Πάνω από 8/10 άθλος: Περνάς το τεστ ελληνικής ιστορίας που θα δυσκόλευε και τον νικητή του «Εκατομμυριούχου»;

Από την αρχαία μέχρι τη σύγχρονη ιστορία.

Αγαπάς την ελληνική ιστορία και πιστεύεις πως γνωρίζεις τα πάντα; Αγαπάς τα τεστ ελληνικής ιστορίας; Η ελληνική ιστορία είναι ένα ατελείωτο ταξίδι γεμάτο συγκλονιστικά γεγονότα, ηρωικές μορφές και σπουδαίες εξελίξεις που διαμόρφωσαν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Από την εποχή των αρχαίων πόλεων-κρατών μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα, η πορεία αυτού του μικρού, αλλά γεωπολιτικά κρίσιμου έθνους, έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα.

Μέσα από το τέστ ελληνικής ιστορίας που ακολουθεί, θα δοκιμάσεις τις γνώσεις σου σε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν αυτήν την πορεία. Οι μάχες των Αθηναίων και των Σπαρτιατών, οι εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η αντίσταση απέναντι στους Πέρσες και αργότερα στους Οθωμανούς, αλλά και η αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελούν μόνο μερικά από τα πολυάριθμα κεφάλαια που γεμίζουν τις σελίδες της ιστορίας.

Το κουίζ καλύπτει ένα μεγάλο εύρος περιόδων και περιλαμβάνει ερωτήσεις για ηρωικές μάχες, προσωπικότητες-κλειδιά, κρίσιμες διπλωματικές συμφωνίες και ιστορικές αποφάσεις που άλλαξαν τον ρου της ελληνικής ιστορίας. Αν νομίζεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις σε αυτές τις δέκα «πονηρές» ερωτήσεις, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμαστείς. Και αν δεν τα καταφέρεις, μην ανησυχείς. Η ιστορία είναι πάντα εδώ για να μας μαθαίνει και να μας εμπνέει.

Αποτελέσματα κουίζ ελληνικής ιστορίας

8-10 σωστές απαντήσεις: Είσαι ο απόλυτος γνώστης της ελληνικής ιστορίας. Μήπως πρέπει να σκεφτείς να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό; Σίγουρα, δεν υπάρχει γεγονός που να μην ξέρεις.

5-7 σωστές απαντήσεις: Μπράβο. Οι γνώσεις σου είναι αρκετά καλές, αν και υπάρχουν κάποια κενά. Ίσως χρειάζεται να ξεσκονίσεις λίγο τις λεπτομέρειες της ιστορίας μας.

3-4 σωστές απαντήσεις: Εντάξει, έχεις κάποιες βασικές γνώσεις, αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που σου έχουν ξεφύγει. Ένα γρήγορο φρεσκάρισμα δεν θα ήταν κακή ιδέα.

0-2 σωστές απαντήσεις: Χμμ… Η ελληνική ιστορία δεν είναι το δυνατό σου σημείο, ε; Δεν πειράζει, μπορείς πάντα να μάθεις περισσότερα με λίγο διάβασμα.