pcr test
Βρείτε μας στο
Newsroom

«Θα μας συναντήσει όλους»: Κάθε τόσους μήνες θα κολλάνε covid εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Θα τον «συναντήσουμε» άπαντες τον ιό, όσο και αν προστατευόμαστε.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε παγκόσμιο- και όχι μόνο στα της χώρας μας- επίπεδο παρουσιάζει μία τάση σταθεροποίησης, με αυξητικές, δυστυχώς, τάσεις τώρα που πλησιάζει ολοένα και περισσότερο ο χειμώνας. 

Τα σωτήρια και απολύτως ασφαλή εμβόλια που υπάρχουν έχουν αποτρέψει το θάνατο σε πλείστες περιπτώσεις, σώζοντας πραγματικά εκατομμύρια ζωές συνανθρώπων μας ανά την υφήλιο.

Δυστυχώς, όμως, το έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα αλλά και η μετάλλαξη Δέλτα (η οποία «ξεφεύγει» από τα σκευάσματα της Pfizer, της Moderna, της AstraZeneca, της Johnson & Johnson αλλά και του Sputnik V), καθιστούν τους πάντες μας ευάλωτους στο να προσβληθούμε από τον ιό.

Φυσικά, οι εμβολιασμένοι νοσούν σαφώς  ελαφρύτερα από τους αρνητές και αποφεύγουν την εισαγωγή στο νοσοκομείο στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, όμως αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως είναι άτρωτοι. Ακόμα και οι νέοι και υγιείς (εννοούμε χωρίς υποκείμενα νοσήματα) μπορούν να κολλήσουν και να νοσήσουν.

«Θα μας συναντήσει όλους»: Κάθε τόσους μήνες θα κολλάνε covid εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Το ζητούμενο στην περίπτωση της πανδημίας και η ερώτηση των πολλών εκατομμυρίων ευρώ είναι πότε, επιτέλους, θα μας αδειάσει τη γωνιά και θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην πολυθρύλητη, πια, «κανονικότητα», η οποία τόσο έχει διαταραχθεί τα τελευταία 2 περίπου χρόνια.

Τα τελευταία νέα μοιάζουν με σκωτσέζικο ντους, καθώς από τη μία μιλούν για σαφή «πτώση» των αριθμών μετά το καλοκαίρι του 2022, όμως οι ειδήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και μας προειδοποιούν πως ο κορωνοϊος ήρθε για να μείνει και ότι θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε μαζί του τόσο στο εγγύς όσο και στο απώτερο μέλλον.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Κινούμενος σ’ αυτό το πλαίσιο, ο μόνιμος ερευνητής στο τμήμα παθολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Mount Sinai Ηospital, ο καθηγητής μοριακής βιολογίας στο Τορόντο Γιάννης Πρασσάς, με μία διαφωτιστική του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξηγεί πως ο ιός θα μας «συνανάει» όλους μας- εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους- ανά τακτά διαστήματα.

«Θα μας συναντήσει όλους»: Κάθε τόσους μήνες θα κολλάνε covid εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Πόσο θα είναι αυτό το διάστημα; Περίπου ανά ένα με τρία χρόνια, ανάλογα φυσικά με τον οργανισμό, την ηλικία και το lifestyle του καθενός.

Παράλληλα, ο καθηγητής εξηγεί με τον πιο απλό τρόπο το λόγο για τον οποίο πρέπει άπαντες να εμβολιαστούν, καθώς πλέον κάνουν κακό μόνο στον ίδιο τους τον εαυτό και δεν έχουν καμία «διαπραγματευτική ισχύ», όπως ίσως να νομίζουν.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλη την ανάρτηση του κ. Πρασσά για το φλέγον θέμα του… επίμονου κορωνοϊού:

Ο ιος αυτος θα μας (ξανα)συναντήσει όλους στη ζωή μας.
Μικρούς και μεγάλους.
Εμβολιασμένους και ανεμβολιαστους (τους δευτερους συντομοτερα).
Ευπαθείς και αθλητικούς.
Οσους παιρνουν βιταμινες, προπολη, και ματζουνια και οσους δεν παιρνουν.
Όχι μια φορά. Αρκετές φορές. Ίσως μια φορά κάθε 1-3 χρονια (ανάλογα με την ηλικία και το lifestyle).
Θα μας μάθει και θα τον μαθουμε για τα καλά.
Απο ολες αυτες τις φορες, μονο την πρωτη φορα ομως θα μας βρει εντελως ανοσιακα γυμνους.
👉Οσοι απομεινατε πατε εμβολιαστειτε εστω για αυτην την πρωτη φορα και μην το πειτε σε κανεναν. Απο οτι φαινεται η κοινωνια εχει αποφασισει οτι δεν θελει να σας περιμενει αλλο. Μπηκαμε στο τελικο ξεκαθαρισμα του πρωτου γυρου. Στο βιαιο αυτο ξεκαθαρισμα η τεραστια πλειοψηφια οσων πεθαινουν θα ειναι απο εσας τους ανεμβολιαστους. Η οποια ‘διαπραγματευτικη’ σας ισχυ (δικαιη ή αδικη) στην διαχειριση της πανδημιας εχει πλεον τελειωσει και πλεον απλα ρισκαρετε την υγεια σας χωρις λογο. Οσο θυμο και να νοιωθετε, το να παιζετε αυτοκαταστροφικα με την υγεια σας δεν αποτελει καμμια επαναστατικη πραξη. Ειναι κριμα. Εστω και τωρα πηγαίνετε να κανετε το εμβολιο. Καντε το για εσας και τους δικους σας. Μην ακουτε κατεργαρηδες και τσαρλατανους. Αυτοι την παρτη τους κοιτανε.