Διάσημοι, λεφτάδες και (τέρμα) ατάλαντοι
Βρείτε μας στο
Πρόσωπα

Διάσημοι, λεφτάδες και (τέρμα) ατάλαντοι

Κάθε άνθρωπος έχει κάπου μια ροπή και μια ικανότητα που μπορεί να του προσφέρει τα προς το ζην. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για συγκεκριμένους διάσημους που έβγαλαν τα προς το ζην 30 ατόμων δίχως τρομερά skills.

Για πόσους ανθρώπους έχεις σκεφτεί έντονα το «βγάζει τόσα λεφτά αυτός; κοίτα να δεις κάτι αδικίες που συμβαίνουν στη ζωή»; Για πάρα πολλούς πιθανότατα. Όπως αρκετοί θα το έχουν σκεφτεί για σένα. Και για μένα. Γράψε λάθος. Εσύ κι εγώ δεν βγάζουμε πολλά λεφτά. Πολλοί από αυτούς που για χρόνια τους συντροφεύει η ταμπέλα «Διάσημοι» δεν επέδειξαν ποτέ κάποιο ίχνος ικανότητας ή τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να εξακολουθούν να βγάζουν λεφτά με τη σέσουλα.

Ναι οκ, προφανώς και δεν γεννήθηκα σήμερα. Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο από τέτοιου είδους αδικίες, αλλά εδώ μιλάμε για πιο αναστρέψιμα πράγματα, με την έννοια ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος διαιώνισης της υπερπροβολής και αποθέωσης των συγκεκριμένων ατόμων. Έφτασαν πολύ γρήγορα στο να κερδίσουν πράγματα υλικά και άυλα, ώστε σταμάτησαν να προσπαθούν; Ίσως. Το τελικό ζύγι πάντως δεν αλλάζει.

1. Μαράια Κάρεϊ: Πολλοί θα αντιδράσουν και θα υπερθεματίσουν για τη φωνή της. Μόνο που αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια αγαπητοί. Εδώ και μια 10ετία το λιγότερο, η Μαράια είναι κυριολεκτικά ο μεγαλύτερος πουθενάς που υπάρχει και όμως εξακολουθούν να ασχολούνται μαζί της. Πριν δυο χρόνια η τουρνέ της στην Άπω Ανατολή συνοδεύτηκε από τρελή γιούχα, είναι απίστευτη ψωνάρα και η κίνηση της να μπει στο μετρό για να δείξει ότι είναι απλή, μάλλον το αντίθετο έδειξε.

Διάσημοι, λεφτάδες και (τέρμα) ατάλαντοι

Για τα εγκεφαλικά της κύτταρα που πρέπει να είναι ελάχιστα πλέον, ας μην μιλήσουμε. Η Μαράια κεφαλαιοποιεί το παρελθόν της και την πέραση της σε δισεκατομμυριούχους. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν αυτή η αποτυχία στο φετινό πρωτοχρονιάτικο σόου Dick Clark’s Rockin’ Eve, όπου το play back της άφωνης Κάρεϊ λειτουργούσε αντ΄αυτής κι εκείνη έκανε για λίγο lip sync, κουράστηκε και αποχώρησε. Πολύ εύστοχα είπαν ότι αυτός ο τραγέλαφος ήταν το καταλληλότερο κατευόδιο για το 2016!

2. Τζάστιν Μπίμπερ : Ο τελευταίος του δίσκος δείχνει ότι ίσως να πρέπει να του δώσουμε λίγο χρόνο ακόμα μπας και ωριμάσει μουσικά, αφού το Movement είναι ένα πολύ καλό άλμπουμ. Αλλά για μισό λεπτό. Γιατί να θεωρήσουμε ότι το προϊόν είναι αποτέλεσμα δικών του επιλογών; Οι άνθρωποι γύρω του είναι που το έστησαν κυρίως και γι΄αυτό μπορούμε να διατεινόμαστε με την ίδια ένταση ότι ο Μπίμπερ δεν δικαιολόγησε ποτέ όλον αυτό τον χαμό. Αυτό που κάνει καλύτερα ο JB είναι να ποζάρει με έπαρση για το κορμί του και να προσπαθεί να δείξει ότι έχει σωματικά προσόντα (λέγε με διαφήμιση για την Calvin Klein).

Διάσημοι, λεφτάδες και (τέρμα) ατάλαντοι

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

3. Κιμ-Κλόε Καρντάσιαν και Κάιλι Τζένερ : Δεν υπήρχε περίπτωση να μη μπουν στη λίστα αυτές και ο μόνος λόγος που δεν βάζουμε την Κόρτνι ή την Κένταλ είναι γιατί δείχνουν να διαθέτουν ένα quality. Έστω και μικρό. Οι άλλες τρεις είναι χαζομπίμπο ως το μεδούλι, αλλά έφτασαν τόσο ψηλά χάρη στο ότι είναι μεγάλες σκύλες και ξεζουμίζουν κόσμο.

4. Άστον Κούτσερ :

Διάσημοι, λεφτάδες και (τέρμα) ατάλαντοι

Η Μίλα Κούνις την γλυτώνει, γιατί υπάρχει μια ελπίδα ότι στο μέλλον μπορεί να δείξει κάτι. Ο Κούτσερ όμως ότι ευκαιρία ήταν να πάρει την πήρε. Το καλύτερο που μπορεί να φτάσει είναι το μέτριο. Ο Άστον Κούτσερ είναι οι φακές του Χόλιγουντ. Ακόμα και ο Μπεν Άφλεκ έβγαλε από πάνω τη ρετσινιά του second actor in a leading actor’s body με το Argo και το Gone Girl. Ο Κούτσερ είναι ωραίος, έχει κάτι που αρέσει στις γυναίκες πολύ, αλλά το ταλέντο είναι ένας τόπος που δεν έχει διαβατήριο να επισκεφτεί.

5. Στίβεν Σίγκαλ : Αφού είδε ότι δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει στην υποκριτική – την οποία είχε χτυπήσει ανηλεώς ως σήμερα – έγινε πολίτης της Ρωσίας ώστε να διαφυλάξει όλα τα χρήματα που έχει βγάλει, όπως ο ομόσταβλος του στην αταλαντοσύνη, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Το βίντεο κάτω μιλάει μόνο του.

6. Κάλι Κουόκο : Συγγνώμη συγγνώμη συγγνώμη. Και από σένα Κάλι και από εμένα και από τους άντρες γενικά. Είσαι ένα τοτέμ, είσαι το σύμβολο της ελπίδας για εμάς τους φλώρους και geeks, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, υποκριτικά δεν στέκεις πουθενά. Το κόνσεπτ του Big Bang σε βοηθάει να το καμουφλάρεις. Το 1 εκατομμύριο που παίρνεις κάθε επεισόδιο δεν δικαιολογείται από πουθενά. Η πιο τρανή απόδειξη είναι ότι έξω από το μαντρί σε τρώνε οι λύκοι. (Δεν τα εννοούσα, τα παίρνω όλα πίσω, σε αγαπώ Κάλι!)

7. Σοφία Βεργκάρα : Χτύπημα νούμερο 2. Μετά απ΄αυτό να με πάτε για κρέμασμα στο Σύνταγμα παιδιά. Ίσως να φταίει η προφορά της, ίσως να φταίει ο ανάδρομος Ερμής, δεν ξέρω. Αλλά η πολυαγαπημένη Σοφία ενώ είναι αρκετά καλή στον ρόλο της, συνολικά δεν έχει καταθέσει κανένα σπουδαίο ταλέντο. Οκ, τα 40 εκατομμύρια που τσεπώνει το χρόνο από τη σειρά είναι στη λογική του «τα φέρνει, τα παίρνει», όμως το δάσος της καριέρας της θα ήταν άνυδρο αν αφαιρούσαμε αυτό το δέντρο.

8. Σάρον Στόουν – Πάμελα Άντερσον : Έχω ξεπεράσει τα όρια πλέον, αλλά τουλάχιστον με εκτιμάνε ο Λιακόπουλος κι ο Χίος για τις αλήθειες που σας αποκαλύπτω. Είναι καταπληκτικές γυναίκες, με ακτιβιστική δράση, κάνουν δωρεές σε οργανισμούς, φωνάζουν για την οικολογική καταστροφή και εκεί πραγματικά μπορούν να διαπρέψουν. Υποκριτικά πάντως, εκεί που έβγαλαν μπόλικα λεφτά, δεν επιβεβαιώσαν ότι έχουν ιδιαίτερο βάθος.

9. Κρις Πρατ : Δεν ξέρω αν σας άρεσε στο Guardians of the Galaxy ή στο Jurassic ή στο καινούργιο Passengers, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να έχει τέτοιο κασέ αυτός ο τύπος. Δεν λέω ότι είναι τέρμα ατάλαντος. Λέω ότι είναι τόσο μέτριος όσο ο Ιμπάρμπο.  Αφήνω ένα παραθυράκι ανοιχτό στην περίπτωση σου, μιας και έχει μέλλον μπροστά του για να με βγάλει λάθος.

* Δέχτηκα αρκετή πίεση να βάλω τον Άνταμ Σάντλερ. Αντιστάθηκα με σθένος και βγήκα νικητής. Ο Άνταμ Σάντλερ έχει ταλέντο. Απλώς το ξεχνάει πολύ συχνά στο κομοδίνο του!