Παλιεράκης Παντελής
Βρείτε μας στο

Από τους αφανείς ήρωες του ελληνικού κινηματογράφου, της παλιάς καλής εποχής. Αθόρυβος αλλά σημαντικός. Ο Παντελής Παλιεράκης μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως ο «κύριος Φίνος Φιλμ» τόσο που ταυτίστηκε με την κινηματογραφική εταιρεία-θρύλο της χώρας μας.

Ένας… διάσημος κομπάρσος; Το(ν) λες σίγουρα και έτσι. Ήταν άλλωστε εξ επιλογής. Για να δώσει λύσεις, για να προσφέρει. Ο εξ απορρήτων του Φίνου έχει παίξει διάφορα μικρά ρολάκια, συνήθως αστυνομικούς, οδηγούς και σερβιτόρους.

Κανονικά και επί σειρά ετών ήταν φροντιστής στη Φίνος Φιλμ. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές δηλαδή όσον αφορά το γύρισμα. Μεριμνούσε για τα πάντα, δεν θα κάλυπτε ένα κενό σε άτομο όπου χρειαζόταν; Ρητορικό το ερώτημα για το απόλυτο «πασπαρτού».

Πόσο μάλλον όταν είχε δει δίπλα του πώς δούλευαν ιερά τέρατα του χώρου. Ταχύρρυθμα σεμινάρια, ανεκτίμητης αξίας. Το «χε» πάντως, κιόλας. Του άρεσε, το διασκέδαζε.

Πώς βρέθηκε, όμως, να δουλεύει εκεί; Σε ποιες ταινίες τον έχουμε δει; Τι τον ξεχώριζε; Ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia που συνεργάζονται με το menshouse.gr έχουν όλες τις απαντήσεις στο παρακάτω εξαιρετικό βίντεο.

Παντελής Παλιεράκης: Ένας διάσημος κομπάρσος – Δείτε το βίντεο: