5 σειρές που έριξαν αυλαία στο πρώτο μισό του 2019 πέρα από το Game of Thrones
Βρείτε μας στο

Εδώ και περίπου ένα χρόνο η Marvel διατεινόταν ότι το Avengers: Endgame θα σήμαινε το τέλος της τρίτης φάσης του MCU. Όπερ και εγένετο πριν από ένα μήνα περίπου. Φαίνεται όμως πως το τρέχον έτος δεν είναι ένα τέλος μόνο για την παλιά φρουρά των Avengers.

Είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να το αναπολούμε ως ένα ορόσημο. Ως τη χρονιά μετάβασης του τηλεοπτικού περιεχομένου από ένα στάδιο στο επόμενο. Κι αυτό γιατί πέραν των δύο μνημειωδών φινάλε, το κινηματογραφικό στους Avengers και το τηλεοπτικό του Game of Thrones, έχουμε κι άλλα τέλη. Όχι μόνο κυκλοφορίας.

Φυσικά αναφερόμαστε και στην τελευταία ανάσα για το saga των X-Men που επίσης παραδίδουν σκυτάλη στους νέους Mutants. Κυρίως όμως αναφερόμαστε σε σειρές θρυλικές που σημάδεψαν παραπάνω από μία εποχές. Όλες τους θα αποχαιρετήσουν μέσα στο 2019. Σε αυτό το κείμενο στέκομαι κυρίως στο πρώτο μισό του έτους, με μια μικρή παράκαμψη για τον Ιούλιο.

Κι αυτό γιατί για το δεύτερο μισό υπάρχουν ένα σωρό ερωτηματικά ακόμα. Κανείς δεν ξέρει για παράδειγμα τι θα γίνει σε Stranger Things και Casa de Papel. Αν θα συνεχίσουν ή θα γραφτούν άλλα δύο ένδοξα φινάλε. Όπως επίσης είναι άγνωσται αι βουλαί της Disney και της Marvel γύρω από το μέλλον δημοφιλών σειρών που κόπηκαν από την προβολή τους στο Netflix όπως Daredevil και Punisher. Οπότε μένουμε στα σίγουρα.

Gotham

5 σεζόν η «προμπατμανική» Γκόθαμ μας έμπασε στον κόσμο της που ήταν ως επί το πλείστον εγκληματικός με ρυθμό Λερναίας Ύδρας. Κι ενώ η 4η σεζόν ήταν τρομερή, σε αυτά τα 10 επεισόδια της 5ης έγινε εναργές ότι έπρεπε να τελειώσει. Αν εξαιρέσει κανείς το φινάλε με την άνοδο του Μπάτμαν και όλων των συμπαρομαρτούντων, αυτά τα 10-11 επεισόδια που προηγήθηκαν ήταν flat και κάπως κουραστικά. Κινήθηκαν σε ένα προβλέψιμο πια και αέναο μοτίβο ανάστασης των κακών. Αυτό δε μπορεί να αναιρέσει τις προηγούμενες τέσσερις σεζόν και την ανάδειξη καλών ηθοποιών.

Big Bang Theory

5 σειρές που έριξαν αυλαία στο πρώτο μισό του 2019 πέρα από το Game of Thrones
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Αν έπεσε κλάμα για το αντίο του Game of Thrones, εδώ θα έπρεπε να πέσει καταιγίδα δακρύων. Τα έγραψα και ξεχωριστά για το κορυφαίο sitcom που έχω δει. 12 σεζόν κράτησε αυτή η όμορφη παρέα που μας έδωσε ελπίδα για πολλά και μας είπε «φίλε, μην ντρέπεσαι για το παιδί μέσα σου, άστο να κυριαρχήσει και δεν θα χάσεις». Η προβολή του τελευταίου επεισοδίου την Παρασκευή στην Αμερική έγινε με τόση απλότητα και δίχως μελοδραματισμούς που αποδεικνύουν το μεγαλείο του Big Bang Theory.

Santa Clarita Diet

Δε μπορώ να πω πως άφησε ιστορία η συγκεκριμένη σειρά. Είχε εν τούτοις πολύ φανατικό κοινό και όλοι ενοχλήθηκαν με την ανακοίνωση του Netflix για την ολοκλήρωση της πρώτης σκέτης κωμωδίας με ζόμπι. Η Ντρου Μπάριμορ κι ο Τίμοθι Όλιφαντ συνέθεσαν ένα ωραίο δίδυμο, προσέφεραν μια φρέσκια πρόταση, μα ως εκεί.

Orange is the New Black

Εδώ κι αν υπάρχει legacy. Μεγάλο τηλεοπτικό μέγεθος από την 3η του σεζόν και μετά. Το trailer για την 7η σεζόν κυκλοφόρησε μόλις χθες το απόγευμα και το Netflix θα κάνει το κλασικό του release στις 26 Ιουλίου. 10 ακόμα επεισόδια με λίγα λόγια. Με στόχο τα συνολικά 88. Για την εποχή που διανύουμε, αυτός ο αριθμός είναι ως και τρομακτικός. Πολύ δύσκολα θα βλέπουμε πλέον σειρές που να μακροημερεύουν όπως το OITNB.

Into The Badlands

Υποτιμημένη σειρά κι όχι τόσο γνωστή στο ελληνικό κοινό. Φέρει όμως τη στάμπα του AMC που σε τέτοιου είδους storylines είναι ίσως το κορυφαίο δίκτυο. Το Into The Badlands περιγράφει έναν δυστοπικό κόσμο στο μέλλον όπου έχουμε επανέλθει σε ένα σκηνικό γαιοκτημόνων. Μόνο που δεν είναι της μορφής λευκός αφέντης-μαύρος σκλάβος. Αλλά ο γαιοκτήμονας είναι ο mastermind ενός στρατού εκπαιδευμένου στις πολεμικές τέχνες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χωριστεί σε ζώνες και ενώ στην αρχή η σειρά δε φαινόταν να έχει μέλλον, τα κατάφερε να φτάσει ως την τρίτη σεζόν. Στις αρχές Μαΐου προβλήθηκε το φινάλε.

Legion

Παρά το ότι έκανε πρεμιέρα το 2017, σε έναν ήδη μεταβαλλόμενο περιβάλλον και υπερβολικά μπουκωμένο από παραγωγή περιεχομένου, είχε τον τρόπο να αποκτήσει κοινό. Ο κύριος λόγος ήταν ο σεναριογράφος. Ο Νόα Χόλι, ο άνθρωπος πίσω από την τρομερή σειρά Fargo, πήρε ένα ανεξερεύνητο κομμάτι της Marvel και το έκανε σειρά. Τον Ιούνιο θα κάνει πρεμιέρα η τρίτη σεζόν και μετά…πάπαλα!