Θα καταφέρει ο Χάμιλτον να φτάσει το Σουμάχερ;
Βρείτε μας στο
Plus

Θα καταφέρει ο Χάμιλτον να φτάσει το Σουμάχερ;

Μια σπουδαία χρονιά, για ένα σπουδαίο οδηγό που το 2020 μπορεί να κερδίσει το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του.

Ο Χάμιλτον είναι αδιαμφισβήτητα ο «βασιλιάς» στις πίστες της Φόρμουλα 1, αφού τα τελευταία 6 χρόνια έχει κερδίσει 5 φορές το Πρωτάθλημα. Πέρυσι μάλιστα, πανηγύρισε τον 6ο τίτλο του, στο Γκραν Πρι του Όστιν των ΗΠΑ, πριν το τυπικό κλείσιμο της σεζόν.

Εκεί, παρότι τερμάτισε στη 2η θέση, ήταν πλέον αδύνατο να τον ξεπεράσει κάποιος βαθμολογικά ό,τι και να γινόταν σε Βραζιλία και Αμπού Ντάμπι. Ο διάσημος οδηγός αφιέρωσε τον τίτλο στην οικογένεια του θρυλικού Νίκι Λάουντα, ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή 6 μήνες πριν.

Για το Λιούις Χάμιλτον φαίνεται ότι όλα είναι πιθανά, αφού είναι ο μόνος που έχει πλησιάσει αγωνιστικά το Σουμάχερ τόσο πολύ. Αυτή τη στιγμή έχει έναν τίτλο λιγότερο από το Σουμάχερ, ο οποίος κατέκτησε 7 τίτλους στη διάρκεια της καριέρας του. Εάν λοιπόν κερδίσει και το πρωτάθλημα του 2020, θα μοιράζεται την 1η θέση σε αριθμό πρωταθλημάτων μαζί με τον καλύτερο όλων των εποχών.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται ο Άγγλος οδηγός, ο οποίος εκτός από τους τίτλους χρειάζεται ακόμα μόλις 8 νίκες για να ξεπεράσει τις 91 που έχει Σουμάχερ. Με μέσο όρο 10 νίκες ανά σεζόν από το 2014, είναι πολύ πιθανό φέτος να είναι η χρονιά που θα ισοφαρίσει σε τίτλους το Σουμάχερ και θα τον ξεπεράσει σε νίκες. Η χρονιά άλλωστε ξεκινάει τώρα, με το Γκραν Πρι της Αυστραλίας στις 15 Μαρτίου.

Πολύ σημαντική η φετινή χρονιά για τον Άγγλο οδηγό, αφού είναι η ευκαιρία του να φτάσει των κορυφαίο των κορυφαίων στο άθλημα. Οδηγώντας το καλύτερο μονοθέσιο της Mercedes, θα προσπαθήσει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Άλλωστε για τη σεζόν 2020 το στοίχημα F1 της bwin δείχνει φαβορί και πάλι το Χάμιλτον. Έχοντας κατακτήσει σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, ο Χάμιλτον φαίνεται να μην έχει χάσει δυνάμεις και παραμένει το ισχυρότερο «χαρτί» στις πίστες.

Εξάλλου για τον Χάμιλτον, τα στατιστικά μιλάνε από μόνα τους. Κατέχει την πρωτιά στις συνολικές pole positions, μετρώντας 88, αλλά και σε αυτές που συνδυάστηκαν με νίκη στον αγώνα, αφού έχει 49. Έχει ανέβει στο podium συνολικά 150 φορές σε 248 αγώνες, σημειώνοντας 60,48% ποσοστό επιτυχίας- το μεγαλύτερο έως σήμερα. Τέλος, βαθμολογικά έχει τους περισσότερους πόντους.

Καθώς το φετινό πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 ξεκινάει, ο Χάμιλτον υπόσχεται να αγωνιστεί για το πιο σπουδαίο τίτλο από όλους… εκείνον του καλύτερου όλων των εποχών. Μια σπουδαία χρονιά, για ένα σπουδαίο οδηγό που το 2020 μπορεί να κερδίσει το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του.