Good Omens: Μια εσχατολογική μαύρη κωμωδία με σαρωτική αφήγηση και σκηνοθεσία
Βρείτε μας στο

Είναι μια από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς. Είναι μια σειρά που προσφάτως προκάλεσε την αντίδραση χριστιανικών οργανώσεων στις ΗΠΑ που μάζεψαν υπογραφές και ζήτησαν από το Netflix να την σταματήσει γιατί προσβάλλει τη θρησκεία.

Μόνο που υπήρχε ένα πρόβλημα. Το Good Omens είναι παραγωγής του Amazon. Το Netflix βρήκε την ευκαιρία να τρολάρει τον ένα από τους μεγάλους ανταγωνιστές του αποκαλώντας χάριν αστεϊσμού βλάσφημη τη σειρά. Το Amazon απάντησε στο ίδιο μήκος κύματος λέγοντας πως θα σταματήσει το Stranger Things.

Μια σειρά που έχει προκαλέσει όλο το παραπάνω, δε μπορεί παρά να δημιουργεί τρομερό ενδιαφέρον για να την δει κανείς. Κι εμείς μη νομίζεις ότι την ανακαλύψαμε μόνοι μας στο Menshouse. Σχόλια αναγνωστών ήταν που μας την πρότειναν με τον τρόπο τους και μπήκε στο ραντάρ μας και δη του υπογράφοντος.

Τι είναι το Good Omens; Η αλήθεια είναι πως το είχαμε βάλει στα must watch του 2019, όμως δεν είχε εμφανιστεί το πλήρωμα του χρόνου και το κατάλληλο έρεισμα για να τη δούμε. Πρόκειται για ένα βιβλίο των Νιλ Γκέιμαν και Τέρι Πράτσετ που μιλά για τον Αρμαγεδδόνα. Το τέλος του κόσμου που υπογράφεται με τον ερχομό του Αντίχριστου στη Γη. Ενός Αντίχριστου που τελικά βρίσκεται στη λάθος θέση και μεγαλώνει σε μια διαφορετική ζωή απ΄αυτή που του προόριζε η Κόλαση.

Good Omens: Μια εσχατολογική μαύρη κωμωδία με σαρωτική αφήγηση και σκηνοθεσία

Ο δαίμονας Κρόουλι που εστάλη στον κόσμο των ανθρώπων αμέσως μετά το προπατορικό αμάρτημα, είχε αναλάβει να τον παραδώσει σε υψηλό αξιωματούχο της Αμερικής, αλλά τελικά τον παρέδωσε σε ένα μικροαστικό ζεύγος της βρετανικής επαρχίας. 

Έτσι, όταν αποφασίζει με τον επίσης απεσταλμένο του Παραδείσου, τον Άγγελο Αζιραφέλ, να αναθρέψουν τον Αντίχριστο ώστε να μην εξελιχθεί σε αυτό που λέει το όνομα του, έχουν τον νου τους σε λάθος παιδί.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Όλα έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε εφαρμογή την ημέρα των 11ων γενεθλίων του. Τότε που θα ενωθεί με το Διαβολόσκυλο του και θα αρχίσει η μεταφυσική ένωση του με τη διαβολική του φύση.

Ο Αζιραφέλ και ο Κρόουλι συνάπτουν για άλλη μια φορά μια παράδοξη συνεργασία, ώστε να αποτρέψουν την καταστροφή των πάντων, πηγαίνοντας όμως και οι δύο απέναντι στις προσταγές του τάγματος και της καταγωγής τους. Ο μεν είναι υποχρεωμένος να κάνει πάντα το καλό, ο δε να κάνει πάντα το κακό.

Το Good Omens είναι μια μαύρη κωμωδία με περισσότερη έμφαση στο επίθετο παρά στο είδος. Δεν είναι κωμωδία γέλιου με εσχατολογικό περιεχόμενο. Είναι όμως μια ευφυέστατη αποτύπωση του βιβλίου με δύο δηκτικές και σαρκαστικές ερμηνείες από τους δύο πρωταγωνιστές, τον Ντέιβιντ Τέναντ και τον Μάικλ Σιν, αλλά και συνολικά το στήσιμο και η σκηνοθεσία τοποθετούνται με αυτή την κατεύθυνση.

Ο Παράδεισος και η Κόλαση είναι σαν δύο δημόσιες υπηρεσίες όπου οι ανώτεροι συναθροίζονται απλώς για να πάρουν το ραπόρτο από τους υφισταμένους τους, η αφήγηση της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ που είναι ο Θεός είναι καυστικότατα άρτια και το ιστορικό ταξίδι της παρουσίας του Αζιραφέλ και του Κράουλι στη Γη είναι ευρηματικά παιγνιώδες.

Είναι μια απολαυστική σειρά το Good Omens επειδή ακριβώς είναι και στην σωστή της διάρκεια των 6 επεισοδίων. Δεν κουράζει με το παραπάνω, ούτε αφήνει κενά με το λιγότερο. Και γεμίζει ακόμα περισσότερο ως πρόσληψη του θεατή λόγω της ιδιοσυγκρασίας των δύο βασικών χαρακτήρων.