Θα είναι για πάντα ο «παλιός». Όσα χρόνια και αν πέρασαν από εκείνες τις δυο σεζόν που ο Κώστας Ευριπιώτης έγραψε ιστορία ως ένα από τα τρία της «Ελλάδος τα παιδιά», ο ρόλος αυτός έμεινε για πάντα να τον συνοδεύει σε κάθε βήμα του, σε κάθε παρουσία του, διάολε, ακόμα και στην προσωπική του ζωή.
Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο εύκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι γνωρίζει σαν την παλάμη του χεριού του έναν άνθρωπο που… δεν υπάρχει. Όταν έγινε άλλωστε γνωστό το θλιβερό συμβάν του θανάτου του Κώστα Ευριπιώτη στα 56 του, άπαντες σκέφτηκαν το ίδιο πράγμα: «έφυγε» ο παλιός.
Ναι, η τηλεοπτική ιστορία του Ευριπιώτη μπορεί να μην υπήρξε τόσο πλούσια, μπορεί να μην καθόρισε με την παρουσία του τόσα και τόσα σίριαλ όπως άλλοι ηθοποιοί αλλά δεν έχει σημασία: καμία φορά αυτό που μετράει είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Και στα μυαλά μας και τις συνειδήσεις μας, αυτή η παρέα των γιωτάδων που έκανε έξω φρενών τον Κάκαλο, πλέον θρηνεί ένα μέλος της.
Το Menshouse θυμάται τα ατελείωτα γέλια που μας πρόσφερε ο Βλάχος ο Κώστας Ευριπιώτης και για να μην βάλει συνολικά ολόκληρο το «Της Ελλάδος τα παιδιά», σταχυολογεί τις 5 πιο αγαπημένες στιγμές του ταλαντούχου ηθοποιού:
Ο φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού
Ξεκίνημα με κάτι σχετικά άγνωστο: δεκαετία του ’80 και από τη μία, οι αθώες εποχές των 70s έχουν πια περάσει για τους οπαδούς του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά από την άλλη δεν έχουμε μπει ακόμα στην καφρίλα των 90s και με τα μπούνια. Ο νεαρός τότε Ευριπιώτης υποκρίνεται τον φανατικό οπαδό του Παναθηναϊκού και μας δίνει την τέλεια εικόνα της εποχής. Συν τοις άλλοις, κάπου μέσα στο παίξιμο βλέπουμε τον Βλάχο…
Τα stand up του στο Comedy Club
Συνέχεια με κάτι πιο «ψαγμένο»: τα χρόνια μετά το «Της Ελλάδος τα παιδιά» βρίσκουν τον Ευριπιώτη να καταπιάνεται με ένα project που αντλούσε την έμπνευσή του από την (αμερικάνικη) κατά βάση παράδοση του stand up. Τα ολιγόλεπτα βιντεάκια στα οποία έβγαινε στον ANT1 και σε ένα stand up σκηνικό έλεγε ανέκδοτα μπορεί ποτέ να μην έφτασαν σε δημοτικότητα τον «παλιό» αλλά ήμασταν μπόλικοι εκείνοι που γουστάραμε:
(και τώρα ας ξεσαλώσουμε με Βλάχο….)
Γράφοντας ποίηση στο βυσματικό γραφείο
Ας το παραδεχθούμε: η παγκόσμια μέρα ποίησης δεν είναι ποτέ η ίδια από τότε που το Fb γεμίζει με βιντεάκια από εκείνο το αριστουργηματικό επεισόδιο που όλους τους έχει πιάσει να γράφουν ποιήματα. Ειδικά η παρακάτω σκηνή είναι φτιαγμένη από το υλικό που παράγει το γέλιο (και ο Βλάχος δίνει και ρέστα):
«Λοιπόν που είχαμε μείνει…»
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Βλάχος (377 και σήμερα, έτσι;) ήταν και μεγάλος γυναικάς. Όπως άλλωστε όπως όλοι οι παλιοί εδώ που τα λέμε. Ή τουλάχιστον έτσι έλεγε στις άλλες σειρούλες του και φαίνεται και από ντοκουμέντα όπως αυτό:
Ή αυτό:
Ποιος Τέλης Τιπιτέλης;
Όταν άλλωστε ο αντιπαθητικός Τέλης Τιπιτέλης ήρθε στη μονάδα και άρχισε να το παίζει ο ωραίος της παρέας, ήταν ο «παλιός» που τον κόντραρε πιο πολύ από όλους…
«Είμαι Ο γιατρός»
Και για να κλείσιμο, μια από τις πιο ένδοξες στιγμές του στην ελληνική τηλεόραση εκτός του «Της Ελλάδος τα παιδιά». Τότε που το πέρασμά του από τους «Απαράδεκτους» σαν τρελός και παλαβός γιατρός συνέβαλε σε ένα από τα πιο αστεία επεισόδια όλων των εποχών για την ελληνική τηλεόραση ανεξαρτήτως σίριαλ:
Και για τους πιο μερακλήδες, να ολόκληρο το επεισόδιο:
Αντίο ρε παλιέ…