Cobra Kai: Όσα περιμένουμε να δούμε στη δεύτερη σεζόν
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Cobra Kai: Όσα περιμένουμε να δούμε στη δεύτερη σεζόν

8 μήνες μετά την αναπάντεχα καλή πρώτη σεζόν, περιμένουμε ανυπόμονα τη δεύτερη.

Όταν το Youtube Premium και ο Ραλφ Μάτσιο ανακοίνωναν ότι θα ετοιμάσουν σειρά ονόματι Cobra Kai που θα μας πηγαίνει ξανά στα λημέρια του Karate Kid, όλοι μας σκεφτήκαμε «όχι ρε παιδιά, μην ξεφτιλίσετε μια τόσο ωραία ανάμνηση». Κάποιοι άλλοι είπαμε και κάτι ακόμα. «Καταλάβαμε. Ο Ραλφ Μάτσιο έχει ανάγκη από λεφτά κι ετοιμάζεται για μια κανονική ξεπέτα».

Το γεγονός ότι από τότε είχαμε χάσει τα ίχνη του και τίποτα αξιόλογο δεν είχε να παρουσιάσει υποκριτικά, ενίσχυε τις παραπάνω σκέψεις. Αλλά η αλήθεια απείχε πάρα πολύ απ΄αυτές τις σκέψεις.

Η πρώτη σεζόν του Cobra Kai ήταν καταπληκτική. Είχε την αναγκαία δόση συγκίνησης και τη σύνδεση με το παρελθόν, αλλά δεν έμεινε προσκολλημένη σε αυτό. Θέλησε να κάνει κάτι σχεδόν ξεχωριστό και παράλληλα να αποδώσει δικαιοσύνη. Μόνο ως τέτοια μπορούμε να θεωρήσουμε την κατάκτηση του τροπαίου από τον μαθητή του Τζόνι Λόρενς.

Την ίδια στιγμή μετρίασε αυτή τη δικαιοσύνη με το να τοποθετήσει απέναντι στον Λόρενς τον γιο του και στο τέλος να τον στείλει στην αγκάλη του ΛαΡούσο που είδε τη σπίθα μέσα του για το καράτε να μετατρέπεται σε λαίλαπα και άνοιξε ξανά το ντότζο του Μιγιάγκι. Με στόχο μάλιστα να κάνει παιδομάζωμα και να αντιπαρατεθεί στο δόγμα του Cobra Kai που στο μυαλό του είναι εκείνη η δόλια φιλοσοφία που εμφύσησε ο Κριζ.

Με την δεύτερη σεζόν να αποτελεί ένα επτασφράγιστο μυστικό για το Youtube Red, αφού ούτε trailer έχει βγει ούτε κάποιο στοιχείο πλοκής, βάζουμε τη μαγική μας σφαίρα, της ρίχνουμε 3-4 τσικ επιθυμιών και προσπαθούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί.

Κι ας είμαστε ακόμα μακριά, μιας και δεν θα κυκλοφορήσει πριν τον Μάιο και ίσως να πάει Ιούνιο, όταν θα έχει τελειώσει το Game of Thrones.

Στην καταληκτική σκηνή της πρώτης σεζόν, ο Τζον Κριζ εμφανίζεται στο Cobra Kai για να ξυπνήσει τους δαίμονες του Λόρενς. Σε ένα σημείο που έχει καταφέρει με κάποιο τρόπο να αφήσει το αλκοόλ, που μέσα του έχει κάνει ειρήνη με την ιδέα του γιου του στην καθοδήγηση του ΛαΡούσο, αλλά κυρίως με την πίστη στον εαυτό του να έχει επανακτηθεί, η φωνή και μόνο του Κριζ γέρνει επικίνδυνα τα πάντα στη ζωή του.

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα

Έχοντας καταφέρει να αμβλύνει όσο χρειαζόταν το τρίπτυχο του Cobra Kai, ο Λόρενς θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με τον άνθρωπο που εν πολλοίς οφείλεται η κατρακύλα του. Η παρουσία του και η διαφαινόμενη διάθεση του για εμπλοκή στη διδασκαλία θα επαναφέρει την κόντρα με τον ΛαΡούσο στα επίπεδα του Karate Kid.

Τρεις είναι οι στιγμές-κλειδιά της πρώτης σεζόν που θα ενσταλάξουν την επίδραση τους στη δεύτερη. Το ντότζο του ΛαΡούσο που θα ξεκινήσει, η στροφή της κόρης του στο καράτε και η «οικειοποίηση» από τον Κριζ της επιτυχίας του Λόρενς. Αυτά τα τρία θα αποκτήσουν σημεία τομής για να δούμε σκληρές αντιπαραθέσεις στην δεύτερη σεζόν.

Αρχικά, ο ΛαΡούσο θα πειστεί οριστικά για την διαιώνιση του μότο του Cobra Kai από τον Λόρενς εν τη παρουσία του Κριζ. Γι΄αυτό και θα δώσει όλη του τη δύναμη στο να κάνει τον γιο του Λόρενς έναν άξιο, ου μην και καλύτερο, συνεχιστή του.

Η κόρη του Σαμάνθα θα τεθεί αντιμέτωπη τόσο με τον Ρόμπι Κιν όσο και με τον Μιγκέλ Ντίαζ. Η κόντρα των δύο για τα μάτια της Σαμάνθα θα πάρει μεγάλες διαστάσεις και θα ενσαρκώσει την κόντρα των δασκάλων τους.

Ο Λόρενς είναι πολύ πιθανό να παρατήσει τη σχολή υπό το βάρος της σκιάς του Κριζ και να αφήσει τους μαθητές του έρμαια της κακότροπης και σίγουρα μη εφαρμόσιμης αντίληψής του. Σε αυτή την κατηφόρα ίσως δούμε μια γέφυρα επικοινωνίας με τον γιο του και με τον ΛαΡούσο.

Ιδανικό σενάριο εδώ θα ήταν να ένωναν τις δυνάμεις τους για να «σκοτώσουν» μια για πάντα τον Κριζ.  Να τον σκοτώσουν με την έννοια να τον ταπεινώσουν, να τον κάνουν να φύγει και ο Τζόνι να κλείσει οριστικά τον λογαριασμό του με το παρελθόν και το τραύμα της εφηβείας του.

Ενδιαφέρουσα προοπτική για τη σειρά θα είναι και ένας από τους μαθητές του Τζόνι να ασπαστεί τη φιλοσοφία του Κριζ και να γίνει ο νέος του έμπιστος. Ο Χοκ συγκεντρώνει αυτές τις πιθανότητες αν σκεφτούμε το αντιαθλητικό χτύπημα στον Ρόμπι στη μεταξύ τους μάχη.

Τα παραπάνω δεν είναι απλές εικασίες ή πόθοι. Είναι πράγματα που βάσει των όσων είδαμε στην πρώτη σεζόν έχουν αρκετές πιθανότητες να γίνουν. Κι αν γίνουν θα χτίσουν μια μεγαλύτερη γέφυρα για το Cobra Kai με το Karate Kid. Κάτι που τώρα ίσως είναι επιβεβλημένο για να μπει μια τελεία στις ιστορίες του παρελθόντος.