Πώς έφτασε η Κιμ Καρντάσιαν να είναι πιο Πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Τραμπ;
Βρείτε μας στο

Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι πριν από 16 χρόνια η Κιμ Καρντάσιαν έθεσε τα στάδια της ανέλιξής της στην κορυφή του κόσμου. Αντιλήφθηκε ότι το ξεκίνημα από τα χαμηλά δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά το έκανε. Γι΄αυτό έβγαλε το sex tape. Μετά πάτησε σε αυτό και «πούλησε» το τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι της. Το παράδειγμά της ακολούθησε όλη η οικογένεια.

Και φτάνουμε στο 2016. Στο χρονικό σημείο κατά το οποίο η Κιμ έχει χτίσει τον μύθο της με γυμνά εξώφυλλα, με φωτογραφίσεις, με μικρά ξεκατινιάσματα στο ριάλιτι Keeping Up With The Kardashians. Τότε αλλάζει την στρατηγική της. Τότε μπαίνει σε εφαρμογή το πλάνο «επιχειρηματίας Κιμ» και γίνεται το establishment.

Η Κιμ απλώνεται στον κόσμο της ομορφιάς και της αισθητικής, στον κόσμο της μόδας, τα brand της πουλάνε τρελά. Η περιουσία της αυξάνεται ραγδαία. Το Instagram της γίνεται ένα εμπορικό σταυροδρόμι. Κάθε της ανάρτηση της αποφέρει κοντά στα 400 χιλιάδες δολάρια. Άλλη μια κατάκτηση. Μαζί με τον Κάνιε Γουέστ όμως δεν μένουν εκεί.

Τον τελευταίο ένα χρόνο η Κιμ έχει πιο συχνή παρουσία στον Λευκό Οίκο παρά σε εκδηλώσεις και πάρτι. Τρία χρόνια μετά τη δήλωση του Κάνιε ότι θέλει να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2020, η γυναίκα του δείχνει πολύ μεγαλύτερο quality ως προς αυτή την κατεύθυνση. Η σπέκουλα γύρω από την ακτιβιστική και πολιτική της δράση παίρνει κάθε μέρα μεγάλες διαστάσεις.

Το ενδεχόμενο το 2020 να την δούμε σε θέση Αντιπροέδρου έχει αρχίσει να διαμορφώνεται αυτόν τον καιρό. Η ίδια δεν έχει πει ποτέ ότι θα ήθελε να μπει ενεργά στην πολιτική, αλλά ο τρόπος που κινείται αυτό δείχνει. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ενόσω ο Τραμπ παίζει γκολφ στο Μαρ-α-Λάγκο, η Κιμ αναλαμβάνει δράση για να αλλάξει το σύστημα απονομής δικαιοσύνης της χώρας. Λίγους μήνες μετά την παρέμβασή της για την Άλις Τζόνσον, είναι η σειρά του Κρις Γιανγκ.

Η Άλις Τζόνσον είναι μια 65χρονη γυναίκα που το 1993 καταδικάστηκε σε ισόβια για εμπλοκή σε κύκλωμα ναρκωτικών. 21 χρόνια μετά ήταν ακόμα φυλακισμένη, αν και αποδείχτηκε ότι δεν είχε πουλήσει ποτέ ναρκωτικά. Εκείνη απλώς μετέφερε μηνύματα. Η Κιμ ήταν αυτή που πίεσε για να ελευθερωθεί.

Ο Κρις Γιανγκ τώρα είναι μια περίπτωση που απασχολεί την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ. Ο Γιανγκ συνελήφθη το 2014 για τρίτη φορά για παρανομία σχετική με κατοχή ναρκωτικών. Το δικαστήριο του επέβαλλε επίσης ισόβια. Μια τέτοια απόφαση μοιάζει υπερβολική και εξοντωτική. Ποιος είναι αυτός που θα τον σώσει; Πάλι η Κιμ

Αυτές τις μέρες έχει συναντήσεις στον Λευκό Οίκο με τον Τραμπ, τον Κούσνερ και την Ιβάνκα και οι διαρροές από εκεί αναφέρουν ότι η Κιμ έχει ένα πλεονέκτημα, μια μόχλευση απέναντι στον Τραμπ. Τον «έχει τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί», όπως θα λέγαμε πιο λαϊκά. Από κει που ο Τραμπ δεν ήθελε να ασχοληθεί καν με δικαστικά ζητήματα, πλέον έχει ξεκινήσει κουβέντα για μεταρρυθμίσεις.

Πρώτα στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και ίσως και στο δικαστικό. Κι όλο αυτό ενώ επίκεινται και οι λεγόμενες ενδιάμεσες εκλογές. Η Κιμ παρίσταται στα συμβούλια και κρίνεται απ΄όλους ως η πλέον κατάλληλη για να έρθει μια συμφωνία.

Με λίγα λόγια, έχουμε μπροστά μας μια γυναίκα που δείχνει να θέλει να αναλάβει τη συνέχεια του έργου της Μισέλ Ομπάμα και μοιάζει να μετράει την ισχύ της σε πολιτικό επίπεδο. Λες και όλη της η κοινωνική ζωή ήταν ένα πλάνο που εκπονήθηκε και κάθε χρόνο φτάνει κοντά στην ολοκλήρωσή του. Ο μπαμπάς της Ρόμπερτ Καρντάσιαν ήταν ένας άνθρωπος που είχε αντίστοιχες βλέψεις.

Εκεί που αξίζει να σταθούμε είναι στην αποτυχία της ίδιας της πολιτικής. Ένας εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ,για όποιους λόγους κι αν ψηφίστηκε, είναι τόσο ανήμπορος, ώστε να απαιτείται η παρουσία μιας τηλεπερσόνας που να μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες απαραίτητες αλλαγές.

Κι αυτό είναι κάτι που από χρόνια συζητιέται, αλλά ποτέ δεν είχε τις διαστάσεις του σήμερα. Το celebrity culture in politics που αναφέρει η κοινωνιολογία, πραγματώνεται στην πιο άρτια μορφή του στο πρόσωπο της Κιμ.