Ο σκηνοθέτης που θα κάνει τον James Bond Σκοτεινό Ιππότη
Βρείτε μας στο

Σε ένα κομμάτι από το υπέροχο stand up του Στα Πλάγια, στο τέλος για την ακρίβεια, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης περιγράφει τη διαφορά ανάμεσα στο πάρτι και τη μάζωξη. Ένα χαρακτηριστικό για να ορίσει τη δεύτερη, είναι το “θα μαζευτούμε κι ό,τι ήθελε προκύψει”.

Ακριβώς αυτός είναι κι ο ορισμός του πλανήτη αυτή τη στιγμή, χωρίς το “μαζευτούμε”. Ειναι μια μάζωξη χειρότερη κι απ΄αυτή που περιέγραψε ο Μαθιουδάκης, γιατί δεν ζεις τη μιζέρια με παρέα, αλλά…ΜΟΝΟΣ.

Κι ό,τι ήθελε προκύψει λοιπόν. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον καθένα μας ατομικά. Ισχύει και για κάθε επαγγελματία. Ισχύει για την κινηματογραφική βιομηχανία που μαζί με το θέατρο, είναι αυτές που βιώνουν τη μεγαλύτερη αβεβαιότητα, καθώς ο κορωνοϊός δεν τις επηρεάζει μόνο τώρα. Τις επηρεάζει και στο μετά. Οι αίθουσες σινεμά και θεάτρου ήδη βάλλονταν από το streaming. Τώρα που για το δεύτερο η ζημιά είναι πολύ μικρή, για το σινεμά η ζημιά είναι μεγάλη.

Πολύ περισσότερο σε ένα πρώτο εξάμηνο του 2020 που ετοιμαζόταν να προσφέρει franchises, μα και τρεις ταινίες που ενδεχομένως να ήταν βαριά χαρτιά στα επόμενα Όσκαρ. Απ΄αυτές, το Tenet του Νόλαν και το Dune του Βιλνέβ δεν έχουν αλλάξει προς το παρόν τα πλάνα τους, μιας και είναι προγραμματισμένα για το δεύτερο μισό του χρόνου, αλλά ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως θα έχουν αλλάξει τόσο δραματικά τα πράγματα τον Αύγουστο και πώς θα έχει βγει από τις στάχτες της η Αμερική, που καθορίζει τα πάντα;

Αυτό που χρειάζεται να τονιστεί, είναι πως το πρόγραμμα δεν αλλοιώθηκε μόνο για φέτος. Πολλά μεγάλα στούντιο έχουν αγοράσει συγκεκριμένες ημερομηνίες, είχαν προετοιμάσει στοχευμένα το μάρκετινγκ, επομένως δημιουργείται ένα ντόμινο που επηρεάζει και κυκλοφορίες του 2021, ειδικά της Disney.

A Quiet Place 2

Δύο χρόνια μετά την απροσδόκητη επιτυχία και αναγνώριση, το horror του Κραζίνσκι ετοιμαζόταν να επιστρέψει στις 18 Μαρτίου. Ήταν ακριβώς την περίοδο που ξεκινούσε η παγκόσμια καραντίνα. Ο Κραζίνσκι ήταν από τους πρώτους που κατάλαβαν ότι δεν μπορούσε να ξεκινήσει η κινηματογραφική πορεία της ταινίας και την ανέβαλλε επ΄αόριστον.

James Bond: No Time to Die

Παίζει να είναι η πιο γκαντέμικη ταινία του 21ου αιώνα. Αν και το New Mutants τείνει να την ανταγωνιστεί, έχει ακόμα πολλά ψωμιά να φάει. Το 25ο James Bond και τελευταίο με τον Ντάνιελ Κρεγκ ήταν να κυκλοφορήσει την 1η Απριλίου. Έχοντας περάσει από μια αλλαγή σκηνοθέτη και σεναρίου, από μια καθυστέρηση ενός έτους της παραγωγής, από έναν τραυματισμό του Κρεγκ που πήγε λίγο πίσω τα γυρίσματα, όλοι περίμεναν πως δεν υπάρχει κάτι άλλο να προκαλέσει χρονοτριβή. Μέχρι που ο κορωνοϊός κάγχασε επιδεικτικά. Η 25η Νοεμβρίου είναι πλέον η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας και θα είναι ακριβώς 5 χρόνια μετά το Spectre.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Black Widow

Από τις αρχές Μαΐου στις 6 Νοεμβρίου μετατέθηκε το κλείσιμο ενός κύκλου δεκαετίας για την Σκάρλετ Γιοχάνσον, με το τύποις origin της Νατάσα Ρομανόφ, που χρονικά τοποθετείται στο διάστημα μεταξύ Civil War και Infinity War, να είχε δημιουργήσει μεγάλο buzz με το trailer του. Παράλληλα, η Γιοχάνσον το περιμένει πως και πως για να κλείσει ημερολογιακά μια τρομερή χρονιά όπου είχε το Endgame, το JoJo Rabbit και το Marriage Story που της έδωσαν διπλή υποψηφιότητα στα Όσκαρ.

Top Gun Maverick

Τριάντα και βάλε χρόνια περίμενε ο Τομ Κρουζ για να φέρει και πάλι στις οθόνες τη μυθολογία του Top Gun, δεν θα πάθει κάτι να περιμένει λίγους μήνες παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, το Maverick αναβλήθηκε για τις 23 Δεκεμβρίου από τις 24 Ιουνίου που ήταν αρχικά να κυκλοφορήσει.

The French Dispatch

Η πρώτη ταινία του Γουές Άντερσον με ανθρώπους και όχι κινούμενα, μετά το 2014 και το Grand Budapest Hotel, θα έρθει στις 16 Οκτωβρίου κι όχι τον Ιούλιο που είχε προγραμματιστεί. Η παραγωγή αποφάσισε πως δεν υπάρχει λόγος να περιμένει ή να ελπίζει πως θα γίνουν όλα απευθείας όπως πριν, ακόμα κι αν τελείωνε αύριο η καραντίνα. Μιλάμε για μια από τις τρεις ταινίες που ερείζουν για την ταινία της χρονιάς και σίγουρα δεν θα ήταν σώφρον να μην αλλάξει ημερομηνία.

Wonder Woman 1984

Τρία χρόνια μετά το origin, όπου όλοι υποκλίθηκαν στην Πάτι Τζένκινς και την Γκαλ Γκαντότ, η Wonder Woman περίμενε να μας μεταφέρει στο 1984 προς τα μέσα Ιουνίου. Η Warner Bros. δεν μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη αναβολή από τις 14 Αυγούστου που μετέθεσε την ταινία, αλλά δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν ανακοινωθεί και δεύτερο push back.