The Hunt: Μια από τις πιο συζητημένες ταινίες του 2019 που δεν προβλήθηκε ποτέ στο σινεμά
Βρείτε μας στο

Για όσους ασχολούνται με το horror σινεμά, το όνομα Blumhouse σίγουρα τους λέει πολλά. Πρόκειται για την εταιρεία του Τζέισον Μπλαμ που ιδρύθηκε το 2000 και επικεντρώθηκε στην low budget παραγωγή horror ταινιών.

Κάποιες φορές το horror δεν ήταν ακριβώς το στοιχείο, αλλά μετεξελισσόταν σε sci-fi thriller. Δεν παρέκκλινε όμως ποτέ από το γενικότερο κόνσεπτ. Η Universal είδε μια δυναμική σε αυτό και συνεργάστηκε με την Blumhouse σε επίπεδο μεταπαραγωγής των ταινιών. Δεν συμμετείχε δηλαδή τόσο σε μπάτζετ για να γίνουν, αλλά αναλάμβανε να τρέξει τις ταινίες αφού είχαν ολοκληρωθεί.

Το The Hunt είναι από τις ταινίες που η Blumhouse πόνταρε πολλά πάνω της για το 2019. Και αυτό το ποντάρισμα είχε συνεπάρει κι εμάς που πριν κάτι μήνες, τον Αύγουστο συγκεκριμένα, γράφαμε με στόμφο για το πόσο υποσχόμενη ταινία είναι.

The Hunt: Μια ταινία με σενάριο «λανθιμικό» και χολιγουντιανή δράση

Στο κλείσιμο του άνωθεν κειμένου μιλούσαμε για κυκλοφορία της ταινίας στις 27 Σεπτεμβρίου. Σήμερα έχουμε 13 Φεβρουαρίου και στις αίθουσες δεν την είδαμε ποτέ. Τι συνέβη;

Συνέβη…Τραμπ. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το περιεχόμενο της ταινίας περιγράφει ένα κυνήγι από πλούσιους Δημοκρατικούς. Τα θηράματά τους είναι Ρεπουμπλικάνοι και η ταινία προφανώς πήγαινε με κάποιο τρόπο να σατιρίσει την αμερικανική κοινωνία της διχόνοιας. Αυτό εκ του αποτελέσματος δεν πέτυχε, με τον Τραμπ μάλιστα να την χρησιμοποιεί στο άρμα της μπουρδολογίας του έναντι των Δημοκρατικών που εκείνη την περίοδο τον κατηγορούσαν για την υπόθεση Μπάιντεν.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Παράλληλα, ακολούθησαν περιστατικά με μαζικούς πυροβολισμούς που ξεκίνησαν μια κουβέντα αντίστοιχη με αυτή που αφορούσε το Joker για το πόσο σωστό είναι να προβάλλεται στις αίθουσες και μήπως παρεξηγηθεί το νόημα της. Το Joker βγήκε στις αίθουσες γιατί…είναι το Joker, όμως το The Hunt δεν είχε την άνεση να αποτύχει εκ προοιμίου.

«Το χειρότερο για μας ήταν πως κανείς δε μιλούσε για την ίδια την ταινία, αλλά για το πως θα εκληφθεί από το κοινό εξαιτίας των θλιβερών γεγονότων που συνέβησαν τότε με τους μαζικούς πυροβολισμούς. Θεωρήσαμε τότε πως το κοινό θα κατανοήσει την ταινία με λάθος τρόπο. Πιστεύω πως αν τη δει σήμερα θα διασκεδάσει και θα καταλάβει πως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι πως αυτή είναι πια διαιρεμένη. Και η ταινία, με έναν ειρωνικό ίσως τρόπο, θεωρώ πως φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά» είχε αναφέρει ο Ντέιμον Λίντελοφ, δημιουργός της ταινίας που μεταξύ άλλων έχει γράψει το Watchmen που μας γοήτευσε στο HBO φέτος.

Γι΄αυτό οι υπεύθυνοι της Blumhouse αποφάσισαν να διακόψουν τον προγραμματισμό τους μέχρι να αλλάξει η εποχή και να ξεχαστεί ο κόσμος από μαζικούς πυροβολισμούς κι από τον ακραίο διπολισμό. Χωρίς να ξέρουμε αν μπορεί ποτέ κάτι τέτοιο να υπάρξει στην Αμερική και χωρίς σίγουρα να μπορείς να αποκαλέσεις ήρεμη την τωρινή περίοδο, το The Hunt φαίνεται πως θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαρτίου και μάλιστα δημοσιεύτηκε το trailer κάπως ανανεωμένο, με τη φράση “η πιο πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς…που κανείς δεν έχει δει ακόμη” να εμφανίζεται και με μια πιο ξεκάθαρη ένδειξη της κωμικής προσέγγισης που έχει το έργο.