Απανωτά sold out σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι: Η κωμική παράσταση από τους κορυφαίους κωμωδιογράφους επιστρέφει
Βρείτε μας στο
Πολιτισμός

Έδινες μάχη για μια θέση: Η μαύρη κωμωδία με τα απανωτά sold out σε όλη την Ελλάδα

Θα συνεχιστεί και το φετινό φθινόπωρο και, λογικά, μέχρι το επόμενο Πάσχα
Menshouse Team

Την πρώτη χρονιά δεν σου είπαμε τίποτα. Την δεύτερη σε στραβοκοιτάξαμε. Ε, την τρίτη δεν έχεις δικαιολογία. Αν δε δεις ούτε φέτος μια από τις καλύτερες κωμωδίες του ελληνικού θεάτρου, θα είσαι άξιος της μοίρας σου. Η παράσταση Μπαμπάδες Με Ρούμι, σε περιμένει.

Οκ, προφανώς αστειευόμαστε, αν δε θες να την δεις, δεν πειράζει, αλλά πραγματικά θα έχεις χάσει, διότι τις προηγούμενες δύο σεζόν συν τις δύο καλοκαιρινές περιοδείες που έκανε το έργο σε όλη την Ελλάδα, όσοι την είδαν, ειδικά εκτός Αθηνών, ευχήθηκαν να είχαν ακόμα μια ευκαιρία να τη δουν.

Πρόκειται για μια από τις δύο παραστάσεις που υπογράφουν οι Μιχάλης Ρέππας-Θανάσης Παπαθανασίου, δύο κορυφαίοι σεναριογράφοι κωμωδίας, δύο κωμωδιογράφοι που η απουσία τους για μια διετία από την ελληνική τηλεόραση (από το Συμπέθεροι Απ’ Τα Τίρανα), μας έκανε να τους αναζητάμε. Ευτυχώς, φέτος μας φέρνουν την Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα.

Εκτός από την τηλεοπτική δόση, μπορείς να πάρεις και την θεατρική δόση με την παράσταση Μπαμπάδες Με Ρούμι, που στη 2η χρονιά της άλλαξε καστ, με τον Κωνσταντίνο Γαβαλά να παίρνει τη θέση του Κώστα Κόκλα και τη Νίκη Λάμη να αντικαθιστά την Τζόυς Ευείδη.

Τι πραγματεύεται η παράσταση

Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι οι 6 χαρακτήρες του έργου και όλες τους οι κινήσεις είναι γύρω από μια κληρονομιά 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα-φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν και κοιμούνται ήσυχοι υφαίνοντας ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης.

Στη σύγχρονη αυτή εκδοχή του έργου, οι ήρωες, πλέον πρόσωπα της καθημερινότητας, μας υπενθυμίζουν τις διαχρονικές αδυναμίες της κοινωνίας μας, καθώς παλεύουν να αποδείξουν ποιος θα καταφέρει να μείνει ζωντανός για να πάρει την περιουσία.

Την αποθέωσε ο Βλάσης Μπονάτσος: Η ηθοποιός που παρουσίασε το πρώτο «Ok» ήταν μια απ’ τις ομορφότερες Ελληνίδες των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αποθέωσε ο Βλάσης Μπονάτσος: Η ηθοποιός που παρουσίασε το πρώτο «Ok» ήταν μια απ’ τις ομορφότερες Ελληνίδες των 90’s

Σημείωμα των δημιουργών (από την παρουσίαση του βιβλίου για την παράσταση)

«Στη δεκαετία του ’80 γεννήθηκε μια νέα εποχή αμοραλισμού και ελαφρότητας. Τα πάντα μπορούν να γίνουν χωρίς επιπτώσεις αλλά και χωρίς τύψεις. Γιατί οι τύψεις είναι αποτέλεσμα της συνείδησης. Και αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική διαφορά της σημερινής κοινωνίας με τη χθεσινή. Η έλλειψη συνείδησης.

Πράμα που κάνει τα μικρά καθημερινά μας εγκλήματα να μοιάζουν ασήμαντα, αναίτια και γελοία. Δεν έχουν καν τη γοητεία της ανηθικότητας. Το μαύρο μεγαλείο του κακού όταν γίνεται με επίγνωση. Στους ”Μπαμπάδες με ρούμι” προσπαθήσαμε να γράψουμε την ιστορία ενός τέτοιου εγκλήματος. Την κωμωδία έξι ανάπηρων, ανόητων, ανήθικων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων».

Ταυτότητα παράστασης

Σενάριο: Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκη Λάμη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Πρεμιέρα: 2/10

Ημέρες και ώρες παραστάσεων (λογικά θα είναι ίδιες με τις περσινές)
Τετάρτη: 20:00
Πέμπτη-Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00 & 21:00
Κυριακή: 20:00
Διάρκεια παράστασης: 120’ (με διάλειμμα)

Θέατρο Αλίκη
Αμερικής 4, Αθήνα