– Το αήττητο Πολεμικό Ναυτικό. Ένα βιβλίον για την δράση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που δεν έχει υποστείλει ποτέ την σημαία!
Ιμια 1996: Η αλήθεια. Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά την τραγωδία, μια μονογραφία που αποκαλύπτει τι έγινε πριν, κατά την διάρκεια και μετά την τραγική νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996.
Μονογραφία «Πόλεμος και Ιστορία»: Έλληνες κατά Ρωμαίων. Η σκληρή αναμέτρηση των δύο μεσογειακών λαών που καθόρισε το μέλλον την Ευρώπης
Πόλεμος & Ιστορία: Βυζάντιο – Η ελληνική αυτοκρατορία. Ενα συλλεκτικό τεύχος-μονογραφία που περιγράφει πώς η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, μετατράπηκε σε Ελληνική Αυτοκρατορία.
Πάνω απ’όλα στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ μπορείτε να διαβάσετε την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για το πώς η είσοδος της χώρας στα Μνημόνια το 2010, μετατράπηκε σε εθνική κρίση.
Πώς η χώρα αντιμετωπίζει πλέον αντιμετωπίζει το δίλημμα, «Ήττα ή φινλαδοποίηση», ως απόρροια των φοβικών πολιτικών ηγεσιών του παρελθόντος και των ενδοτικών ηγεσιών της τελευταίας δεκαετίας που εκχώρησαν χωρίς «δεύτερη σκέψη» εθνική κυριαρχία με τρία διαδοχικά Μνημόνια.
Μια μελέτη, που όμως δεν περιορίζεται σε διαπιστώσεις και στον εντοπισμό των βασικών κινδύνων, αλλά περιλαμβάνει και ρεαλιστικές προτάσεις, προκειμένου η κρίση να μην μετατραπεί σε εθνική ήττα.
Ακόμα και στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί:
– S-300 PMU1: Άμεση ανάγκη αναβάθμισης του κορυφαίου ελληνικού αντιαεροπορικού συστήματος
Από την διεξαγωγή της άσκησης «Λευκός Αετός ’13» αποδείχθηκε η πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητα του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 PMU-1 το οποίο είναι ενταγμένο στην ελληνική αεράμυνα. Από τότε όμως έχουν περάσει ήδη 7 χρόνια και το σύστημα αεράμυνας της ΠΑ που έχει επιφορτιστεί με την αντιαεροπορική προστασία του Ν.Α.Αιγαίου χρειάζεται άμεση και επείγουσα αναβάθμιση, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές συνθήκες, έτσι όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στο ελληνοτουρκικό «μέτωπο».
– Ανθυποβρυχιακός Πόλεμος στο Αιγαίο: Επιχειρήσεις κατά υποβρυχίων σε κλειστές θάλασσες
Στις κλειστές θάλασσες όμως και ειδικότερα στο Αιγαίο, υπάρχουν σημαντικά δεδομένα τα οποία διαφοροποιούν τον αγώνα κατά υποβρυχίων, από ότι στις ανοικτές θάλασσες. Ιδιαίτερα σήμερα όπου τόσο το ΠΝ όσο και το τουρκικό Ναυτικό εμπλέκουν νέα υποβρύχια τεχνολογίας AIP.
– ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LFI: Οι Ρώσοι αναζητούν τον διάδοχο του MiG-29
Tα τελευταία 30 χρόνια η ρωσική αεροπορική βιομηχανία, εστίασε τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη νέων προγραμμάτων μαχητικών αεροσκαφών. Αυτά είχαν ως κύριο στόχο την αντικατάσταση των μαχητικών Su-27 και MiG-29 που αποτελούσαν την «ραχοκοκαλιά» της ρωσικής Αεροπορίας.
Το πρώτο από αυτά, το PAK FA, απέδωσε το μαχητικό Su-57. Υπήρχε όμως και ένα άλλο πρόγραμμα το οποίο είχε ως στόχο την αντικατάσταση των MiG-29.
– ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΕΔΙΟΥ ΜΑΧΗΣ: Oι δυνατότητες του Eλληνικού Στρατού
Η γρήγορη εξεύρεση της θέσης του εχθρού και η άμεση εκπομπή πυρών προς την κατεύθυνσή του ήταν πάντα ένα από τα βασικότερα προβλήματα που έπρεπε να επιλύσει κάθε στρατιωτικός διοικητής, είτε στο έδαφος, στη θάλασσα ή τον αέρα. Αυτό αποτελεί κατά τεκμήριο αντικείμενο των αποστολών αναγνώρισης.
Το άρθρο αναλύει τις δυνατότητες του Ελληνικού Στρατού στο τομέα.
– Υποβρύχιος Στόλος ΠΝ: Ανάγκη άμεσης έναρξης προγράμματος ναυπήγησης τεσσάρων νέων υποβρυχίων
Η πρόσφατη ολοκλήρωση της ναυπήγησης του τουρκικού υποβρυχίου τύπου 214ΤΝ του Pirireis, του πρώτου εκ των έξι που προγραμματίζονται για ναυπήγηση, σημαίνει ότι τη νέα δεκαετία του διανύουμε θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση της Τουρκίας σε υποβρύχια νέας τεχνολογίας AIP.
Την ίδια ώρα το ΠΝ πρέπει να αναζητήσει λύσεις για την αντικατάσταση της κλάσης «Γλαύκος» αρχικά και «Ποσειδών» στην συνέχεια έχοντας όμως λύσει πρώτα θέματα όπως αυτό της προμήθειας νέων τορπιλών.
ΚΡΙΜΑΙΑ: Εξι χρόνια μετά την αστραπιαία επιχείρηση – Πώς η Ρωσία ανέκτησε την χερσόνησο
Η 28η Φεβρουαρίου του 2014 θα καταγραφεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως η ημερομηνία που για πρώτη φορά μετά τον Β’ ΠΠ η Ρωσία πραγματοποίησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη. Έστω και αν αυτή η επιχείρηση υπαγορεύτηκε από την ανάγκη υπεράσπισης του ρωσόφωνου πληθυσμού της Κριμαίας.
ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ: Θα δεχτεί η Αθήνα να πάει το θέμα στην Χάγη;
Η Τουρκία επανέφερε επιτακτικά ξανά στην δημοσιότητα την συζήτηση για την αποστρατικοποίηση 16 ελληνικών νησιών μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Η ίδια ακριβώς απαίτηση, (για αφοπλισμό των νήσων) εκφράστηκε και από τον ηγέτη της κεμαλικής αντιπολίτευσης Κ.Κιλιντσάρογλου ο οποίος εκτός των 16 νησιών ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ και την επιστροφή της Κρήτης στην τουρκική κυριαρχία!
ΙΣΤΟΡΙΑ
Το «Καρέ των Άσσων»: Το πρώτο ακροβατικό σμήνος της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας
Το «Καρέ των Άσσων» ήταν το πρώτο ακροβατικό Σμήνος της ΕΒΑ που δημιουργήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα από τον τότε Επισμηναγό Κ.Κόκκα. Αυτό γιατί η Αεροπορία στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια των αρχών της δεκαετίας του ‘50 δεν ήθελε και ίσως δεν είχε την πολυτέλεια ενός τέτοιου Σμήνους. Οι αντιλήψεις όμως αυτές ξεπεράστηκαν από τα ίδια τα γεγονότα αλλά κυριότερα από το πείσμα των Ελλήνων Αεροπόρων.