10 λόγοι που ο Μέσι είναι 3 κλάσεις ανώτερος του Κριστιάνο
Βρείτε μας στο
Μπάλα

10 λόγοι που ο Μέσι είναι 3 κλάσεις ανώτερος του Κριστιάνο

Και, όχι: δεν περιμέναμε το χθεσινό εξωπραγματικό φάουλ του κοντού με την Μπιλμπάο για να βεβαιωθούμε…

Αν αναρωτιέστε πώς άρχισε ο καυγάς, τότε μάλλον θα πρέπει να ρίξετε την «ευθύνη» στο sdna.gr: όπως διαβάσαμε εκεί, λοιπόν, οι Ιταλοί πιστεύουν ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής από τον Λιονέλ Μέσι και υπάρχουν, λένε, 10 πολύ σημαντικά επιχειρήματα για να στηρίξουν την άποψή τους.

Γι’ αυτό, το menshouse- εύθικτο σ’ αυτά τα ποδοσφαιρικής ζωής και αγωνιστικού θανάτου ζητήματα- σηκώνει το γάντι που πέταξε προς άγνωστη κατεύθυνση η Gazzetta dello Sport και παρατάσσει 10 λόγους για τους οποίους ο Λίο είναι πολύ καλύτερος από τον Κριστιάνο.

10 λόγοι που ο Μέσι είναι 3 κλάσεις ανώτερος του Κριστιάνο

Μισό λεπτό ν’ ακονίσουμε τ’ αργεντίνικα μαχαίρια μας και πάμε.

Έτοιμοι;

1) Απτό ταλέντο: Ο Κριστιάνο είναι ένα κράμα θαύματος της φύσης και εκατομμυρίων εργατοωρών και κυριαρχεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο όντας 1.86 και 83 μυϊκά κιλά. Ναι, αλλά ο Μέσι κάνει ακριβώς το ίδιο, έχοντας τις διαστάσεις ενός στρουμφ (1.69 και 67 κιλά).

Τι καλύπτει την εμφανή διαφορά τους στα σωματικά προσόντα; Μα, φυσικά, το εξωγήινο ταλέντο.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

2) Ομαδικότητα: Η ιδεατή ενδεκάδα στο μυαλό του Πορτογάλου σταρ θ’ αποτελείτο από 6 Κριστιάνο κι άλλους 5 Ρονάλντο- ο μπαγάσας μπορεί να είναι παιχταράς, όμως η οίηση και η φιλαυτία του χτυπάνε μονίμως κόκκινο.

Από την άλλη, ο Αργεντινός είναι υπόδειγμα συμπαίκτη και δε διστάζει να «θυσιάσει» ένα δικό του γκολ προκειμένου να χριστεί σκόρερ και, φερ’ ειπείν, ο Νεϊμάρ. Η διαφορά των 44 ολόκληρων ασίστ μεταξύ τους από το 2009 και μετά που ο CR7 πήγε στη Μαδρίτη μιλά από μόνη της.

Και, όπως μπορείτε να καταλάβετε, λέει πολλά.

3) Καλύτερος ντριμπλέρ: Υπήρχε μια εποχή που ο Κριστιάνο, όταν ήταν στην Μάντσεστερ, μπορούσε να σ’ εντυπωσιάσει και με τις ντρίμπλες του. Όμως, υπήρχε. Πλέον ο Ρονάλντο μετά δυσκολίας περνάει πάνω από έναν αντίπαλο, έχοντας γίνει περισσότερο killer εντός περιοχής.

Από την άλλη, ο Λίο μπορεί να ντριμπλάρει δυο στρατιές αμυνομένων ακόμα κι ευρισκόμενος μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο, την ώρα, μάλιστα, που θα πραγματοποιεί υπερατλαντική κλήση.

Τα παραδείγματα, φυσικά, απειράριθμα…

4) Καλύτερος πασέρ: Αν θεωρήσουμε πως και οι δυο τους είναι εξίσου αποτελεσματικοί στα τελειώματα των φάσεων, τότε ακόμα και ο πιο ένθερμος οπαδός του Κριστιάνο θα συμφωνήσει πως ο Μέσι είναι καλύτερος πασέρ.

Προσοχή: όχι από άποψη διάθεσης να πασάρει (αυτό εξηγήθηκε και στο νούμερο 2), αλλά και από άποψη ικανότητας. Ο άσος της Μπαρτσελόνα μπορεί περάσει την μπάλα από τη μύτη της βελόνας, τη στιγμή που ο Ρονάλντο μετά βίας βλέπει την ίδια τη βελόνα.

10 λόγοι που ο Μέσι είναι 3 κλάσεις ανώτερος του Κριστιάνο

5) Καλύτερος εκτελεστής φάουλ: Μπορεί σε απόλυτα νούμερα να βρίσκονται κοντά, όμως αυτό έχει να κάνει με την απολεσθείσα ικανότητα του Πορτογάλου στις στημένες φάσεις. Πλέον, όταν η μπάλα περνάει το τείχος σ’ εκτέλεση φάουλ του CR7, ασυναίσθητα σου γεννάται η επιθυμία να χειροκροτήσεις δακρυσμένος.

Από την άλλη, ο Μέσι με το πέρασμα του χρόνου έχει βελτιωθεί αισθητά σ’ αυτόν τον τομέα, όπως απέδειξε για νιοστή τρίτη φορά και χθες.

6) Καλύτερος αμυντικός: Μοιάζει βλακώδες, εκ πρώτης όψης, μιας και μιλάμε για δύο επιθετικά οπλοπολυβόλα, όμως το παιχνίδι παίζεται και στις δύο μεριές, σωστά;

Ο Μέσι, λοιπόν, βάσει στατιστικών είναι- χωρίς να φτάνει στα επίπεδα, σ’ αυτόν τον τομέα, ενός Ρούνεϊ- απείρως καλύτερος αμυντικός, καθώς για κάθε ένα κλέψιμο του Πορτογάλου, αυτός κάνει 2.

Ok, δε θα του απονεμηθεί ποτέ το βραβείο του Defensive Player of the Year, αλλά…

10 λόγοι που ο Μέσι είναι 3 κλάσεις ανώτερος του Κριστιάνο

7)  Καλύτερη αντίληψη του ίδιου του παιχνιδιού: Ο Κριστιάνο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του μ’ έναν, μονάχα, τρόπο- τα γκολ. Άντε, στο τσακίρ κέφι και με καμιά ασίστ.

Η καθοριστική ενέργεια του Λίο, όμως, σ’ ένα ματς μπορεί να είναι ένα «σπάσιμο» της μπάλας, η ευστροφία του να μη χωθεί- από καθαρό εγωισμό- σε μια φάση προκειμένου να σκοράρει, ας πούμε, ο επερχόμενος Σουάρες, μια σέντρα για τους ημίψηλους νάνους της Μπαρτσελόνα- πέραν, φυσικά, των «προφανώς» τερμάτων που πετυχαίνει και των ασίστ που δίνει.

Πιο «σφαιρική», λοιπόν, αντίληψη του παιχνιδιού.

8) Καλύτερος στην «μετωπική»: Από το 2009 κι έπειτα (χρονιά, δηλαδή, που ο Ρονάλντο μετακόμισε στη Ρεάλ και η κόντρα τους έγινε πιο βάσιμη καθώς αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα) τα επιτεύγματα του Μέσι είναι απείρως πιο εντυπωσιακά: 5 πρωταθλήματα, 2 Champions League, 3 κύπελλα, 3 χρυσά παπούτσια και 5 χρυσές μπάλες, έναντι 1 πρωταθλήματος, 2 Champions League, 2 κυπέλλων, 3 χρυσών παπουτσιών και 3 τριών χρυσών μπαλών (έχει και μια τέταρτη από το 2008 που αγωνιζόταν στην Μάντσεστερ).

Τα νούμερα είναι, όπως φαίνεται και δια γυμνού, ποδοσφαιρικά απαίδευτου οφθαλμού, συντριπτικά υπέρ του Μέσι.

10 λόγοι που ο Μέσι είναι 3 κλάσεις ανώτερος του Κριστιάνο

9) Καλύτερα στατιστικά καριέρας: Οι αριθμοί, λένε, δεν ψεύδονται- και πώς θα μπορούσαν, άλλωστε;

Ο Μέσι μετρά 0.8 γκολ ανά ματς σκοράροντας ανά 71 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που ο Ρονάλντο έχει μέσο όρο καριέρας 0.69 (ένα γκολ κάθε 85 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα). Ο Αργεντινός υπερέχει και στις ασίστ, καθώς δίνει μία ανά 241 αγωνιστικά λεπτά και 59 δεύτερα, εν αντιθέσει με τον Πορτογάλο που χρειάζεται αντίστοιχα 332 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα.

10 λόγοι που ο Μέσι είναι 3 κλάσεις ανώτερος του Κριστιάνο

10) Γιατί, πολύ απλά…: Μπορεί να συνδυάσει την ποίηση με το ποδόσφαιρο. Ο Κριστιάνο δεν είναι αρτίστας- ακόμα κι αν ισχυριστεί κάποιος σ’ αυτές τις τελείως υποκειμενικές λίστες πως είναι καλύτερος του αιώνιου «εχθρού» του.

Άραγε, πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε τον Ρονάλντο να κάνει κάτι τέτοιο;