Όλοι χάνουν στις ίδιες 3 ερωτήσεις: Θα κάνεις πάνω από 7/10 στο κουίζ ελληνικής γεωγραφίας ανώτατης δυσκολίας;

Αν κάνεις πάνω από 7/10, τότε πρέπει να έχεις αποστηθίσει απ' έξω τον χάρτη

Βρισκόμαστε κι επίσημα στο μονοπάτι για το τέλος Ιουλίου, διάστημα στο οποίο πληθαίνουν οι άδειες, άρα πληθαίνει και ο κόσμος που μπαίνει στα πλοία για να ξεχυθεί στα νησιά.

Πόσοι όμως απ’ όλους εμάς-εσάς-αυτούς που θα μπουν στο πλοίο, ξέρουν καλά τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν, τι νησιά θα συναντήσουν μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους και γιατί, τελικά, το πλοίο τους χρειάζεται τόση ώρα για να φτάσει εκεί; Ή γιατί κάποια νησιά τα βλέπεις μόνο από Λαύριο, άλλα από Ραφήνα κι άλλα από Πειραιά;

Για να τεστάρεις το πόσο καλός είσαι και να μη σε πιάσει κανένας δημοσιογράφος στο λιμάνι, κανένας Τσελίκας, να σε ρωτήσει τίποτα γεωγραφικό και πεις καμιά κοτσάνα που θα σε κάνει πρώτη μούρη στο Luben, φτιάξαμε ένα τεστ για να μας πεις πού βρίσκονται 10 νησιωτικοί προορισμοί.

Όχι μόνο σε ποια συστάδα ανήκουν, αν είναι δηλαδή Κυκλάδες, Ιόνια Νησιά, Δωδεκάνησα, Σποράδες ή Βορειοανατολικό Αιγαίο, αλλά και με ποια νησιά συνορεύουν σε κάποιες περιπτώσεις.

Αν έχεις τις βασικές γνώσεις ελληνικής γεωγραφίας, τότε ένα 6 ή 7 στα 10 θα το κάνεις. Η μαγκιά όμως και η απόδειξη γνώσης δεν είναι σε αυτό το σκορ. Μόνο το 8/10 και πάνω θα σε ανεβάσει στα μάτια μας. Καλά, αν κάνεις και 10/10, τότε σου δίνουμε τη δουλειά μας για να φτιάχνεις εσύ τέτοια κουίζ-κρεμάλας από δω και πέρα.

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ