Βρείτε μας στο

Το νέο ρεκόρ κρουσμάτων της Τρίτης χτύπησε ξανά καμπανάκι στο εθνικό σύστημα υγείας. Οι αντοχές του βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο και τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας.

Όσο ο καιρός χαλάει και ο κόσμος κλείνεται σε εσωτερικούς χώρους τόσο θα μεγαλώνει η διασπορά του ιού, πιέζοντας και άλλο τα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε στάση αναμονής. Περιμένουν να δουν τι απόδοση θα έχουν τα μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται από σήμερα και κατόπιν θα δράσουν.

Η απόφαση για το γενικό lockdown είναι ειλημμένη εφόσον δεν αποδώσει ούτε αυτή η δέσμη μέτρων. Η καθοριστική ημερομηνία που θα κρίνει τα πάντα είναι η 10η Νοεμβρίου.

Θα έχει περάσει μια εβδομάδα από την εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για την αποτελεσματικότητα τους.

Αν ο ιός αναχαιτιστεί (σενάριο που αυτή τη στιγμή δείχνει από δύσκολο έως αδύνατο) τότε το γενικό lockdown θα πάει πιο πίσω.

Αν τα κρούσματα βρίσκονται στο σημερινό επίπεδο ή αυξηθούν ακόμα περισσότερο, τότε το lockdown θα ενεργοποιηθεί στις 14 ή 15 του μήνα.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Η διαφορά του απ’ το πρώτο θα είναι στη διάρκεια. Θα μιλάμε για μια καραντίνα- εξπρές, διάρκειας 2 εβδομάδων για να ανασάνει το σύστημα υγείας, να αναχαιτιστεί ο ιός, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά η αγορά στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Διαβάστε επίσης: Αμερικανικές εκλογές: Ο Τραμπ έτοιμος να κάνει πάλι… το θαύμα του