Κουίζ για... Υπουργεία: Πόσο καλά ξέρεις ποιοι βουλευτές είναι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;
Βρείτε μας στο
Παιχνίδια

Κουίζ για… Υπουργεία: Πόσο καλά ξέρεις ποιοι βουλευτές είναι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Όταν πρόκειται για τα mainstream υπουργεία ξέρεις τους πάντες. Τι συμβαίνει όμως με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για παράδειγμα;

Όταν ζεις σε μια χώρα που από το 2015 και μετά έχει κάνει δύο κοινοβουλευτικές εκλογές, ανέδειξε μια κυβέρνηση που έκανε δύο ακόμα ανασχηματισμούς, είναι λογικό να χάνεις κάπου τη μπάλα.

Ακόμα πιο λογικό να μην έχεις όρεξη να ασχοληθείς.

Ποιος ήταν στο τάδε υπουργείο, ποιος τον αντικατέστησε, πού μετακινήθηκε κτλ. Άσε που το ενδιαφέρον σου κινείται σε πολύ συγκεκριμένα υπουργεία. Υγείας, Οικονομικών, Κοινωνικής Ασφάλισης και Εργασίας.

Αυτά κοιτάς πρωτίστως και άπτονται της καθημερινότητας.

Αν τύχει ποτέ να δεις όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, υφυπουργούς, αναπληρωτές, αρμόδιους υπουργούς, τότε θα δεις πολλά άγνωστα ονόματα και άγνωστες φάτσες. Τσίπρας και Καμμένος είναι τα πρόσωπα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από κάτω τους στην ιεραρχία δημοτικότητας είναι οι Παππάς – Πολάκης – Φλαμπουράρης και φυσικά ο «μπαλαδόρος», Γιουκλίντις Τσακαλώτος.

Υπάρχουν αυτοί που γνωρίζουν 3-4 ακόμα από τους υπόλοιπους. Αυτοί που ειλικρινά δεν καίγονται καθόλου να μάθουν ποιος είναι στο Ναυτιλίας για παράδειγμα. Τέλος, είναι αυτοί που είτε λόγω δουλειάς (δημοσιογράφοι π.χ.) είτε λόγω διαστροφής γνωρίζουν ακόμα και τους υπεύθυνους κυλικείων στα υπουργεία.

Πολλά υπουργεία έχουν στην ουσία ίδιο αντικείμενο. Αν με ρωτήσεις για παράδειγμα την διαφορά του Οικονομικών με το Οικονομίας και Ανάπτυξης, δεν έχω ιδέα.

Για να αισθανθείς άνετα κι εγώ καθώς έφτιαχνα αυτό το κουίζ συνειδητοποίησα ότι ζήτημα είναι να ξέρω το 50%.

Ναι εντάξει, ψέματα λέω. Το 50% είναι πολύ αισιόδοξο ποσοστό. Μου φαίνεται ανήκω με το ένα πόδι στην πρώτη κατηγορία και με το άλλο στη δεύτερη.

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα