Αδύνατον να μην το άκουσες αν πήγες σχολείο στα 90s: Το άλμπουμ-ύμνος μιας ολόκληρης γενιάς
Βρείτε μας στο

To Release Athens 2024 υποδέχεται τους The Offspring, την Κυριακή 9 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Και αν κάποιος αναρωτηθεί «ποιοι είναι αυτοί;» ή «πού τους θυμηθήκατε;» η απάντηση σε αυτούς είναι «ΓΥΡΝΑ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ», γιατί πιθανότατα είσαι 12 χρονών και δε σέβεσαι.

Ο δίσκος “Smash” των Offspring κυκλοφόρησε στις 8 Απριλίου του 1994 και φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από εκείνη την περίοδο και έναν από τους σημαντικότερους δίσκους της ανεξάρτητης punk-rock. Και αν οι συμβολισμοί και οι συμπτώσεις δε σας λένε τίποτα, τι μπορείτε να πείτε αν μάθετε ότι ο σημαντικός αυτός δίσκος κυκλοφόρησε την ημέρα που βρέθηκε το άψυχο σώμα του Curt Cobain, frontman των Nirvana, ο οποίος είχε αυτοκτονήσει τρεις μέρες πριν, στις 5 Απριλίου του 1994;

Ήταν το τρίτο άλμπουμ τους και έκανε μεγάλη επιτυχία, καθώς έφτασε στην κορυφή των charts σε πολλές χώρες και έγινε ένα από τα πιο εμπορικά άλμπουμ της δεκαετίας του ’90.

Το “Smash” περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο γνωστά κομμάτια των Offspring, συμπεριλαμβανομένων των “Come Out and Play”, “Self Esteem” και “Gotta Get Away”. Ο ήχος του άλμπουμ χαρακτηρίζεται από τον γεμάτο αδρεναλίνη ήχο του punk rock, με στίχους που αναφέρονται σε θέματα όπως η εφηβεία, η κοινωνία και η πολιτική.

Αδύνατον να μην το άκουσες αν πήγες σχολείο στα 90s: Το άλμπουμ-ύμνος μιας ολόκληρης γενιάς

Ο δίσκος “Smash” των Offspring ήταν ένας πραγματικός δίσκος «καριέρας» για την μπάντα και ορόσημο για τη δεκαετία του ’90. Ο δίσκος “Smash” των Offspring έκανε εντυπωσιακές πωλήσεις για την εποχή του.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει γίνει πολλές φορές πλατινένιος και πρόσφατα (μέχρι την τελευταία ενημέρωσή μου τον Ιανουάριο του 2022), είχε πουλήσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια αντίτυπα. Συνολικά, παγκοσμίως, ο δίσκος έχει πουλήσει πάνω από 11 εκατομμύρια αντίτυπα. Ακόμα και σήμερα αποτελεί το εμπορικότερο album ανεξάρτητης εταιρείας στην ιστορία της μουσικής.

Αδύνατον να μην το άκουσες αν πήγες σχολείο στα 90s: Το άλμπουμ-ύμνος μιας ολόκληρης γενιάς
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η κλασικότερη ποδοσφαιρική ζωγραφιά: Οι 99 στους 100 δεν ξέρουν γιατί ο χλοοτάπητας είναι ριγέ – Μήπως είσαι στο 1%;

Η τεράστια επιτυχία και δημοφιλία που απέκτησε ο “Smash” τόσο στην Αμερική όσο και διεθνώς, το κατέστησε έναν από τους πιο επιτυχημένους δίσκους της δεκαετίας του ’90. Όχι μόνο από θέμα πωλήσεων αλλά και όσον αφορά την επιρροή του σε νέες μπάντες, όσον αφορά το πόσο χιλιοπαιγμένος έγινε σε σπίτια, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και στα μουσικά κανάλια της εποχής, με πρώτο το MTV.

Όχι και άσχημα για έναν δίσκο ο οποίος έκανε για την προώθησή του βίντεο κλιπ στο βασικό του σινγκλ (Come Out And Play) που κόστιζε μόλις 5.000 δολάρια.

Τα 30 χρόνια αυτού του δίσκου γιορτάζονται φέτος και στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί καθώς την Κυριακή 9 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, τo Release Athens τους επέλεξε να ανοίξουν το μουσικό φεστιβάλ.