Το τέλος του lockdown στην Ελλάδα: Είναι δυνατόν ν' ακούμε αυτή την ατάκα από έναν λοιμωξιολόγο;
Βρείτε μας στο

Είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που συμβαίνουν από την αρχή της πανδημίας. Κάτι που το διαβάζεις και το ακούς και, αν είσαι εχέφρων άνθρωπος, σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι μέχρι να πει κανείς «πανδημία».

Αποτελεί την τελευταία άμυνα των… ψεκασμένων και των αρνητών του κορωνοϊού, οι οποίοι μετά από περίπου έναν χρόνο παγκόσμιας «ταλαιπωρίας» και αποκρουστικών αριθμών σε θανάτους, διασωληνωμένους και ημερήσια κρούσματα αποφάσισαν ν’ αποδεχτούν, εν μέρει, πως υπάρχει ιός, αλλά όχι και απόλυτα γιατί… γιατί να, μωρέ, είμαστε αρνητές.

Λένε: «Δηλαδή μόνο ο κορωνοϊός υπάρχει; Άλλες ασθένειες δεν υπάρχουν; Εξαφανίστηκαν όλες; Μόνο από covid πεθαίνει ο κόσμος; Πού είναι η γρίπη; Την… έφαγε ο κορωνοϊός;», ολοκληρώνουν το λεκτικό τους κομψοτέχνημα και αφήνονται με περίσσια χάρη στην αγκαλιά της δόξας, μιας και ξεσκέπασαν «το δόλιο σχέδιο των απατεώνων».

Παρά το γεγονός πως ένα τόσο «συμπαγές» και διόλου διάτρητο επιχείρημα- κι ας έχει τη μορφή συνεχόμενων ερωτήσεων- έχει μηδενικές πιθανότητες ν’ «ανατραπεί» στα χαρτιά, στην πραγματικότητα οι αρνητές σπάνε μ’ εκκωφαντικό τρόπο τα μούτρα τους.

Μηδέν ασθενείς στις ΜΕΘ και αυτοί επιμένουν...

Γιατί; Πολύ απλά γιατί τα ίδια τα νούμερα τους διαψεύδουν. Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό, ας δούμε λίγο τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο Γιώργος Τοτικίδης, ιατρός που εργάζεται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης:

«Οι απανταχού αρνηταί της πανδημίας χρησιμοποιούν το επιχείρημα ¨καλά μας κοροιδεύουν,η γρίπη η κοινή εξαφανίστηκε;¨, χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν πως η εξαφάνιση της γρίπης στις συνθήκες των μέτρων περιορισμού αποτελεί ζωντανή και αναντίρρητη απόδειξη της δυναμικής του φαινομένου της πανδημίας.
Πράγματι σήμερα 1 Φεβρουαρίου του 2021 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ 0 (ολογράφως ΜΗΔΕΝ) ασθενείς που μολύνθηκαν από τον ιο της γρίπης». 
Τι σημαίνει αυτό που γράφει ο γιατρός σε απλά… μπακαλίστικα; Πως η γρίπη δεν πήγε πουθενά, όμως τα σκληρά μέτρα που έχουν παρθεί (lockdown) την έχουν «εξασθενίσει» σε βαθμό εξαλείψεως- κάτι που τεκμαίρεται και από το γεγονός πως μιλάμε για ΜΗΔΕΝ συμπολίτες μας να νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Αυτό, βέβαια, έχει διττή αναγνώστη: η γρίπη, η οποία δεν είναι τόσο μεταδοτική, βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, μιας και οι κοινωνικές αποστάσεις, η χρήση της μάσκας και η καραντίνα την έχουν πλήξει… Θανάσιμα, με αποτέλεσμα να μη βλέπουμε τα συνήθη νούμερα των προηγούμενων ετών.
Μηδέν ασθενείς στις ΜΕΘ και αυτοί επιμένουν...
Στον αντίποδα, ο κορωνοϊός που είναι απείρως πιο μεταδοτικός (και επικίνδυνος) περιορίζεται μεν λόγω μέτρων, ωστόσο ο καταραμένος δεν εξαλείφεται. Η δυναμική του φαινομένου της πανδημίας είναι τρομακτική, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός πως βαδίζουμε στο 2ο έτος μ.Κ. (μετά κορωνοϊού) και παρά τους εμβολιασμούς και τα μέτρα σε σύσσωμο τον πλανήτη, τα νούμερα δε λένε να πέσουν.
Στο τέλος, είναι βέβαιο, θ’ απαλλαγούμε από τον covid και θα επιστρέψουμε στη θαλπωρή της πολύ πιο ακίνδυνης γρίπης.
Εμείς, εσείς, όλοι μας.
Ναι, ναι: ακόμα και οι αρνητές…

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)