4 νέα δώρα για όσους κάνουν το εμβόλιο που θα ανεβάσουν το ποσοστό στο 90%!
Βρείτε μας στο

Με τις επιπτώσεις της σχεδόν πρωτοφανούς κρίσης στις τιμές ενέργειας να γίνονται αντιληπτές κυρίως στις τσέπες των πολιτών, οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρώπης αναζητούν τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος για να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται ενόψει χειμώνα.

Τη δραματική κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις περιέγραψε πρόσφατα το Bloomberg σημειώνοντας ότι η διακοπή ρεύματος εξετάζεται είναι όμως η έσχατη λύση. Θα προηγηθεί η σύσταση στους πολίτες να χαμηλώσουν τους θερμοστάτες και να κάνουν πιο σύντομο ντους, να μειωθεί η θερμοκρασία στις δημόσιες πισίνες και να κλείνει ο εξωτερικός φωτισμός των δημόσιων κτιρίων τη νύχτα.

Στη συνέχεια θα γίνει έκκληση στις ενεργοβόρες εταιρείες (πολλές από τις οποίες έχουν ήδη προκαθορισμένες συμφωνίες με τις κυβερνήσεις), να μειώσουν τη χρήση και αν και τότε τα πράγματα δεν βελτιωθούν θα ακολουθήσουν οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος.

Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν τις απροειδοποίητες διακοπές οι οποίες εκτός του ότι θα ταλαιπωρήσουν αφάνταστα τους πολίτες θα δώσουν ένα ακόμη χτύπημα στην οικονομία των χωρών.

Την ίδια ώρα το ελληνικό σχέδιο, πτυχές του οποίου παρουσίασε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ορίζει τις ώρες αιχμής στην Ελλάδα. Το τρίωρο δηλαδή που θα μειώνεται υποχρεωτικά η κατανάλωση ρεύματος στη χώρα μας για να βγει ο χειμώνας (Η εναλλακτική που υπάρχει αν το σχέδιο δεν πετύχει είναι οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος).

Μιλάμε σύμφωνα με τον υπουργό για τις 3 ώρες μεταξύ 18:00- 21:00. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να μειωθεί δραστικά το ρεύμα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος:

«Βασική προτεραιότητα παραμένει και η εξοικονόμηση ενέργειας. Η Ελλάδα τους επόμενους μήνες έχει στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%. Άρα η προσπάθεια όλων μας είναι να περιορίσουμε την χρήση ενεργοβόρων συσκευών από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, οι συσκευές αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιούνται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας»

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Εάν το σχέδιο δεν πετύχει τον στόχο του και δεν επιτευχθεί η μείωση που απαιτείται (τα πάντα θα κριθούν από το πόσο βαρύς θα είναι ο φετινός χειμώνας) τότε θα ακολουθήσει… σκληρό ροκ με τις προγραμματισμένες διακοπές να είναι πλέον μονόδρομος.