τους αριθμούς. Οι αριθμοί εδώ είναι σημαντικοί, όχι γιατί η τέχνη ορίζεται από τους αριθμούς, αλλά γιατί όταν έχεις να κοιτάξεις τόσους πολλούς και καλούς καλλιτέχνες, χρειάζεσαι κάτι μετρήσιμο για να κατανοήσεις το impact του καθενός.

Μπορεί να ακούγεται σκληρό ή μειωτικό για τους άλλους, αλλά δεν χρειάζεται να τα βλέπουμε όλα έτσι. Μπορεί απλά να είναι αποθεωτικό για αυτή τη μία, την Αναστασία, που το όνομά της μας παραπέμπει στο σίριαλ με την Μυρτώ Αλικάκη πριν από 30 χρόνια.

Η Αλικάκη είχε τότε σαγηνεύσει πατέρα και γιο. Η 20χρονη τώρα Αναστασία κάνει το ίδιο, όχι ερωτικά, αλλά μουσικά. Μόλις 2 χρόνια στον αφρό της ελληνικής μουσικής και κατάφερε να δίνει live στην ελληνική κοινότητα στη Νέα Υόρκη και να μένουν 600 άτομα εκτός του venue γιατί δε χωρούσαν. Μόνο για εκείνη όλο αυτό.

Δεν ήταν μέρος ενός σχήματος που κάνει περιοδεία στο εξωτερικό. Δεν ήταν μαζί με άλλους καλλιτέχνες μεγαλύτερου διαμετρήματος, όπως ο Ρουβάς ή οι Melisses που εμφανίζεται φέτος στο ίδιο νυχτερινό σχήμα.

Εκείνη μόνη της προσέλκυσε τόσο κόσμο. Όπως τόσο και δεκάδες χιλιάδες περισσότερο προσέλκυσε όταν έβγαλε πριν από 2 χρόνια και κάτι μήνες το teaser για το πρώτο της τραγούδι, αυτό με το οποίο συστήθηκε στον κόσμο και έγινε τόσο viral όσο είχε γίνει κι ο Παντελίδης πριν από 12 χρόνια στο Youtube.

Η Αναστασία είναι τέκνο του TikTok, αυτής της γενιάς καλλιτεχνών που χρησιμοποίησαν το εύκολο virality της πλατφόρμας. Θυμόμαστε να λέει πριν 2 χρόνια ότι το teaser που είχε κυκλοφορήσει, είχε ξεπεράσει το εκατομμύριο, σε μια εποχή που το TikTok ήταν ακόμα «μωρό» και άγνωστο στο πώς λειτουργεί σε πολλούς.


«Αμαρτίες» λέγεται το πρώτο της τραγούδι που έγινε και πλατινένιο. Τώρα, πριν 2 βδομάδες, κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι, πρώτο μετά από 9 μήνες, με τίτλο Σιγά Το Πράγμα και έχει 2.5 εκατομμύρια streams στο Spotify. Οι Αμαρτίες έχουν πλησιάσει τα 20 εκατομμύρια. Τον περασμένο Ιούνιο είχε βγάλει και το πρώτο της άλμπουμ.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Αν σκεφτεί κανείς πως εσχάτως βλέπουμε τραγουδιστές και τραγουδίστριες με 7-8 χρόνια διαδρομής, με πολλά single hits, να φτάνουν στα 30 τους να βγάλουν πρώτο δίσκο, αντιλαμβάνεται κανείς τι έχει καταφέρει η 20χρονη Αναστασία, με τη βοήθεια του Mike Stathaki, του CEO της Golden Records στην οποία ανήκει.

Η ίδια μπορεί να λέει «Σιγά το Πράγμα», εμείς μπορεί να το βλέπουμε έτσι γιατί το έχει κάνει η ίδια συνηθισμένο για την περίπτωσή της, αλλά δεν είναι σίγουρα «σιγά το πράγμα».

Κι αν κάτι αξίζει να κρατήσει κανείς, είναι ότι η 20χρονη Αναστασία, παρόλο που έχει ζήσει 2 χρόνια τώρα πολλά πράγματα πάνω από την ηλικία της, είναι ένα κορίτσι προσιτό, βλέπεις έντονα ότι έχει παιδικότητα και δεν είναι μόνο η εντυπωσιακή γυναίκα πάνω στην πίστα. Το χαμόγελο της είναι ειλικρινές όσο αυτό ενός μικρού παιδιού. Κι η ευγνωμοσύνη της.

Είναι δηλαδή ώριμη μέσα στην παιδικότητα της, αντιλαμβανόμενη τι ζει και ξέροντας πως μπορεί ταυτόχρονα να απολαμβάνει τη στιγμή αλλά και να γνωρίζει πως τίποτα δεν είναι εσαεί, αν δεν το διεκδικείς εσαεί.