8.146 χλμ. για την «τρέλα» του: Ο Αμερικανός που είναι «αρρωστάκι» με τον Παναιτωλικό
Βρείτε μας στο

Μπροστά στα μάτια ενός πολύ ιδιαίτερου και ξεχωριστού οπαδού της ομάδας θα αγωνιστεί ο Παναιτωλικός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, αφού για χάρη της ομάδας του Αγρινίου ένα… αμερικανάκι θα κάνει ένα τρελό υπερατλαντικό ταξίδι!

Ο Chuck Curti είχε βρεθεί ξανά στην πατρίδα μας πριν από περίπου μία δεκαετία. Όπως χιλιάδες άλλοι Αμερικανοί κάνουν κάθε χρόνο, έτσι και ο νεαρός από το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια επέλεξε την Ελλάδα για τις διακοπές του, γνωρίζοντας τις ομορφιές του τόπου.

Για να είμαστε ειλικρινείς, η Αιτωλοακαρνανία (παρά τα υπέροχα τοπία με τις λίμνες, τα βουνά, ακόμη κι ένα κομμάτι θάλασσας του Ιονίου) και ακόμη περισσότερο η πόλη του Αγρινίου, δεν συγκαταλέγονται στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για θερινό παραθερισμό…

Επομένως οι πιθανότητες λένε πως ο Chuck ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα σχετικό με την συγκεκριμένη περιοχή της δυτικής Ελλάδας και μάλλον πέρασε τις μέρες του κάτω από καυτό ήλιο σε κάποια παραλία ενός νησιού και το βράδυ (αναλόγως και της οικογενειακής κατάστασής του) ίσως να ήπιε και κανένα σφηνάκι παραπάνω σε μπαρ της επιλογής του ή όπου αλλού –τέλος πάντων- τον έβγαλε ο δρόμος.

8.146 χλμ. για την «τρέλα» του: Ο Αμερικανός που είναι «αρρωστάκι» με τον Παναιτωλικό

Μετά την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δεν ασχολήθηκε ξανά με την Ελλάδα, ενώ άρχισε να εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης και σε αυτήν την κατάσταση τον βρήκε και ο covid, με τους περιορισμούς του. Εκείνη την εποχή με την καραντίνα όλοι (λίγο-πολύ) το… γυρίσαμε σε δραστηριότητες που δεν συνηθίζαμε ως τότε. Κάποιοι το έριξαν στο διάβασμα, άλλοι στη γυμναστική, ορισμένοι έμαθαν μια ξένη γλώσσα και ήταν και εκείνοι που είπαν να δοκιμάσουν την τύχη τους μέχρι και στο ψήσιμο ψωμιού και στο κέντημα…

Ο Chuck Curti δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς… Ορμώμενος και από την ιδιότητα του αθλητικού συντάκτη (ενδεχομένως και για στοιχηματικούς λόγους) ασχολήθηκε με πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ανά την υφήλιο και ανάμεσα σε αυτά, έπεσε το μάτι του στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν οι αναμνήσεις των διακοπών και να δώσει λιγάκι χρόνο παραπάνω στην Super League.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Εκείνη την σεζόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η μάχη της παραμονής, με τον Chuck να γοητεύεται τελικά από τον περιπετειώδη τρόπο με τον οποίο τελικά έσωσε την χρονιά ο Παναιτωλικός με τα μπαράζ κόντρα στην Ξάνθη. «Με εξίταρε η προσπάθεια που έκανε η ομάδα να μείνει στην κατηγορία και ο τρόπος που τελικά τα κατάφερε. Ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ», λέει ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι έκτοτε ένιωσε… Αγρινιώτης!

8.146 χλμ. για την «τρέλα» του: Ο Αμερικανός που είναι «αρρωστάκι» με τον Παναιτωλικό

Μέσω του λογαριασμού του στο twitter βγήκε από την… ντουλάπα, εξομολογήθηκε τον έρωτά του και στήριξε με πολλές αναρτήσεις τον Παναιτωλικό, πράγμα το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από την ΠΑΕ. Μάλιστα πέρυσι του έστειλε και μια φανέλα του συλλόγου υπογεγραμμένη από τον Νίκο Καρέλη, με την οποία ο Chuck Curti πόζαρε όλο χαμόγελο και καμάρι.

Και μετά από αυτά τα… προκαταρκτικά, έφτασε η ώρα η σχέση να περάσει σε άλλο επίπεδο και επειδή η αγάπη απαιτεί και θυσίες, ο Αμερικανός κάνει ταξίδι 8.146 χλμ. προκειμένου να βρεθεί στο Αγρίνιο και την Κυριακή να παρακολουθήσει για πρώτη φορά στην ζωή του live τον Παναιτωλικό, στο ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, για τον οποίο όπως φανερώνουν και τα ποσταρίσματά του, γνωρίζει πολλά, συμπεριλαμβανομένων προσώπων, συστημάτων και καταστάσεων.

Μάλιστα στο προφίλ του στο X (πρώην twitter) έχει τον Τίτορμο, το σήμα του Παναιτωλικού, δηλώνει φιλέλληνας (αν και δεν έχει καταγωγή) και συμπαθών των Άγιαξ και Σέλτικ.

*Με πληροφορίες από titormosnet.gr