Σταύρος Νιάρχος
Βρείτε μας στο
Πολιτισμός

Πώς θα είναι το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος δυο μήνες μετά την παράδοσή του στο δημόσιο (Pics)

60 ημέρες είναι αρκετές για να γίνουν δραματικές αλλαγές στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος;

Σε μια τελετή στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου παρευρέθησαν 1200 άτομα ακριβώς, το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος παραδόθηκε επισήμως και με κάθε τιμή στο ελληνικό δημόσιο, ώστε αυτό να αναλάβει από εδώ και εμπρός της διαχείρισή και την εκμετάλλευσή του. Στην τελετή μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος όπως επίσης και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το παρών έδωσαν πρώην πρωθυπουργοί καθώς και άνθρωποι του πολιτισμού. Στο τέλος έπεσαν και αρκετά βεγγαλικά έτσι για το yolo. Mεγαλεία.

Στο άκουσμα της είδησης πολύ κόσμος (οι γνωστοί χρήστες του Twitter δηλαδή) έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Ήταν σα να μάθαιναν ότι έχαναν έναν πολύ δικό τους άνθρωπο. Σα να κέρδισε το Τζόκερ ο γείτονας που συμπλήρωνε δελτίο για πρώτη φορά στη ζωή του. Σα να τους έφαγαν το μπιφτέκι τους.

Για πρώτη φορά τόσο σοκαρισμένοι αντέδρασαν με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν, σχολιάζοντας το γεγονός με τα πιο ειρωνικά σχόλια. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ξημεροβραδιάζονταν στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος δεν άντεξαν στη σκέψη ότι θα χαθεί από τα χέρια ιδιωτών και θα περάσει στο δημόσιο. Ένιωσαν να χάνουν ένα μέρος της νιότης τους. Μέγαρο Μουσικής, Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, Caramela και όπου τραγουδάει κάθε χρόνο ο Γιώργος Μαζωνάκης. Αυτά τα ιερά κτήρια δεν τα ακουμπάς ελληνικό δημόσιο. Θα σέβεσαι.

Πεπεισμένοι οι περισσότεροι ότι το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος διανύει τις τελευταίες ημέρες ευημερίας και ακμής του και ότι από εδώ και εμπρός αρχίζει η πτώση, η παρακμή και η πολιτιστική του ισοπέδωση έσπευσαν να ξεσπάσουν στα social media. Το Νιάρχος θα γίνει ερημικό τοπίο.

Νιάρχος 20

Με βάση όσα διαβάσαμε, άλλα δικαιολογημένα, άλλα υπερβολικά, άλλα διαβάζοντας πολύ λεπτομερώς την προσωπική τους κρυστάλλινη σφαίρα προσπαθήσαμε να οπτικοποιήσουμε όσα προέβλεψαν και φοβούνται ότι θα γίνουν στο άμεσο μέλλον. Πόσο άμεσο; Μόλις δυο μήνες μετά.

Δείτε τις εικόνες δυστοπίας από το στολίδι μας, από το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, όταν συμπληρωθούν δυο μήνες από την αποψινή ημέρα.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s