Athens Dark: Ο Γιώργος Τζωρτζάκης ετοιμάζεται να κυνηγήσει βαμπίρ
Βρείτε μας στο

Το Athens Dark, μία παραγωγή κινηματογραφικού επιπέδου, έρχεται αποκλειστικά, σε δωρεάν stream, στο Netwix (www.netwix.gr) την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου. Αποτελείται από 8, 10λεπτα επεισόδια, τα οποία βασίζονται σε ένα συναρπαστικό σενάριο που «γεννάει» έναν ολόκληρο κόσμο με αναφορές από κλασικές ταινίες του είδους, μέχρι την αρχαία ελληνική μυθολογία και μπλέκει με αριστοτεχνικό τρόπο τα οπτικά εφέ, με τις πιο εντυπωσιακές χορογραφίες μάχης και εξωτερικά γυρίσματα σε κεντρικά σημεία στην πόλη, που κάνουν τον θεατή να νιώθει πως αυτά που παρακολουθεί πράγματι συμβαίνουν στη σημερινή Αθήνα.

Η σύλληψη και η πραγμάτωση ανήκουν στον Ζήση Ρούμπο, ο οποίος δοκιμάζει τον εαυτό του σε κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που μας έχει συνηθίσει. Ο Γιώργος Τζωρτζάκης, ένας από τους ηθοποιούς του Athens Dark, μας μιλάει για το κόνσεπτ και το ρόλο του κυνηγού βρικολάκων που θα ενσαρκώσει.

Πες μας αρχικά δύο λόγια για το Athens Dark. Πώς προέκυψε, πώς βρέθηκες εσύ σε αυτόν τον ρόλο και τι σκέφτηκες όταν διάβασες το σενάριο;

Το Dark είναι ένα project πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει σε ελληνική παραγωγή. Είναι έξυπνα γραμμένο και μόλις διάβασα το σενάριο, βρήκα πολύ πλήρη την περιγραφή και το introduction του κάθε χαρακτήρα. Παλαιότερα, είχα συνεργαστεί με τον Ζήση σε ένα επεισόδιο των Άσφαιρων και μέσω ενός κοινού γνωστού μας, του Γιώργου Κρήτου, μου έγινε η πρόταση να συμμετάσχω.

Athens Dark: Ο Γιώργος Τζωρτζάκης ετοιμάζεται να κυνηγήσει βαμπίρ

Έχεις παρακολουθήσει τις σειρές και ταινίες από τις οποίες παίρνει την ιδέα και την προσαρμόζει στα ελληνικά δεδομένα; Το True Blood, το Underworld και γενικώς το horror/vampire fiction;

Εκτός από ταινίες Underworld, Blade κλπ, είμαι φαν της σειράς βιντεοπαιχνιδιών Vampire: The masquerade όπου απεικονίζεται πολύ ρεαλιστικά και βρήκα το Dark να δίνει την απαραίτητη προσοχή στους χαρακτήρες ώστε να μοιάζουν «ζωντανοί».

Το σενάριο το υπογράφει ο Ζήσης Ρούμπος, ένας από τους πολύ ταλαντούχους καλλιτέχνες και κωμικούς κυρίως. Έχεις παρακολουθήσει καθόλου τη δουλειά του και αν ναι, σε ξάφνιασε καθόλου ότι το Athens Dark είναι δική του δημιουργία;

Δε με ξάφνιασε καθόλου, κυρίως λόγω της ποιότητας του σεναρίου αν και δεν ήξερα για κάποια άλλη δουλειά του που να μην ήταν κωμωδία. Βρήκα το σενάριό πλήρες, καλά θεμελιωμένο ως προς την παρουσίαση και το lore.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Μια τέτοια σειρά σε μια άλλη αγορά ίσως δημιουργούσε και ένα πολύ φανατικό κοινό. Πιστεύεις ότι το ελληνικό κοινό, ακόμα και αυτό του Netwix που είναι εξοικειωμένο σε ασυνήθιστα πράγματα, θα μπορέσει να εκτιμήσει αυτή την προσπάθεια; 

Πιστεύω πως το κοινό θα αγαπήσει τη σειρά, κυρίως επειδή δεν έχει προηγηθεί κάτι παρόμοιο. Είναι αρκετά «φρέσκο» concept και σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον.

Athens Dark: Ο Γιώργος Τζωρτζάκης ετοιμάζεται να κυνηγήσει βαμπίρ

Είναι η πρώτη σου δουλειά αυτή η web σειρά ή έχεις κάνει κι άλλα πράγματα; 

Είναι η πρώτη μου σειρά web και ο πρώτος ρόλος τέτοιου μεγέθους.  Κυρίως συμμετείχα σε αρκετές σειρές ως ο νταής, μπράβος κλπ λόγω διάπλασης.

Πώς είναι να είσαι Κυνηγός Βρικολάκων; Ποια στοιχεία πρέπει να έχει ένας τέτοιος Κυνηγός;

Χρειάστηκε να παρακολουθήσω μαθήματα Krav Maga για να μπορώ να κινηθώ με έκρηξη και ταχύτητα καθώς είχα να κάνω με υπερφυσικά όντα. Οπότε θα έλεγα ότι χρειάζεται ταχύτητα, δύναμη και ένστικτο επιβίωσης. Με μένα πάντως, τα βαμπίρ δεν είναι οι κυνηγοί αλλά οι κυνηγημένοι.

Αν είχες μπροστά σου τον Τομ Κρουζ και τον Μπραντ Πιτ από το Συνέντευξη με ένα Βαμπίρ, τι θα τους ρωτούσες για να σε βοηθήσουν να σκοτώσεις τους αντιπάλους σου; 

Χαχαχα, σίγουρα θα ζητούσα tips για το πως επιτίθενται οι βρικόλακες ώστε να μπορώ να αντιδράσω ανάλογα. Από κει και πέρα νομίζω τα καταφέρνω μια χαρά.

Δες περισσότερα για το Athens Dark εδώ.