Δεν το ξεπέρασε ποτέ: Ο πραγματικός λόγος που ο Πάνος Μιχαλόπουλος σιχάθηκε την τηλεόραση κι έριξε μαύρη πέτρα πίσω

Το κρατάει «μανιάτικο»

Έχει στο βιογραφικό του 29 ταινίες, 21 τηλεοπτικές σειρές και 19 θεατρικές παραστάσεις. Όλα αυτά μέσα σε μια περίοδο που κράτησε κάτι παραπάνω από 35 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1972 μέχρι το 2009. Ο λόγος για τον Πάνο Μιχαλόπουλο που έκτοτε αποχώρησε από το χώρο του θεάματος, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω του.

Γεννήθηκε στη Μικρομάνη, λίγο έξω από την Καλαμάτα. Αν και δεν σχετίζεται ως περιοχή, παρά το όνομα, με την Μεσσηνιακή Μάνη, ο Πάνος Μιχαλόπουλος φαίνεται ότι κρατάει το δικό του… μανιάτικο. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το θέμα της παρουσίας του στην τηλεόραση, στην οποία δεν δείχνει διατεθειμένος να γυρίσει. Ειδικά αν μιλάμε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό.

Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, μιλάμε για τον ΑΝΤ1. Ένα κανάλι με το οποίο στο παρελθόν ο αγαπημένος ηθοποιός είχε συνεργαστεί. Ποιος, άλλωστε, από όσους είδαν το περίφημο «Τμήμα Ηθών», δεν θυμάται τον Άγγελο Ρόκο; Τον ήρωα δηλαδή τον οποίο ενσάρκωσε ο Πάνος Μιχαλόπουλος στον 3ο κύκλο της δημοφιλούς αστυνομικής σειράς του Μανούσου Μανουσάκη.

Ωστόσο οι σχέσεις του ηθοποιού με το κανάλι διαταράχθηκαν βίαια και από όσα έχει δηλώσει στο παρελθόν ο ίδιος, οριστικά. Και αμετάκλητα…

Σήμερα ζει στη Μεσσηνία καλλιεργώντας τη γη του και δεν δέχεται καν να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση με τον σταθμό. Παρά το γεγονός ότι το όνομά του έχει ακουστεί τα τελευταία χρόνια σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Η πρώτη αφορούσε ενδεχόμενη παρουσία του παλιότερα στο Dancing With The Stars. Η δεύτερη, πολύ πιο πρόσφατη, είχε να κάνει ξανά με το «Τμήμα Ηθών». Ο Μανούσος Μανουσάκης είχε ανάψει φωτιές όταν σε συνέντευξή του αποκάλυψε τις σκέψεις για ένα νέο «Τμήμα Ηθών», με νέα πρόσωπα, αλλά και παλιούς αγαπημένους χαρακτήρες. Μιλώντας για την πιθανότητα επαναφοράς της σειράς, αναφέρθηκε και στον Πάνο Μιχαλόπουλο.

Είχε πει χαρακτηριστικά ότι ο τηλεοπτικός Άγγελος Ρόκος ήταν ένας από τους ήρωες που ήλπιζε να έχει στο καινούριο καστ. Πέρα από αυτή τη δήλωση στον ΣΚΑΪ, υπήρχε και άλλη μία στα tvnea, όταν πλέον είχε εγκαταλειφτεί η προσπάθεια. Τα σχέδια για το σίριαλ δεν είχαν προχωρήσει, δυστυχώς.

«Κουβεντιάσαμε με τον Πάνο και θα ξανακουβεντιάσουμε. Έχουμε ζήσει με το ‘’Τμήμα Ηθών’’ και το ‘’Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο’’ μια ιστορία μαζί. Είναι ένας πολύ ευχάριστος, γλυκός άνθρωπος και εξαιρετικός συνεργάτης. Δεν προέκυψε τώρα κάποια συνεργασία, όμως αν δελεαστεί από κάτι πιστεύω ο Πάνος θα επιστρέψει τηλεοπτικά», ήταν τα λόγια του.

Ωστόσο όταν η «Espresso» επικοινώνησε με τον ηθοποιό μετά τις πρώτες φήμες, η απάντησή του δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες. «Δεν γνωρίζω το θέμα και δεν θα έκανα κάτι για τον ΑΝΤ1, για τον λόγο που γνωρίζεις κι εσύ από παλιά. Δισεκατομμύρια έχω χαρίσει, αλλά όχι. Το… χρηματοκιβώτιο έκλεισε» δήλωσε στη δημοσιογράφο.

Και μπορεί την συγκεκριμένη φορά να μην θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, αλλά το είχε κάνει παλιότερα στην ίδια εφημερίδα.

Τότε αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δεν θα συνεργαζόταν ποτέ με αυτό το κανάλι. Η υπόθεση αφορούσε τον γιο του. Ο Σωτήρης Μιχαλόπουλος εργαζόταν στον ΑΝΤ1, ως τεχνικός. Ο οπερατέρ απομακρύνθηκε με απόλυση από το κανάλι και ο πατέρας του θεώρησε πολύ άδικη την αντιμετώπιση που έλαβε.

Ήταν η περίοδος που υπήρχαν φήμες για το Dancing With The Stars. Ωστόσο ο Πάνος Μιχαλόπουλος τις διέλυσε.

«Να συμμετάσχω στο αυτοαποκαλούμενο talent show του ΑΝΤ1 που έδιωξε τον γιο μου, τον Σωτήρη, ύστερα από 12 χρόνια που δούλευε εκεί ως οπερατέρ; Πλάκα μού κάνεις; Έπεσα από τα σύννεφα όταν τον απέλυσαν. Μου έλεγε παλιά ο Κυριακού ότι ‘’το παιδί σου είναι και παιδί μου’’ και ‘’ο μισός ΑΝΤ1 χτίστηκε από σένα’’, κι αφήνει κάποια ανθρωπάκια του να διώχνουν το παιδί μου – ‘’παιδί του’’; Και θα πάω εγώ να του χορέψω και στο «Dancing; Χυδαιότητα είναι αυτό! Να τους φτύσω; Τσάμπα θα πήγαινε το σάλιο μου» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πικραμένος ηθοποιός…