Τσακ Ουέπνερ: Ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Ρόκι του Σταλόνε
Βρείτε μας στο
Πρόσωπα

Τσακ Ουέπνερ: Ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Ρόκι του Σταλόνε

H ζωή του «Ρόκι Μπαλμπόα» γίνεται ταινία και σε αυτήν δεν παίζει ο Σταλόνε!
Menshouse Team

Γυναίκες, ξύλο, μποξ, αλκοόλ, κι άλλο μποξ, κι άλλες γυναίκες, κι άλλο ξύλο, κι άλλο αλκοόλ: ο Ρόκι Μπαλμπόα είδε την ζωή του να καθορίζεται από όλα αυτά.

Φυσικά, δεν μιλάμε για τον χαρακτήρα της διάσημης σειράς ταινιών με τον Σιλβέστερ Σταλόνε αλλά για τον αληθινό Ρόκι Μπαλμπόα, τον Τσακ Ουέπνερ.

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στο σινεμά η ταινία «Chuck: η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa» που αφηγείται την ζωή του ανθρώπου που ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Ρόκι.

Στην πραγματική ζωή, ο Τσακ ήταν πωλητής αλκοολούχων ποτών στο Νιου Τζέρσεϊ και το 1975 άντεξε 15 ολόκληρους γύρους ρινγκ εναντίον του Μοχάμεντ Άλι! Έτσι, η ιστορία του έγινε ταινία με πρωταγωνιστή τον Σταλόνε!

Τσακ Ουέπνερ: Ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Ρόκι του Σταλόνε

Ο Τσακ πάντως αγωνιζόταν για δέκα χρόνια ως μποξέρ κληρονομώντας οκτώ σπασίματα στη μύτη, μόλις δύο knockouts και συνολικά 313 ράμματα. Όχι πως η ζωή του ήταν λιγότερο πολυτάραχη έξω από τα ρινγκ…

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως όταν οι παραγωγοί της ταινίας που θα μιλήσει όντως για την ζωή του διάβασαν το σενάριο αισθάνθηκαν την ανάγκη να πάρουν πρώτα την άδεια από τον Σταλόνε προτού την γυρίσουν!

«Έστειλα email στον Sly και στη συνέχεια του τηλεφώνησα, τονίζοντάς του πόσο σημαντικό θα ήταν για εμάς να γυρίσουμε τη συγκεκριμένη ταινία και πόσο θα θέλαμε να έχουμε την άδειά του, προκειμένου να το κάνουμε. Ο Sly διάβασε το σενάριο και από την πρώτη στιγμή υπήρξε πολύ γενναιόδωρος κι ευγενικός και μας βοήθησε με την ταινία», τονίζει η συμπαραγωγός Κρίστα Κάμπελ.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Τσακ Ουέπνερ: Ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Ρόκι του Σταλόνε

Ο Φιλίπ Φαλαρντό από την μεριά του τονίζει: «Δεν είναι μία ακόμη ιστορία για το box, ή για τον άνθρωπο που ενέπνευσε τον Σταλόνε να γράψει τον Rocky. Είναι μία ταινία που συναισθηματικά μιλάει σε πολύ κόσμο. Δεν γνωρίζω πολλά για τον κόσμο του box, οπότε είμαι αυτός που κοιτάει από έξω προς τα μέσα. Έχω, με άλλα λόγια, την ίδια ματιά με το κοινό. Επίσης, θέλαμε μια αυθεντική εικόνα για τη ζωή ενός boxer. Ίσως όχι τόσο εντυπωσιακή όσο παρουσιάζεται σε άλλες ταινίες, αλλά εξίσου αληθινή».

Αν και για την ώρα οι κριτικές διχάζουν, οι πιστοί οπαδοί του (κινηματογραφικού) Ρόκι Μπαλμπόα δεν παίζει να χάσουν αυτή την ταινία. Υπό μια έννοια άλλωστε αποτελεί την πιο γνήσια, την πιο «Ρόκι Μπαλμπόα» ταινία που έχει γυριστεί ποτέ. Και ποιος θα το περίμενε ότι αυτή δεν θα έχει την συμμετοχή του Sly. Απλά την ευλογία του…