Αναγνώρισε το πρόσωπο της μυθολογίας από 1 φωτό: Σε αυτό το κουίζ μόνο 1% κάνει το 10/10! Εσύ;
Βρείτε μας στο

H αγάπη του Menshouse για την ελληνική μυθολογία είναι αδιαμφησβήτητη και το αποδεικνύει 5 χρόνια τώρα με άρθρα, κουίζ και αφιερώματα στον λατρεμένο αυτόν επιστημονικό κλάδο που ασχολείται με τη μελέτη των μύθων και ιδιαίτερα των ελληνικών.

Η ελληνική μυθολογία διδάσκεται σαν μάθημα σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει δώσει έμπνευση σε ατέλειωτα έργα του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας, της ζωγραφικής, της γλυπτικής, του θεάτρου, της μουσικής αλλά και των σύγχρονων μορφών της ποπ κουλτούρας.

Τα ονόματα των προσώπων της ελληνικής μυθολογίας είναι αμέτρητα. Θεότητες, ήρωες, τιτάνες, γίγαντες, τέρατα, υβρίδια και άλλες μυθολογικές μορφές που συνδέονταν μεταξύ τους σε ιστορίες στις οποίες η μάχη του καλού και του κακού δεν είχε πάντα το ευτυχισμένο τέλος που αναμένονταν.

Μπορείς να αναγνωρίσεις 10 μυθικές μορφές από την ελληνική μυθολογία μόνο αν σου δώσουμε μία φωτογραφία τους από τις απεικονίσεις τους στην τέχνη;

Θα έχεις 5 λεπτά για να τις βρεις όλες και μία μικρή βοήθεια από την περιγραφή τους.

Θα τα καταφέρεις να αριστεύσεις στο πιο μυθικό κουίζ;

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΕΚΚΙΝΗΣΗ